شرکت سهامی خاص یکی از هفت شرکتی است که در قانون تجارت مورد اشاره قرار گرفتهاند. شرکت سهامی خاص، برای آغاز فعالیتهای قانونی خود و بهرهبردن از مزایای مختلف بخش دولتی و خصوصی، باید به ثبت برسد. درحالحاضر برخلاف گذشته، برای ثبت شرکت سهامی خاص، میتوانید بهصورت آنلاین و ازطریق سامانه ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir اقدام کنید. شرکت سهامی خاص، شرکتی است که سرمایه شرکت به سهام تقسیم شده و مسئولیت هریک از سهامداران، به مبلغ اسمی سهام آنان محدود میباشد. مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها، شامل موارد زیر میشود:
– دو نسخه از اظهارنامه
– دو نسخه از اساسنامه
– صورتجلسه مجمع عمومی موسس شرکت سهامی خاص
– دو نسخه از صورتجلسه هیاتمدیره
– کپی برابر اصل کارتملی و شناسنامه موسسان، بازرسین و هیاتمدیره
– گواهی بانک که نشاندهنده تادیه حداقل 35 درصد از کل مبلغ سرمایه باشد.
– گواهی کارشناسان رسمی دادگستری مبنی بر ارزیابی آوردههای غیرنقدی شرکت.
– گواهی عدمسوءپیشینه بازرسین و مدیران
– مجوز فعالیت (درمواردیکه فعالیت شرکت منوطبه دریافت مجوز از سازمان یا ارگان خاصی باشد).
شرایط لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
افرادی که قصد دارند برای ثبت شرکت سهامی خاص اقدام کنند، باید یک سری شرایط را که قانون تجارت در نظر گرفتهاست، دارا باشند. در ادامه، شرایط ثبت شرکت سهامی خاص را بررسی میکنیم:
– سرمایه: برای تشکیل و ثبتکردن شرکت سهامی خاص، حداقل به 1 میلیون ریال یا یکصد هزار تومان سرمایه نیاز است.
– تعداد سهامداران: شرکت سهامی خاص برای تشکیل و ثبتشدن، حداقل به سه نفر موسس نیاز دارد.
– تعهد و تادیه سهام شرکت: تمامی سرمایه شرکت باید در ابتدا توسط سهامداران تعهد شود. علاوهبراین، 35 درصد از کل سرمایه شرکت باید در بدو تاسیس، تادیه شود.
– مدیران و بازرسان: از دیگر شرایط تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص، انتخابکردن مدیران و بازرسان شرکت و پذیرفتهشدن این سمتها توسط آنها میباشد.
– تعیین روزنامه: مشخصکردن یک روزنامه کثیرالانتشار برای منتشرکردن آگهیهای مرتبط با شرکت، از دیگر شرایط تشکیل شرکت سهامی خاص است.
– اساسنامه و اظهارنامه: تنظیم اساسنامه و اظهارنامه شرکت، شرط نهایی تشکیل شرکت سهامی خاص به شمار میرود. مطالبی که باید در اظهارنامه و اساسنامه درج شود شامل تعهد کل سرمایه، تادیهکردن مبلغ مشخص شده و پذیرش سمت از جانب مدیران و بازرسین میباشد. تمامی مطالب درجشده باید به امضای کلیه موسسان برسد.
روند ثبت شرکت سهامی خاص: قسمت اول
پس از اطمینان حاصل کردن از واجد شرایط بودن و تهیهکردن مدارک مورد نیاز، سامانه ثبت شرکت ها (irsherkat.ssaa.ir) را در مرورگر جستجو کنید. پس از بازشدن صفحه سامانه ثبت شرکت ها، گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب کرده و روی گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نمایید. سپس در منویی که نمایش داده میشود، شرکت سهامی خاص را انتخاب کرده و روی گزینه ادامه کلیک کنید.
در مرحله بعدی، صفحهای نمایش داده میشود که باید در آن، یک سری اطلاعات عمومی مانند محل اقامت، شماره تماس، کدپستی، سال مالی شرکت و.. را در قسمتهای مشخصشده درج نمایید. در صفحه بعد، باید متقاضی ثبت شرکت سهامی خاص را مشخص کرده و اطلاعات او را در قسمتهای مشخص شده درج نمایید. در مرحله بعدی، یک کدپیگیری در اختیار شما قرار میگیرد که باید آن را در جایی نگهداری کنید. علاوهبراین، در این قسمت میتوانید 5 اسم برای شرکت موردنظر خود پیشنهاد دهید.
در مرحله بعدی باید موضوع فعالیت شرکت را مشخص کنید. در صفحه بعد باید اطلاعات مربوط به سهام نقدی و غیرنقدی شرکت را معین کنید. پس از آن باید اطلاعات مربوط به هیاتمدیره را درج کنید. در صفحه بعدی، اطلاعات اعضای هیاتمدیره و بازرسین از شما خواسته میشود. پس از آن، باید روزنامه کثیرالانتشار شرکت را معین کنید.
ثبت شرکت سهامی خاص: قسمت دوم
در مرحله بعد، سیستم با توجه به کلیه اطلاعاتی که تا این لحظه در اختیار آن گذاشتهاید، اساسنامهای به شما نشان میدهد. اکثر اطلاعات اساسنامه پیشنهادی را میتوانید تغییر دهید. پس از آن، سیستم مانند مرحله اساسنامه، یک صورتجلسه مجمع عمومی شرکت و هیاتمدیره و همچنین یک اظهارنامه به شما پیشنهاد میدهد که با توجه به اطلاعات وارد شده تا آن لحظه تهیه شدهاست. پس از مطالعه دقیق اظهارنامه، اگر هیچ ایرادی وجود نداشت، میتوانید گزینه گام بعدی را انتخاب کنید. درصورتیکه اشتباهی در برخی اطلاعات وارد شده پیش آمدهاست، میتوانید با انتخابکردن گزینه گام قبلی، به عقب بازگشته و ایرادات را اصلاح نمایید.
پس از طیکردن تمامی مراحل گفته شده، یک رسید پذیرش تاسیس اینترنتی روی صفحه نمایش داده میشود. این رسید درواقع به شما نشان میدهد که روند ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها بهدرستی انجام گرفتهاست. پس از طیکردن تمامی این مراحل، باید از قسمت پیگیری درخواست، وضعیت درخواست خود را پیگیری نمایید. پس از اینکه از طرف کارشناس ثبت شرکتها پیامی دریافت کردید، باید کلیه اوراقی که در سامانه ثبت شرکت ها به ثبت رساندهاید و دیگر مدارک موردنیاز را ازطریق پست برای مرجع ثبت شرکتها ارسال کنید.