ثبت افزایش سرمایه شرکت واژهای است که سرمایهگذاران بازار سرمایه بارها و بارها با آن مواجه میشوند. افزایش سرمایه یکی از تغییراتی است که همواره در شرکتهای تجاری رخ میدهد و جزء تغییرات بسیار مهم آنها به حساب میآید. البته نحوه افزایش سرمایه در هر شرکتی متفاوت است و این کار ممکن است به روشهای مختلفی صورت گیرد. اما در هر حال هدف از این افزایش سرمایه در تمامی شرکتها یکسان خواهد بود.
اگر شما نیز قصد ثبت افزایش سرمایه شرکت خود را دارید، ابتدا باید با چگونگی انجام آن، شرایط و مدارک لازم آشنایی داشته باشید. در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به بررسی تمامی این مسائل خواهیم پرداخت. در صورت داشتن هرگونه سؤالی تنها کافیست فرم مشاوره رایگان ثبت خوارزمی را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان حقوقی در اسرع وقت باشید.
فرم درخواست مشاوره رایگان
افزایش سرمایه شرکت یعنی چه؟
قبل از آنکه به باید و نبایدهای ثبت افزایش سرمایه شرکت بپردازیم، میخواهیم روند افزایش سرمایه را معرفی کنیم. تعریف افزایش سرمایه برای هر نوع شرکتی متفاوت است. بنابراین نمیتوان معنی افزایش سرمایه را برای تمامی شرکتها یکی دانست. اما به صورت کلی افزایش سرمایه به معنی افزایش منابع مالی و سرمایه ثبت شرکت از طریق روشهای مختلف میباشد. در شرکتهای سهامی، افزایش سرمایه یعنی افزایش تعداد سهام منتشر شده توسط شرکت.
افزایش سرمایه یکی از متداولترین راهها جهت افزایش منابع مالی و قدرت توانایی مالی شرکت جهت پیشرفت و گسترش شرکت است (همچنین بخوانید: حداقل سرمایه برای ثبت شرکت) تمامی شرکتها اعم از شرکتهای تجاری و غیرتجاری میتوانند افزایش سرمایه انجام دهند. البته افزایش سرمایه برای شرکتهای غیرتجاری بیشتر به صورت افزایش اعتبار و امتیازات شرکت خواهد بود.
هدف از ثبت افزایش سرمایه شرکت چیست؟
ثبت افزایش سرمایه شرکت برای تمامی شرکتها الزامی است. زیرا نظارت بر تمامی تغییرات شرکتها مهم میباشد. هدف از افزایش سرمایه شرکت، تأمین و افزایش منابع مالی شرکت در جهت پیشرفت و توسعه آن است. شرکتها برای آن که بتوانند قدرت خود را در بازار سرمایه حفظ کرده و به رقابت با رقبای خویش بپردازند، به سرمایه نیاز دارند.
البته هدف از افزایش سرمایه میتواند اصلاح ساختار سرمایه شرکت نیز باشد. مثلاً در صورت ورود شریک یا سهامدار جدید، میتوان ساختار سرمایه شرکت را اصلاح کرد. افزایش سرمایه میتواند چشم اندازهای جدیدی در پیش روی هیئت مدیره بگذارد و امکانات و فرصتهای جدید برای شرکت ایجاد کند.
روشهای افزایش سرمایه شرکت کدامند؟
برای ثبت افزایش سرمایه شرکت ابتدا باید تعیین کنید که میخواهید از چه روش برای ثبت شرکت سرمایه گذاری استفاده کنید. در واقع روشهای مختلفی برای تأمین منابع مالی و افزایش دادن سرمایه شرکت وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- افزایش سرمایه از محل سود انباشته سهامداران یا شرکاء شرکت
- افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها
- افزایش سرمایه از محل آورده نقدی
- افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده سهامداران یا شرکا
- افزایش سرمایه از طریق افزایش تعداد سهام (صدور سهام)
- افزایش سرمایه از طریق بالا بردن مبلغ اسمی سهام
فرآیند ثبت افزایش سرمایه شرکت
روند ثبت افزایش سرمایه شرکت به این صورت است ابتدا پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت توسط هیئت مدیره با مجمع عمومی فوقالعاده ارائه میشود. در واقع این پیشنهاد در سامانه کدال که سامانه اطلاعات شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس است، قرار داده میشود.
در واقع هیئت مدیره در این پیشنهاد سعی دارند تا مجمع عمومی را جهت تصویب پیشنهاد مربوطه راضی کنند. سپس رایگیری انجام میشود. پس از تصویب پیشنهاد هیئت مدیره، تغییرات لازم به اطلاع اداره ثبت شرکتها میرسد. صدور آگهی در روزنامه کثیرالانتشار جهت اطلاعرسانی تغییرات شرکت به عموم لازم است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت افزایش سرمایه شرکت
مدارک مورد نیاز برای ثبت افزایش سرمایه شرکت بستگی به نوع قالب شرکت دارد. بنابراین نمیتوان یک لیست مدارک را برای تمامی انواع شرکتها ارائه داد. اما به صورت کلی مدارک لازم برای ثبت کردن افزایش سرمایه شرکت به صورت زیر هستند.
- ارائه اساسنامه، تقاضانامه و شرکت نامه شرکت
- آگهی تأسیس شرکت و آخرین تغییرات آن شامل تعیین سمت اعضاء هیئت مدیره، چگونگی حق امضاء و انتخاب بازرسان
- ریز مطالبات شرکاء یا سهامداران شرکت
- گزارش کارشناس دادگستری در صورت لزوم
- ارائه لیست کامل مربوط به سهامداران یا شرکاء و میزان سهم مربوط به هر کدام
- ارائه مدارک هویتی کامل مربوط به تمامی سهامداران یا شرکاء
- و…
در صورت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم جهت ثبت افزایش سرمایه انواع شرکتها با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.
شرایط لازم جهت افزایش سرمایه شرکت
ثبت افزایش سرمایه شرکت تنها در صورت تصویب مجمع عمومی فوقالعاده صورت میگیرد. در صورتی که افزایش سرمایه توسط این مجمع تصویب نشود، امکان افزایش سرمایه و ثبت آن اصلاً وجود نخواهد داشت.
مجمع عمومی حق دارد به هیئت مدیره اجازه دهد ظرف مدت زمان معینی به یکی از طرق قانونی، سرمایه شرکت را افزایش دهد. این مدت زمان نباید بیشتر از ۵ سال شود. شایان ذکر است که اساسنامه به هیچ وجه نمیتواند تضمینکننده اختیارات افزایش سرمایه شرکت توسط هیئت مدیره باشد.
ثبت افزایش سرمایه شرکت بعد از هر بار افزایش سرمایه توسط هیئت مدیره باید حداکثر تا ظرف یک ماه صورت گیرد. در واقع هیئت مدیره باید ضمن اصلاح اساسنامه و قید سرمایه جدید به جای سرمایه قبلی، تغییرات فوق را به اداره ثبت شرکتها اعلام کند. بعد از ثبت، افزایش سرمایه شرکت باید از طریق آگهی به عموم اعلام شود. اگر شرکتی بخواهد از طریق فروش سهام سرمایه خود را افزایش دهد، حق تقدم با سهامداران قدیمی است. البته این حق تقدم قابل انتقال به سهامداران جدید میباشد.
سریعترین راه جهت ثبت افزایش سرمایه شرکت
اگر قصد دارید ثبت افزایش سرمایه شرکت خود را در کمترین زمان ممکن انجام دهید، مؤسسه ثبت خوارزمی در کنار شماست. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی به تمامی فرایندهای لازم برای ثبت افزایش سرمایه و باید و نبایدهای آن آگاهی دارند.
اگر میخواهید فرایند ثبت را در مدت زمان کم انجام دهید، پیشنهاد ما این است که با شمارههای موجود در سایت ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان حقوقی میتوانند شما را در قدم به قدم ثبت افزایش سرمایه شرکت راهنمایی کنند.
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به نحوه ثبت افزایش سرمایه شرکت، هدف از انجام این کار، مدارک و شرایط لازم برای آن پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید به پاسخ بسیاری از سؤالات و ابهامات خود در این زمینه برسید. در صورت دریافت اطلاعات و آگاهی دقیقتر در این زمینه تنها کافیست فرم مشاوره رایگان شرکت را پر کنید. کارشناسان ما میتوانند با شما تماس گرفته و پاسخگوی تمامی سؤالات شما متقاضیان عزیز باشند.