آیا با ثبت شرکت، مالیاتم کمتر می‌شود؟

مالیات

یکی از منابع اصلی درآمد دولت و یکی از مهم‌ترین مسائلی که تمامی اشخاص حقیقی شاغل و شرکت‌ها با آن سروکار دارند، مالیات است. مالیات درصد مشخصی از درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی است که باید به دولت پرداخت شود. نرخ مالیات هر سال توسط دولت تعیین و اعلام می‌شود. تمامی شرکت‌های تجاری و موسسات انتفاعی پس از طی کردن مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها و اخذ شماره ثبت، موظف به پرداخت مالیات به صورت سالیانه و دوره‌ای هستند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

پرداخت مالیات یک وظیفه قانونی است و چنانچه شرکتی از این وظیفه شانه خالی کند، از مزایا، تسهیلات و معافیت‌های قانونی برخوردار نخواهد شد. علاوه بر همه این‌ها، پرداخت نکردن مالیات از ضمانت‌های اجرایی و مجازات هم برخوردار است. با این توضیحات، کلیه شرکت‌ها باید در ابتدای تاسیس برای تعیین حوزه مالیاتی خود اقدام کنند تا در پرداخت مالیات دچار مشکل نشوند.

اما شاید این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که مالیات شرکت‌ها چگونه تعیین می‌شود و نحوه استعلام آن چگونه است؟ آیا با ثبت شرکت، مالیاتم کمتر می‌شود؟ در ادامه این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم به ارائه پاسخی برای این پرسش‌ها بپردازیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به مالیات شرکت‌های تجاری داشتید، می‌توانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری دریافت کنید.

مالیات

نحوه تعیین میزان مالیات شرکت‌ها

برای تعیین میزان مالیات شرکت‌ها، در اولین قدم باید دفاتر آنها را مورد بررسی قرار داد. در حقیقت ابزار اصلی برای تعیین میزان دقیق مالیات شرکت‌ها، دفاتر تجاری آنهاست. بررسی دفاتر شرکت‌های تجاری، عملکرد سالیانه و سود خالص آنها را مشخص می‌کند. طبق قانون تجارت نگهداری دفاتر تجاری یکی از مهم‌ترین وظایف تجار به شمار می‎‌رود. از مهم‌ترین عوامل موثر بر مبلغ مالیات می‌توان به سطح درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی و نوع فعالیت آنها اشاره کرد.

تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی وظیفه دارند در پایان هر سال مالی اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم و به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند. اظهارنامه مالیاتی در واقع یک گزارش از کلیه درآمدها و هزینه‌های اشخاص حقیقی و شرکت‌ها است. سازمان امور مالیاتی کشور پس از بررسی اظهارنامه مالیاتی و کسر هزینه‌های اشخاص، سود خالص آنها را به دست می‌آورد. سپس درصد مشخصی از این مبلغ به‌عنوان مالیات اخذ می‌شود.

مالیات شرکت‌ها

تفاوت مالیات شرکت‌ها و اشخاص حقیقی

اما آیا مالیات اشخاص حقیقی با مالیاتی که شرکت‌ها پرداخت می‌کنند متفاوت است؟ آیا با ثبت شرکت، مالیاتم کمتر می‌شود؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت تفاوت مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی در نوع محاسبه میزان مالیات است. مبلغ مالیاتی که اشخاص حقیقی باید پرداخت کنند به میزان درآمد آنها بستگی دارد. طبق ماده 31 قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات اشخاص حقیقی به این صورت محاسبه می‌شود (سال 1402):

– تا 200 میلیون تومان اول درآمد: 15 درصد مالیات

– تا 200 میلیون تومان دوم درآمد: 20 درصد مالیات

– مبلغ باقی‌مانده: 25 درصد مالیات

پس همانطور که می‌بینید مبلغ مالیات اشخاص حقیقی با در نظر گرفتن میزان درآمد و سود آنها محاسبه می‌شود و می‌تواند یکی از نرخ‌های ذکر شده در بالا باشد. اما مالیات شرکت‌ها چگونه محاسبه می‌شود؟ طبق قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات شرکت‌ها با نرخ 25 درصد محاسبه خواهد شد. یعنی کلیه شرکت‌ها باید 25 درصد از سود خالص خود را به‌عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. کلیه اشخاص حقوقی موظف هستند اظهارنامه مالیاتی خود را حداکثر تا 4 ماه پس از پایان سال مالی به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهند.

تفاوت مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی

آیا شرکت‌ها مالیات کمتری پرداخت می‌کنند؟

با مقایسه میزان مالیات اشخاص حقیقی و شرکت‌ها متوجه می‌شوید که شرکت‌ها مبلغ مالیات بیشتری پرداخت می‌کنند. با این حال برخی اشخاص حقیقی که فعالیت‌های تجاری خود را در قالب شرکت انجام نمی‌دهند و درآمد بالایی هم دارند، موظف به پرداخت مالیات 25 درصدی هستند. در واقع 25 درصد بالاترین میزان مالیات برای اشخاص حقیقی محسوب می‌شود. پس می‌توان گفت در‌صورتی‌که از کسب‌وکار و تجارت خود درآمد خوبی به دست می‌آورید، بهتر است برای ثبت شرکت اقدام کنید. چون تاسیس و راه‌اندازی یک شرکت از مزایای بسیاری برخوردار است و می‌تواند تاثیر مثبت زیادی بر عملکرد و نتیجه کار شما داشته باشد.

در واقع پرداخت مالیات بیشتر نباید شما را از تاسیس و ثبت شرکت منصرف کند. چون در قالب یک شرکت بهتر می‌توانید در عرصه تجارت عمل کنید. برای ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها باید مدارک دیگری از جمله ترازنامه، حساب سود و زیان و لیست اسامی سهامداران را ارائه کرد. درحالی‌که اشخاص حقیقی نیازی به ارائه این مدارک ندارند. تفاوت دیگری که مالیات اشخاص حقیقی با مالیات شرکت‌ها دارد، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی است. به‌طوری‌که اشخاص حقیقی تا یک سال برای ارسال اظهارنامه مهلت دارند. درحالی‌که شرکت‌ها حداکثر تا 4 ماه باید اظهارنامه مالیاتی را آماده و ارسال کنند.

البته شباهت‌هایی هم بین مالیات اشخاص حقیقی با مالیات شرکت‌ها وجود دارد. به‌عنوان مثال چنانچه شرکت‌ها و اشخاص حقیقی اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مشخص شده ارسال نکنند، 30 درصد جریمه می‌شوند. هر یک ماه دیرکرد در ارسال اظهارنامه مالیاتی، شخص حقیقی یا حقوقی را 2.5 درصد مشمول جریمه خواهد کرد.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان