روش و مراحل ثبت موسسات غیر تجاری

مراحل ثبت موسسات غیر تجاری

همانطور که می‌دانید، برخلاف باور عموم، شرکت از نظر قانونی با مؤسسه متفاوت است اگرچه قالب افراد این دو کلمه را با هم معنی می‌گیرند. قانونگذار علاوه بر شرکت‌هایی که به امور تجاری اختصاص دارد، برای انجام کار‌هایی که جنبه غیرتجاری دارند، از قبیل آثار علمی یا ادبی یا کار‌های خیریه، شخص حقوقی جداگانه‌ای که دارای شخصیت حقوقی است، پیش‌بینی کرده است که به آن مؤسسه، نهاد، کانون و غیره می‌گویند. در ادامه این مقاله با تعریف حقوقی مؤسسه غیر تجاری، ویژگی‌ها، مراحل ثبت و سایر نکات آن آشنا می‌شوید. اگر در روند ثبت یک مؤسسه غیر تجاری هستید می‌توانید روی ثبت شرکت و برند خوارزمی حساب کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید.

تعریف موسسات غیرتجاری

مؤسسات غیر تجاری برای اهداف خاصی و با شرایطی مجزا از شرکت به ثبت می‌رسد و به مؤسساتی اطلاق می‌شود که موضوع فعالیتشان اعمال تجاری نباشد. کلیه تشکیلات و مؤسساتی است که برای مقاصد غیرتجاری از قبیل امور علمی، ادبی یا امور خیریه تشکیل می‌شوند؛ می‌باشد. اعم از این که مؤسسین یا تشکیل‌دهندگان، قصد انتفاع داشته باشند یا خیر. تشکیلات و مؤسسات غیرتجاری می‌توانند عناوینی از قبیل کانون، انجمن و امثال آن را اختیار نمایند. لیکن انتخاب عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد، از طرف این مؤسسات به هیچ عنوان ممکن نمی‌باشد.

نمونه‌هایی از خدمات مؤسسات غیرتجاری، شامل امور آموزشی و پژوهشی و همچنین مشاوره و ارائه کلیه خدمات مورد نیاز برای اعزام دانشجویان به خارج از کشور است. جمع‌آوری انواع کمک‌های خیرین و سازمان‌ها به صورت نقدی و غیر نقدی، ایجاد مراکز و نگهداری و مراقبت شبانه روزی از سالمندان، ایجاد مراکز روانپزشکی و روان درمانی؛ فعالیت‌های فرهنگی و سینمایی، خبرنگاری و امور مربوط به خبر و تولید نشریات و همچنین برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و …. از دیگر مصادیق فعالیت‌های مؤسسات غیرتجاری ست.

ثبت شرکت های غیرتجاری

شرکت غیر تجاری از نظر ثبتی و نوع به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • مؤسسات غیر تجاری انتفاعی: این دسته از مؤسسات سود و منفعتی را تحصیل می‌کنند و آن را میان اعضا تقسیم می‌کنند.
  • مؤسسات غیر تجاری غیر انتفاعی: مؤسساتی هستند که به قصد ایجاد و تحصیل سود و تقسیم آن تشکیل نمی‌شوند.

ثبت موسسات غیر تجاری

مؤسسات غیرتجاری انتفاعی چه مؤسساتی هستند؟

با توجه به آنچه گفته شد، هدف از ثبت یک مؤسسه انتفاعی تحصیل سود و تقسیم آن بین اعضاست. از نمونه این مؤسسات می‌توان به ثبت مؤسسات آموزشی علمی، ادبی یا هنری و ثبت مدارس زبان و مؤسسات مشاوره کنکور یا مدرسه‌های غیرانتفاعی اشاره کرد. یکی از موانعی که برای این مؤسسات وجود دارد این است که آن‌ها اجازه هیچ گونه معامله‌ای را ندارند و فقط می‌توانند به امور خیریه و عمومی بپردازند.

برای شناخت درست و آشنایی بیشتر با این مؤسسات می‌توان به مؤسسات غیرانتفاعی، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و … اشاره کرد. همانطور که می‌دانید مدرسه غیرانتفاعی با هدف اجتماعی ارتقاء و افزایش سطح علمی دانش‌آموزان و ارائه خدمات بیشتر نسبت به مدارس دولتی به فعالیت خود می‌پردازد.

مدرسه‌های غیرانتفاعی مورد اشاره مانند سایر مؤسسات غیرتجاری انتفاعی، حق هیچ گونه معامله‌ای را ندارد و تنها در زمینه‌ای که عنوان شد می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. مهم این است که این مؤسسات باید به عنوان یک مؤسسه غیرتجاری ثبت شوند. پس از ثبت مؤسسه مربوطه در قالب غیرتجاری، باید از سازمان مربوطه مجوز‌های لازم را کسب کنید تا بدون مشکل قانونی فعالیت خود را آغاز کنید.

مؤسسات غیرتجاری غیر انتفاعی چه مؤسساتی هستند؟

همانطور که در ابتدا در مورد این مؤسسه‌ها گفته شد، هدفی غیرتجاری دارند، با این تفاوت که سود آن‌ها بین اعضای مؤسسه تقسیم و تسهیم نمی‌شود. برای شناخت این مؤسسات بهتر است به چند نمونه اشاره کنیم. این مؤسسات بیشتر به عنوان و در قالب احزاب سیاسی، انجمن‌های اسلامی، مؤسسات خیریه، مؤسسات مددکاری اجتماعی و … تشکیل می‌شوند. فراموش نکنید که برای ثبت این مؤسسات، مؤسسه شما باید قالب و ماهیئتی غیرتجاری داشته باشد تا بدون مشکل موفق به ثبت آن شوید.

برای ثبت مؤسسات غیر انتفاعی، در ابتدای کار، اداره ثبت، استعلاماتی را از نیروی انتظامی دریافت کرده و سپس در مورد ثبت این مؤسسات تصمیم‌گیری می‌کند. اگر نیروی انتظامی تأییدیه مورد نظر را به اداره ثبت ابلاغ کند، موفق به ثبت شرکت خواهید شد. در غیر این صورت ثبت مؤسسه شما به سرانجام نخواهد رسید.

مراحل ثبت موسسات غیر تجاری

مراحل ثبت مؤسسات غیر تجاری

جهت ثبت مؤسسات غیرتجاری لازم است اظهارنامه ثبت، تنظیم و به ضمیمه صورت جلسه مجمع عمومی و اساسنامه، ( با قید تاریخ و امضاء مؤسسین) به اداره ثبت شرکت‌ها تسلیم شود. اظهارنامه باید حاوی موارد ذیل باشد:

  • نام مؤسسه
  • تابعیت
  • مرکز اصلی فعالیت
  • موضوع فعالیت
  • اسامی مؤسسین
  • دارایی مؤسسه (نقدی و غیر نقدی)
  • مراکز و شعب مؤسسه

مدارک لازم جهت ثبت شرکت غیر تجاری به قرار ذیل است:

  1.  دریافت دو نسخه تقاضانامه ثبت مؤسسه از اداره ثبت شرکت‌ها و تکمیل آن‌ها و در نهایت امضا توسط شرکا
  2. اساسنامه مؤسسه حداقل در دو نسخه و امضای پایین تمام صفحات توسط کلیه شرکا یا اعضا ( اساسنامه این مؤسسات می‌تواند مانند اساسنامه شرکت‌های با مسوولیت محدود باشد).
  3. صورتجلسه مجمع مؤسسین حداقل در دو نسخه
  4. تصویر برابر با اصل شده‌ی مدارک هویتی مؤسسین و مدیران
  5. اخذ مجوز در صورت نیاز با توجه به موضوع مؤسسه
  6. چنانچه مؤسسه در کشور دیگری هم به ثبت رسیده است ارائه گواهی‌نامه تصدیق به همراه ترجمه فارسی ( دو نسخه )
  7. اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت قرار است توسط وکیل صورت پذیرد.

مؤسساتی که ثبت می‌شوند از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا کرده و می‌توانند عناوینی از قبیل انجمن، بنگاه، کانون و امثال آن را برای اتخاذ نمایند.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

صفر تا صد تمدید پروانه کسب

یکی از مهم ترین مجوزهایی که تمامی واحدهای کسب باید نسبت به تمدید آن اقدام کنند، پروانه کسب است. تمدید پروانه کسب حداقل باید 30 روز پس از اتمام اعتبار آن صورت گیرد. پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اصناف و اتحادیه ها به واحد کسب مربوطه ارائه می شود. بر اساس این مجوز، […]

راهنمای اخذ جواز کسب کافی نت

اگر قصد تاسیس کافی نت دارید، ابتدا باید از اتحادیه صنف فناوران رایانه، جواز کسب کافی نت اخذ نمایید. جواز کسب، جوازی است که اجازه فعالیت قانونی به کسب و کار فوق می دهد. قانونی بودن فعالیت، بهره مندی از تسهیلات و خدمات دولتی، تثبیت موقعیت کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان و … از […]

راهنمای اخذ جواز کسب خیاطی

یکی از مهم ترین جوازهایی که خیاطان جهت فعالیت قانونی و رسمی و باید اخذ کنند، جواز کسب خیاطی است. اخذ جواز کسب خیاطی از اتحادیه صنفی خیاطان صورت می گیرد. یعنی این اتحادیه با به عضویت در آوردن خیاط در در صنف خیاطان، به او پروانه کسب اعطا می کنند. دلایل زیادی وجود دارند […]

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان