از ثبت شرکت تعاونی چندمنظوره چه می دانید

ثبت شرکت تعاونی چندمنظوره

چکیده مقاله

نوع دیگری از شرکت های هفتگانه تجاری، شرکت تعاونی است. شرکت تعاونی شرکتی است که برای مدت نامحدود به منظور رفع احتیاجات مشترک شرکاء و بهبود وضع مادی و اجتماعی آنان برای یک یا چند منظور تشکیل می شود ؛ از جمله انجام خدمات عمومی و هرگونه فعالیت مربوط به تولید محصولات کشاورزی و صنعتی ، تهیه و طبقه بندی و نگاهداری و تبدیل و فروش محصولات مزبور ، تهیه و توزیع هر نوع کالا و لوازم مورد نیاز زندگی و حرفه ای آنان ، تحصیل وام و اعتبار برای شرکاء، اقدام به عملیات ساختمانی و ایجاد مسکن ، بیمه محصولات و حیوانات ، قبول نمایندگی موسسات و کارخانجات وابسته به فعالیت های مذکور در فوق، خرید سهم الشرکه شرکت های مشابه و امثال منظورهای مذکور
ثبت شرکت تعاونی چندمنظوره

 

این را هم بخوانید : منظور از شرکت های چند منظوره چیست؟

 

همان طور که اشاره شد، شرکت تعاونی می تواند چند منظوره باشد . شرکت های تعاونی چند منظوره شرکتی است که برای امور تولید و انجام سایر اموری که با اهداف تعاونی مغایرت نداشته باشند، تشکیل شود.

شرکت های تعاونی چند منظوره به دو صورت تشکیل می شوند ؛ چند منظوره خاص و چند منظوره عام .
شرکت تعاونی چند منظوره خاص شرکتی است که اعضای آن را موسسان آن تشکیل می دهند و یا اینکه هیئت موسس، اعضای شرکت را از بین داوطلبانی که واجد شرایط عضویت در تعاونی ها هستند ، در حد ظرفیت و امکانات خود و با توجه به اینکه کلیه اعضا باید در تعاونی شاغل باشند ، تعیین می کند.
در شرکت تعاونی چند منظوره عام ، هیئت موسس با دعوت عام از طریق انتشار آگهی و یا قید این نکته که عضویت برای عموم آزاد است ، داوطلبان واجد شرایط عضویت را در حد ظرفیت و امکانات خود به عضویت می پذیرد.
به موجب قانون ، در تعاونی های چند منظوره عام ، ” داشتن عضو غیرشاغل مجاز است ؛ اما اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل، باید از میان اعضای شاغل انتخاب شود ” . در مقابل شرکت های تعاونی چند منظوره، تعاونی های دیگر ” شرکت های تعاونی یک منظوره ” نامیده می شوند ؛ مانند شرکت های تعاونی مصرف، مسکن ، اعتبار و غیره .

تعاونی اگر به صورت خاص باشد باید حداقل 10 میلیون ریال و اگر عام باشد باید حداقل 100 میلیون ریال سرمایه اولیه داشته باشد که باید از این میزان 35% در حساب شرکت تادیه شود.
تشکیل و ثبت شرکت تعاونی چند منظوره، اولاَ منوط به آن است که مجوز فعالیت یا موافقت اصولی طرح های مورد نظر اخذ شده باشد ؛ ثانیاَ سرمایه شرکت با سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز طرح های مذکور متناسب باشد.

شرایط ثبت شرکت تعاونی چندمنظوره

– در تعاونی چندمنظوره، تعداد اعضا نیاید کمتر از 7 نفر باشد.
– جهت ثبت شرکت تعاونی، نباید در تعاونی دیگری عضویت داشته باشید.
در شرکت های تعاونی باید اساسنامه تهیه گردد و هدف های آن باید تعیین شود. اساسنامه می بایست حاوی نکات ذیل باشد :
1- هدف از تشکیل شرکت
2- نام تعاونی با منظور نمودن کلمه تعاونی
3- مدت شرکت تعاونی
4- حوزه عملیات شرکت ( در کدام شهر یا روستا یا وزارتخانه و غیره )

5- نوع شرکت تعاونی
6- مرکز اصلی عملیات شرکت ( اقامتگاه مرکزی و هر یک از شعبات آن )
7- میزان سرمایه شرکت
8- مقررات مربوط به عضویت شرکای جدید
9- ارکان اصلی شرکت
10- مقررات اداری و مالی شرکت
11- انحلال و تصفیه شرکت

 

شرط داشتن شرکت چندمنظوره

شرط داشتن تعاونی چندمنظوره ، مرتبط بودن فعالیت های موضوع تعاونی و نهایتاَ ذکر تمامی موضوعات به شکل صحیح در اساسنامه تعاونی می باشد. شرکت های تعاونی پس از تهیه موافقت نامه باید مدارک زیر را به اداره ثبت شرکت ها ارائه نمایند :
1- صورت جلسه تشکیل مجمع موسس و اولین مجمع عمومی و اسامی اعضا و هیئت مدیره منتخب و بازرسان ؛
2- اساسنامه مصوب مجمع عمومی ؛
3- درخواست کتبی ثبت ؛
4- طرح پیشنهادی و ارائه مجوز وزارت تعاون ؛
5- رسید پرداخت مقدار لازم التادیه سرمایه ؛
6- مدارک مربوط به دعوت به عضویت افراد واجد شرایط

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

صفر تا صد تمدید پروانه کسب

یکی از مهم ترین مجوزهایی که تمامی واحدهای کسب باید نسبت به تمدید آن اقدام کنند، پروانه کسب است. تمدید پروانه کسب حداقل باید 30 روز پس از اتمام اعتبار آن صورت گیرد. پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اصناف و اتحادیه ها به واحد کسب مربوطه ارائه می شود. بر اساس این مجوز، […]

راهنمای اخذ جواز کسب کافی نت

اگر قصد تاسیس کافی نت دارید، ابتدا باید از اتحادیه صنف فناوران رایانه، جواز کسب کافی نت اخذ نمایید. جواز کسب، جوازی است که اجازه فعالیت قانونی به کسب و کار فوق می دهد. قانونی بودن فعالیت، بهره مندی از تسهیلات و خدمات دولتی، تثبیت موقعیت کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان و … از […]

راهنمای اخذ جواز کسب خیاطی

یکی از مهم ترین جوازهایی که خیاطان جهت فعالیت قانونی و رسمی و باید اخذ کنند، جواز کسب خیاطی است. اخذ جواز کسب خیاطی از اتحادیه صنفی خیاطان صورت می گیرد. یعنی این اتحادیه با به عضویت در آوردن خیاط در در صنف خیاطان، به او پروانه کسب اعطا می کنند. دلایل زیادی وجود دارند […]

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان