حداقل سهام اعضای هیئت مدیره

تعداد سهم‌الشرکه هیات مدیره

بر طبق تعریف قانون تجارت، سهم یا سهام بخشی از سرمایه شرکت می‌باشد. معمولا سرمایه شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام، به قسمت‌های مساوی تقسیم می‌شود؛ اما بین تقسیم سهام اعضا در شرکت‌های سهامی خاص و عام تفاوت وجود دارد. حداقل سهام اعضای هیئت مدیره نیز با توجه به نوع شرکت تجاری فرق می‌کند. در شرکت‌های سهامی عام، سهام‌ها قابل خرید و فروش هستند؛ ولی در شرکت سهامی خاص، سهام در اختیار مالکین است. اغلب مواقع کاربرانی که قصد خرید سهام را داشته و می‌خواهند با خرید سهام در یک شرکت تجاری سرمایه‌گذاری کنند، اطلاعات کافی درباره انواع سهام، حداقل سهام اعضای هیئت مدیره، حداقل سهام سهامداران، مقررات وضع شده درباره تقسیم سهام در اساسنامه و انتقال سهام ندارند؛ به‌همین دلیل در خصوص اینکه چه نوع سهام و چه نوع شرکتی را انتخاب کنند با سردرگمی مواجه می‌شوند. بهترین راهکاری که برای کاربران پیشنهاد می‌کنیم، پر کردن فرم مشاوره ثبت خوارزمی و ارتباط با کارشناسان این مجموعه می‌باشد.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

سهام چیست و حداقل سهام اعضای هیئت مدیره چقدر است

برای سرمایه‌گذاری و مالکیت در یک شرکت تجاری، باید سهام آن شرکت را خریداری کنید. اولین پرسش این است که سهام چیست؟ هر سهم نشان دهنده میزان مالکیت شما در شرکت‌ها است. همانطور که کوچکترین واحد ساختمانی بدن سلول است، کوچکترین واحد مالکیت هر شرکت سهام می‌باشد و هر چه تعداد سهام‌تان بیشتر باشد، شما مالکیت بیشتری در شرکت‌ها دارید. اگر به ماده ۲۴ قانون اصلاحی قانون تجارت نگاهی بیندازید، سهام را به این شکل تعریف کرده است: سهم قسمتی از سرمایه شرکت بوده و بر میزان مشارکت، منافع صاحبان سهم و میزان تعهدات آنان دلالت دارد. اوراق سهام قابل فروش می‌باشند و هر سهامدار با توجه به میزان سهامش در شرکت، منافعی دارد. هر یک از اعضای هیئت مدیره و سایر اعضا در مجمع عمومی حق رای داشته و همچنین اجازه کسب سود از دارایی‌های شرکت را دارا هستند.

حداقل سهام اعضای هیئت مدیره برای عضویت در هیات مدیره با توجه به نوع شرکت فرق می‌کند؛ ولی به طور کلی سهامدار بودن در شرکت اولین شرط عضویت در هیئت مدیره می‌باشد. چنانکه طبق ماده ۱۱۷ لایحه قانونی ۱۳۴۷، مدیران شرکت سهامی باید سهمی داشته باشند. در حقیقت مدیریت باید در اختیار کسی قرار بگیرد که منافعی در شرکت دارد. در ماده ۱۱۴ لایحه جدید قانون تجارت اعضای هیئت مدیره و مدیران باید طبق اساسنامه تعدادی سهام داشته باشند. همچنین به موجب همین ماده، تعداد سهام پیش‌بینی شده برای کسانی که به عضویت هیات مدیره در می‌آیند برای جبران خسارات احتمالی است که مدیران به شرکت وارد می‌کنند. سهام آنها با نام بوده و غیر قابل انتقال می‌باشد. یکی از پرسش‌های پرتکرار از کارشناسان ثبت خوارزمی هنگام ثبت شرکت، درباره انواع سهامی است که در شرکت‌های سهامی وجود دارد.

انواع سهام در شرکت‌ها

در شرکت‌های تجاری مثل شرکت با مسئولیت محدود، سهم هر شریک یا عضو را سهم الشرکه می‌نامند، در حالی که در شرکت سهامی واژه سهام کاربرد بیشتری دارد. دارندگان سهم به نسبت سهمی که دارند در شرکت صاحب حق هستند و از منافع آن می‌توانند استفاده نمایند. سهام‌ها از نظر شکل، حقوقی و ماهیت آورده آنها تقسیم‌بندی می‌شوند. در ذیل به تعریف هریک از انواع سهام‌ها پرداخته شده‌است.

سهام از نظر شکل

  • سهام بانام: سهامی که نام صاحب سهام در دفتر سهام شرکت ثبت شده است. انتخاب سهام با نام برای صاحبان شرکت مزایایی دارد که از جمله می‌توان به شناسایی شرکای تجاری اشاره کرد.
  • سهام بی‌نام: سهام بی‌نام برای اشخاصی است که می‌توانند سهام خود را به دیگری انتقال دهند و به صورت وجه حامل می‌باشد.

سهام از نظر حقوقی

  • سهام عادی: کسانی که دارنده سهام عادی هستند، در مجمع عمومی شرکت حق رای دارند و این نوع سهم بخش عمده‌ای از سهامی است که شرکت منتشر می‌کند.
  • سهام ممتاز: صاحبان سهام ممتاز حق رای ندارند؛ اما نسبت به سهامداران عادی زودتر سود خود را دریافت می‌کنند.
  • سهام انتفاعی: صاحب این نوع سهام هیچ سرمایه‌ای در شرکت ندارد و فقط بنا به دلایلی از سود شرکت نفع می‌برد.

سهام از نظر ماهیت آورده

  • سهام نقدی و غیر نقدی: به مجموع تمام آورده‌های شرکا به شرکت سهام نقدی و غیر نقدی می‌گویند که شامل پول نقد (سهام نقدی) و سهام غیر نقدی مانند ساختمان، خودرو، مواد اولیه و لوازم اداری است.

حداقل سهام اعضای هیئت مدیره در انواع شرکت‌های تجاری

به طور کلی حداقل سهام اعضای هیئت مدیره در انواع شرکت‌های تجاری مانند شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت تضامنی، شرکت تعاونی، شرکت سهامی مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت نسبی متغیر است. در واقع تفاوت عمده شرکت‌ها در تعداد شرکا، حداقل سرمایه و میزان آورده‌های آنها می‌باشد.

  • شرکت سهامی عام: حداقل سهم اعضای هیئت مدیره ۵۰۰هزارتومان، تعداد هیات مدیره حداقل ۵ نفر
  • شرکت سهامی خاص: حداقل سرمایه صد هزار تومان، حداقل هیئت مدیره ۳ نفر و مسئولیت به اندازه سهم اعضا می‌باشد.
  • شرکت با مسئولیت محدود: حداقل سرمایه ۱۰۰هزار تومان، حداقلی اعضای هیات مدیره یک نفر
  • شرکت نسبی: حداقل سرمایه محدود نیست و تعداد هیات مدیره حداقل یک نفر است.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان