صفر تا صد مراحل ثبت شرکت پیمانکاری

شرکت‌های پیمانکاری به چه مجموعه‌هایی اطلاق می‌شوند؟

یکی از دغدغه‌های افراد حقیقی و حقوقی که به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه می‌کنند، درباره مراحل ثبت شرکت پیمانکاری و شرایط ثبت شرکت می‌باشد. اکثر شما کلمه پیمانکار را بارها شنیده‌اید و اطلاعاتی درباره شرکت‌های پیمانکاری دارید. پیمانکاری به معنای پذیرفتن و انجام کاری است که به آنها واگذار شده است. کسی که مسئولیت انجام امور را به عهده دارد، پیمانکار می‌باشد. از جمله شرکت‌هایی که بیشترین ثبت شرکت را به خود اختصاص داده‌اند، شرکت‌های پیمانکاری است. مهم ترین وظایف پیمانکاران، نظارت، طراحی، ساخت و اجرا در بخش‌های مختلف عمرانی، نفت و تاسیسات می‌باشد. از نظر رتبه، پیمانکاران در 5 پایه طبقه بندی می‌شوند و شامل پیمانکاران پایه یک، دو، سه، چهار و پنج می‌باشند. این رتبه بندی بر اساس ماده 7 آیین نامه طبقه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکاران صورت می‌گیرد.

ثبت شرکت پیمانکاری
ثبت شرکت پیمانکاری

شرایط ثبت شرکت پیمانکاری

قبل از پرداختن به موضوع مراحل ثبت شرکت پیمانکاری، باید درباره شرایط ثبت این شرکت‌ها اطلاعات جامعی داشته باشید. بیشتر شرکت‌های پیمانکاری در قالب شرکت‌های سهامی خاص و شرکت‌های با مسئولیت محدود تاسیس می‌شوند. شرایط ثبت هر کدام از آنها بر اساس پارامترهای تشکیل شرکت می‌باشد. شرکت‌های پیمانکاری دارای دسته بندی مختلفی هستند و اشخاص حقیقی یا حقوقی با توجه به حوزه فعالیت‌شان در یکی از این دسته‌ها قرار می‌گیرند. این دسته بندی شامل ساختمان، راه و ترابری، کشاورزی، آب، مرمت آثار باستانی، صنعت و معدن، تاسیسات و تجهیزات، ارتباطات، نفت و گاز، نیرو و کاوش‌های زمینی است.

قبل از طی مراحل ثبت شرکت پیمانکاری، باید قالب و نوع فعالیت شرکت معین شود تا بعد از ثبت بتوانند از مجوز فعالیت‌شان استفاده کنند. این مجوز به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا در مزایده‌ها و مناقصات، شرکت کنند و از دریافت تسهیلات بانکی و سایر مزایا بهره مند شوند. چنانچه گفتیم، قالب اکثر شرکت‌های پیمانکاری شرکت‌های سهامی خاص و با مسئولیت محدود می‌باشند که طبق قوانین دارای شرایط اختصاصی هستند. تاسیس شرکت‌های پیمانکاری تابع شرایط عمومی و اختصاصی می‌باشد که توسط قانونگذار تعیین شده است. تقریبا تمام شرایط عمومی برای تاسیس شرکتها مشترک است. فقط شرایط اختصاصی آنها با یکدیگر متفاوت می‌باشند. علت این تفاوت به فلسفه تشکیل شرکت‌ها باز می‌گردد.

  • شرایط ثبت شرکت پیمانکاری در شکل سهامی خاص
  1. حداقل 3 عضو و 2 نفر بازرس که از اعضای اصلی نباشند.
  2. داشتن حداقل سرمایه 100 هزار تومان
  3. پرداخت حداقل 35 درصد سود از سرمایه شرکت به صورت نقد
  4. داشتن حداقل مدرک لیسانس
  • شرایط ثبت شرکت پیمانکاری در شکل مسئولیت محدود
  1. حداقل دو نفر عضو داشته باشد.
  2. داشتن حداقل سرمایه 100 هزار تومان
  3. تعهد پرداخت از کل سرمایه

از مراحل ثبت شرکت پیمانکاری، فراهم کردن مدارک لازم برای ثبت شرکت آن می‌باشد. این مدارک برای اعضای شرکت‌های سهامی خاص شامل اساسنامه، اظهارنامه مبنی بر تعهد کلیه سهام، انتخاب اولین مدیران و بازرسان و آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی کشور می‌باشند. اگر جزو آن افرادی هستید که شرکت پیمانکاری خود را در قالب شرکت‌های با مسئولیت محدود تشکیل می‌دهند، باید مدارک ذیل را برای طی مراحل ثبت شرکت پیمانکاری تحویل دهند. این مدارک شامل کپی شناسنامه و کارت ملی اعضا، امضای اقرارنامه، ارائه مجوز و ارائه اصل گواهی عدم سوء پیشینه می‌باشند.

مراحل ثبت شرکت پیمانکاری
مراحل ثبت شرکت پیمانکاری

مراحل ثبت شرکت پیمانکاری

بعد از تکمیل مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت پیمانکاری و مشخص کردن نوع فعالیت، نوبت به چگونگی طی مراحل ثبت شرکت پیمانکاری می‌رسد. بر اساس قوانین و مقررات کشور مراحل ثبت عبارت هستند از:

  • فراهم کردن مدارک مورد نیاز که اولین گام است.
  • انتخاب نام شرکت دومین گام از مراحل ثبت شرکت پیمانکاری است که انتخاب نام بر اساس حوزه فعالیت اعضا و نوع شرکت می‌باشد.
  • مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها و ثبت اطلاعات سومین گام است. در این مرحله باید به آدرس ssaa. ir مراجعه کنید و کلیه اطلاعات را وارد نمایید.
  • گام آخر درج آگهی تاسیس شرکت پیمانکاری در روزنامه رسمی یا روزنامه‌های کثیرالانتشار است. البته این مرحله بعد از تایید نهایی اداره ثبت شرکت‌ها انجام خواهد شد.

جمع بندی مطالب

یکی از رایج ترین شرکت‌هایی که به ثبت می‌رسند، به شرکت‌های پیمانکاری اختصاص دارد. مراحل ثبت شرکت پیمانکاری شامل آماده سازی مدارک مورد نیاز، انتخاب نام شرکت، مراجعه به سامانه ثبت شرکت‌ها و در نهایت درج آگهی تاسیس در روزنامه رسمی یا روزنامه‌های کثیرالانتشار می‌باشد. شرایط ثبت شرکت‌های پیمانکاری بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می‌شوند. مهم ترین وجه ممیزه این شرکت‌ها این است که قالب اغلب شرکت‌های پیمانکاری، سهامی خاص و با مسئولیت محدود می‌باشد. بر اساس اینکه اشخاص حقوقی یا حقوقی کدام یک از این قالب‌ها را انتخاب می‌کنند، شرایط ثبت نیز فرق می‌کند.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان