شرکت با مسئولیت محدود از شرکتهای پرطرفدار و محبوب در ایران است که در ادامه این مقاله قصد داریم به تعریف و بررسی نحوه ثبت آن بپردازیم. همانطور که از نام شرکت با مسئولیت محدود پیداست، مسئولیت شرکا در برابر قروض و تعهدات شرکت، محدود به میزان سرمایه آنهاست.
فرم درخواست مشاوره رایگان
شرکت مسئولیت محدود با حداقل دو نفر شریک و صد هزار تومان سرمایه تشکیل میشود. سرمایه در این شرکت به صورت سهمالشرکه بوده و به قطعات سهام تبدیل نمیشود. از جمله مهمترین ویژگیهای شرکت مسئولیت محدود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– اعضای هیئت مدیره در شرکت مسئولیت محدود میتوانند به مدت نامحدود و بدون نیاز به تمدید سالانه انتخاب شوند. البته انتخاب اعضای هیئت مدیره به صورت محدود هم امکانپذیر است. تغییر اعضای هیئت مدیره با تشخیص دیگر اعضا انجام خواهد شد. برای مطالعه معایب ثبت شرکت مسئولیت محدود میتوانید این مقاله را مطالعه بفرمایید.
– انتقال سهمالشرکه در شرکت مسئولیت محدود، پس از رضایت شرکایی که دارای حداقل سه چهارم سهمالشرکه و اکثریت عددی باشند، انجام میگیرد. انتقال سهمالشرکه در شرکتهای مسئولیت محدود تنها از طریق دفاتر اسناد رسمی و با سند رسمی امکانپذیر است.
– ذکر عبارت (با مسئولیت محدود) در عنوان این نوع شرکت ضروری است و اسامی هیچ یک از شرکا نباید در عنوان قید شود.
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود: قسمت اول
– اطلاعات عمومی: برای صفر تا صد ثبت شرکت با مسئولیت محدود، ابتدا باید وارد سامانه ثبت شرکتها شده و در این سایت ثبتنام کنید. سپس استان و شهرستان محل فعالیت شرکت و نوع شرکت را مشخص کنید. پس از انتخاب نمودن نوع شرکت، باید آدرس و کدپستی مرکز اصلی شرکت را وارد کنید.
– اطلاعات متقاضی: در مرحله بعدی باید مشخصات فرد متقاضی ثبت شرکت با مسئولیت محدود را در قسمتهای مشخص شده وارد کنید.
– عناوین پیشنهادی: در قسمت بعد باید 5 عنوان انتخاب شده برای شرکت را به ترتیب اولویت وارد کنید. انتخاب نام برای شرکت مسئولیت محدود شرایط و ضوابط ویژه ای دارد که باید مورد توجه قرار دهید. به عنوان مثال نام شرکت باید حتما 3 سیلاب داشته باشد. پس از اتمام این مرحله، کارشناسان اسامی وارد شده را به دقت بررسی کرده و در صورت تایید نشدن آنها، به شما اطلاع میدهند تا اسامی دیگری انتخاب کنید.
– موضوع شرکت: در قسمت بعدی باید موضوع فعالیت شرکت را مشخص کنید. موضوع شرکت، دامنه فعالیتهای این شخصیت حقوقی را مشخص میکند و میتواند مسائل مختلفی از قبیل فرهنگی، گردشگری، هواپیمایی، هنری یا.. را شامل شود.
مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود: قسمت دوم
– سرمایه: تعیین میزان سرمایه شرکت در مرحله بعد انجام میشود. سرمایه شرکت میتواند به صورت منقول یا غیرمنقول باشد.
– مدیران/شرکا: در مرحله بعد باید کلیه اعضای هیئت مدیره و افرادی که در شرکت دارای سمت هستند مشخص شوند. سپس باید میزان سهمالشرکه هر یک از این افراد در شرکت و همچنین فرد صاحب امضا را تعیین کنید.
– شعبات شرکت: اگر شرکت شعبه یا شعباتی دارد، باید آدرس و کدپستی شعبه و مشخصات مدیر شعبه در قسمت بعدی درج شود.
– سال مالی و روزنامه کثیرالانتشار: سپس باید یک روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهیهای مربوط به شرکت انتخاب و سال مالی شرکت را معین کنید.
– تقاضانامه: کامل نمودن متن صورت جلسه مجمع عمومی و متن تقاضانامه یا اظهارنامه و مشخصات کلیه شرکای شرکت (اعم از شرکای عادی و اعضای هیئت مدیره) در مرحله بعدی انجام میشود.
– اساسنامه و شرکتنامه: در دو مرحله بعدی باید اساسنامه و شرکتنامه شرکت به صورت کامل درج شود.
– پس از اینکه کلیه مراحل گفته شده طی شد، نوبت به تایید نهایی اطلاعاتی میرسد که تا به این لحظه وارد شدهاند.
سوالات متداول
– تشکیل و ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر طول میکشد؟
ثبت شرکت با مسئولیت محدود از چند مرحله تشکیل شده است. به طور کلی پس از انتخاب و درج عناوین پیشنهادی شرکت، 3 روز طول میکشد تا این عناوین مورد بررسی قرار گیرند. بعد از اینکه اسناد و مدارک مربوط به شرکت ارسال شد، 7 روز طول میکشد تا آگهی تاسیس شرکت صادر شود. روند ثبت شرکت مسئولیت محدود به طور متوسط 15 روز کاری طول میکشد.
– هزینه تاسیس و ثبت شرکت با مسئولیت محدود چقدر است؟
عوامل متعددی مانند حقالثبت شرکت، هزینه درج آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار، هزینه پلمپ دفاتر قانونی و.. در تعیین هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود تاثیرگذار هستند. علاوهبراین، چنانچه مایلید ثبت شرکت مسئولیت محدود را به وکیل دادگستری یا موسساتی که در زمینه ارائه خدمات ثبت شرکت فعالیت میکنند بسپارید، حقالوکاله را هم باید به دیگر هزینهها اضافه کنید.
– آیا تاسیس و ثبت شرکت با مسئولیت محدود به اخذ مجوز نیاز دارد؟
خیر. به طور کلی برای تاسیس این نوع شرکت نیاز به اخذ مجوز نیست. البته قانونگذار انجام دادن برخی فعالیتها در قالب شرکت را منوط به دریافت مجوز از برخی ارگانها یا سازمانهای دولتی نموده است. چنانچه موضوع فعالیت شرکت شما از آن دسته موضوعاتی است که برای انجام دادن آن نیاز به اخذ مجوز از ارگان یا سازمان دولتی خاصی دارید، باید در ابتدای تاسیس شرکت، برای دریافت مجوز اقدام کنید.