یکی از انواع شرکت هایی که مهندسان عمران سعی در ثبت آن دارند، شرکت ژئوتکنیک است. ثبت شرکت ژئوتکنیک توسط مهندسان زمین شناس صورت گرفته و در زمینه ژئوتکنیک فعالیت دارد. ژئوتکنیک شاخه ای از مهندسی عمران است که به شناخت محیط مکانیکی زمین و ارتباط آن با عملکرد مهندسان می پردازد. همچنین این رشته نقش مهمی در انجام مطالعات مربوط به لرزه خیزی دارد.
در این مقاله از ثبت خوارزمی می خواهیم به نحوه ثبت شرکت ژئوتکنیک، شرایط مهم آن و مدارک لازم برای آن بپردازیم. همچنین نحوه دریافت پروانه اشتغال این شرکت را نیز توضیح خواهیم داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، فرم مشاوره سایت را پر کنید تا کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس گیرند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
شرکت ژئوتکنیک چیست؟
شرکت ژئوتکنیک، شرکتی است که به انجام مطالعه و آزمایش در زمینه ژئوتکنیک می پردازد. علم ژئوتکنیک نهایت سعی خود را در شناخت ویژگی های فیزیکی زمین و ارتباط آن با عملکرد مهندسان برای ساخت و ساز دارد. مهندسی ژئوتکنیک مصالح طبیعی موجود در لایه سطحی زمین را بررسی کرده و به شناخت رفتار سنگ ها و کانی ها می پردازد.
ژئوتکنیک بهترین راهکارها را برای بهسازی شرایط زمین جهت ساخت پروژه های عمرانی ارائه می کند. داده های ژئوتکنیک، اطلاعاتی راجع به زمین و رفتار آن ارائه می کند که در نهایت در طراحی، ساخت و بهره برداری از پروژه های عمرانی نقش دارد.
نمونه ای از خدمات شرکت ژئوتکنیک عبارتنداز:
- انجام آزمایش های مکانیکی مربوط به خاک و سنگ
- بررسی خواص شیمیایی منطقه
- انجام آزمون ها و تست های تعین مقاومت مصالح برای پروژه های عمرانی
- انجام کلیه آزمایش های فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی جهت سنجش محیط حفاری نفت
- انجام آزمایش های مختلف برای خاک جهت نصب مخازن صنعتی
بهترین قالب برای ثبت شرکت ژئوتکنیک کدام است؟
ثبت شرکت ژئوتکنیک و ثبت شرکت ساختمانی را می توان در قالب های شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص انجام داد. اما اغلب کارشناسان حقوقی قالب سهامی خاص را برای ثبت این نوع شرکت ارائه می کنند. اولا که راه اندازی آزمایشگاه مجهز زمین شناسی نیاز به خرید تجهیزات و دستگاه های پیشرفته مربوط به زمین شناسی دارد.
مسلما خرید این همه تجهیزات به سرمایه زیادی نیاز دارد. خوشبختانه شرکت هایی که سهامی خاص هستند، بسیار راحت تر و بیشتر می توانند از تسهیلات بانکی بهره ببرند. به همین دلیل گرفتن وام برای این شرکت ها آسان تر خواهد بود.
دوما که شرکت های ژئوتکنیک مرتبا نیاز به شرکت در مزایده ها و مناقصه ها دارند. شانس برنده شدن شرکت های سهامی خاص به مراتب بیشتر از شرکت های مسئولیت محدود است. به همین دلیل جهت موفقیت بیشتر توصیه می کنیم حتما شرکت خود را در قالب سهامی خاص ثبت کنید.
شرایط لازم برای ثبت شرکت ژئوتکنیک
شرایط لازم برای ثبت شرکت ژئوتکنیک و ثبت شرکت پیمانکاری، بستگی به قالب انتخابی شما دارد. بیشتر شرایط راه اندازی این شرکت مربوط به اخذ پروانه اشتغال آن هستند. وگرنه ثبت شرکت به خودی خود شرایط خاصی ندارد. مهم ترین این شرایط عبارتنداز:
- حضور سه عضو برای ثبت شرکت سهامی خاص و حضور دو شریک برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- حضور دو بازرس برای شرکت سهامی خاص
- عدم اشتغال مدیران شرکت در سازمان یا شرکت مشابه دیگر
- پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه نقدی برای شرکت سهامی خاص
- عدم سوء پیشینه کیفری
- داشتن 18 سال تمام
- حداقل سرمایه به میزان یک میلیون ریال
شرایط دریافت پروانه اشتغال برای ثبت شرکت ژئوتکنیک
برای راه اندازی شرکت ژئوتکنیک، تنها انجام ثبت شرکت کافی نیست. بلکه بعد از ثبت شرکتت ژئوتکنیک، حتما باید جهت اخذ پروانه اشتغال اقدام کنید. بدون پروانه اشتغال امکان شروع فعالیت شرکت وجود نخواهد داشت. وزارت راه و شهرسازی 5 دستورالعمل اصلی را جهت اخذ این پروانه تعین کرده است. در ادامه این 5 دستورالعمل مهم را به صورت کامل به شما معرفی خواهیم کرد.
خرید تجهیزات آزمایشگاهی لازم برای ثبت شرکت ژئوتکنیک
بعد از ثبت شرکت ژئوتکنیک باید جهت خرید تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز اقدام کنید. بدون این تجهیزات امکان راه اندازی آزمایشگاه و شروع فعالیت شرکت وجود نخواهد داشت. آزمایشگاه های ژئوتکنیک دارای سه پایه فعالیت هستند. متقاضیان باید با توجه به پایه فعالیت خود اقدام به خرید تجهیزات کنند. یعنی تجهیزات مربوط به هر پایه با هم فرق می کنند.
جمع آوری امتیاز مورد نیاز جهت اخذ پروانه و ثبت شرکت
جمع آوری امتیاز جهت اخذ پروانه اشتغال بعد از ثبت شرکت ژئوتکنیک بسیار مهم است. مدارک تحصیلی مربوط به مهندسی ژئوتکنیک و پروانه اشتغال به کار اعضای عضو نظام مهندسی برای جمع آوری امتیاز مورد استفاده قرار می گیرند.
ممکن است این افراد، همان افرادی باشند که قصد ثبت شرکت ژئوتکنیک را دارند. اما این احتمال وجود دارد این افراد تنها مدارک خود را جهت اخذ امتیاز در اختیار متقاضی ثبت شرکت قرار دهند.
یعنی متقاضی که خود این امتیازات را ندارد، می تواند مدرک و امتیاز افراد دیگر را بخرد و از این طریق امتیاز کسب کند. برای این کار می توان در روزنامه ها آگهی چاپ کرده یا به موسسه های دلال مدرک مهندسی مراجعه کرد.
شرایط محیطی مناسب برای راه اندازی آزمایشگاه ژئوتکنیک
جهت ثبت شرکت ژئوتکنیک، وزارت راه و شهرسازی شرایط مهمی را جهت تاسیس آزمایشگاه خاک آن در نظر گرفته است. این شرایط عبارتنداز:
- موقعیت آزمایشگاه باید اداری بوده و در طبقه همکف و زیرزمین ساختمان واقع شده باشد.
- نباید برای همسایه ها مزاحمتی ایجاد کند.
- آزمایشگاه حداقل باید 120 مترمربع مساحت داشته باشد.
- کارشناسان سازمان نظام مهندسی به صورت دوره ای از آزمایشگاه فوق بازدید خواهند کرد.
- جهت تغیر محل آزمایشگاه حتما باید درخواست تغیر آدرس آزمایشگاه در اداره ثبت شرکت ها ثبت گردد.
- محل آزمایشگاه یا باید خریداری شده و یا قرارداد اجاره آن طولانی مدت باشد.
تهیه مدارک لازم برای صدور پروانه اشتغال ثبت شرکت ژئوتکنیک
بعد از ثبت شرکت ژئوتکنیک، قدم بعدی برای اخذ پروانه اشتغال، جمع آوری مدارک مورد نیاز بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی است. این مدارک عبارتنداز:
- قبض تلفن ثابت
- اجاره نامه یا سند مالکیت ملک
- فاکتور رسمی خرید تجهیزات آزمایشگاه
- سوابق حرفه ای شرکت و اعضای آن
- اساسنامه، آگهی ثبت شرکت و آگهی آخرین تغیرات شرکت
- فرم تعهدنامه محضری برای افراد امتیازآور شرکت به صورت جداگانه
- گواهی امضای متقاضی در دفتر ثبت اسناد رسمی
- یک نسخه از قرارداد اشخاص صاحب امتیاز با شرکت
- فرم تکمیل شده اعضای هیئت مدیره امتیازآور و جدول امتیاز شرکت
- اشتغال پروانه کار، مدارک تحصیلی، شناسنامه و کارت مالی اعضای هیئت مدیره شرکت (اعضای امتیازآور)
- درخواست صدور پروانه برای شخص حقوقی در سربرگ اصلی شرکت توسط امضای مدیرعامل و مهر شرکت
- گواهی عضویت شرکت در سازمان نظام مهندسی استان
- کروکی آزمایشگاه و دفتر محل کار با توضیح کامل
- دو قطعه عکس 3 در 4 با زمینه سفید از مدیرعامل
- ارائه فیش بانکی مربوط به پرداخت هزینه صدور پروانه اشتغال به کار
ارائه مدارک و اخذ پروانه از سازمان نظام مهندسی استان
بعد از ثبت شرکت ژئوتکنیک، آخرین مرحله جهت دریافت پروانه اشتغال، ارائه مدارک فوق به سازمان نظام مهندسی استان است. با تحویل مدارک به اداره نظام مهندسی استان، یک رسید به متقاضی داده می شود. با اخذ این رسید، شرکت در نوبت بازدید کارشناسان ظنام مهندسی قرار می گیرد.
بعد از بازدید کارشناسان و بازرسان، در صورت نبود هیچ گونه مشکل و کم و کاستی، پروانه اشتغال صادر می شود. این پروانه دارای 3 سال اعتبار است. بعد از اتمام اعتبار، متقاضی باید جهت تمدید پروانه خود اقدام نماید.
ثبت شرکت ژئوتکنیک و اخذ پروانه اشتغال با ثبت خوارزمی
جهت ثبت شرکت ژئوتکنیک و اخذ پروانه اشتغال حتما با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان ثبت خوارزمی می توانند راهنمایی های جامع و کامل را در مورد نحوه ثبت شرکت و دریافت پروانه اشتغال به شما ارائه دهند.
جمع بندی
ثبت شرکت ژئوتکنیک به خودی کار کار سختی نیست. اما شروع به فعالیت این شرکت و اخذ پروانه اشتغال آن چالش های بسیاری دارد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم حتما با مشاوران حقوقی خبره در این زمینه کمک بگیرید.