انحلال شرکت با مسئولیت محدود

انحلال شرکت با مسئولیت محدود برای شرکت‌هایی انجام می‌شود که شرایط و امکان منحل شدن را دارند. هر شرکتی که ثبت می‌شود، ممکن است یک روز به دلایل کاملاً مختلف منحل شود. در نتیجه منحل شدن شدن یک امر غیر عادی و عجیب نیست. اما مسأله این است که انحلال هر شرکتی همانند ثبت آن به ارائه مدارک مختلفی نیاز داشته و به اقدامات خاصی نیاز دارد. در واقع منحل کردن یک شرکت با مسئولیت محدود بسیار چالش برانگیز‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید.

به همین دلیل در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به صورت اختصاصی به نحوه انحلال شرکت با مسئولیت محدود بپردازیم. اگر در مورد این مسأله هر سؤالی داشتید، تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. در این صورت مشاوران حقوقی در اسرع زمان با شماره تلفن شما تماس گرفته و راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌دهند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

انحلال شرکت با مسئولیت محدود، به انحلال شرکت‌هایی گفته می‌شود که عمدتاً بین دوستان، آشنایان و اعضای یک خانواده تشکیل می‌شوند. این شرکت‌ها بین دو یا چند نفر به عنوان شریک تأسیس می‌شوند. هر یک از شرکاء بدون آن که سرمایه آن‌ها به سهام تقسیم شده باشد، تا میزان سرمایه خود مسئول پرداخت قروض و دیون شرکت هستند. انحلال یک شرکت، به معنی پایان کار آن شرکت است. شرکت‌هایی که منحل می‌شوند، دیگر قادر به انجام کار و فعالیت نخواهند بود.

طبق ماده ۱۰۰ قانون تجارت، شرکتی که مغایر با مواد ۹۶ و ۹۷ (پرداخت سرمایه نقدی، تقویم سرمایه غیر نقدی شرکاء) تشکیل شده باشد، باطل است. یعنی این شرکت‌ها از درجه اعتبار ساقط هستند و شرکاء در مقابل اشخاص ثالث حق این بطلان را نخواهند داشت.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود همانند سایر شرکت‌های دیگر بر اساس موارد و دلایل مختلفی ممکن است صورت گیرد. بر اساس ماده ۱۱۴ قانون تجارت، این دلایل انحلال را می‌توان به دو دسته عام و خاص تقسیم کرد که به صورت زیر هستند.

دلایل عام انحلال شرکت با مسئولیت محدود

انحلال شرکت با مسئولیت محدود همانند انحلال هر شرکت دیگری ممکن است بر اساس موارد زیر صورت گیرد.

• در صورتی که پروژه یا ماموریتی که شرکت جهت انجام آن به ثبت رسیده است، انجام شده باشد. یا این که انجام آن ماموریت برای شرکت غیرممکن باشد. (بند الف ماده ۱۱۴ قانون تجارت)

• هر شرکتی ممکن است برای مدت زمان خاصی تشکیل شود. بعد از انقضای این مدت زمان، شرکت خود به خود منحل خواهد شد.

• اگر همه شرکاء تصمیم به لغو فعالیت شرکت گیرند، می‌توانند نسبت به منحل کردن آن اقدام کنند. از آن جایی که قرارداد ثبت شرکت توس خود شرکاء تنظیم می‌شود، پس خودشان نیز می‌توانند آن را لغو نمایند.

• منتفی شدن تعداد شرکاء و باقی ماندن تنها یک شریک در شرکت خود به خود موجب انحلال آن خواهد شد. زیرا شرکای شرکت با مسئولیت محدود باید دو یا چند نفر باشند.

• ورشکستگی حالت دیگری است که می‌تواند منجر به انحلال شرکت با مسئولیت محدود شود. ورشکستگی به حالی گفته می‌شود که شرکت دیگر از عهده پرداخت دیون و قروض خود برنیاید. (ماده ۴۱۲ قانون تجارت)

دلایل خاص انحلال شرکت با مسئولیت محدود

در بند‌های ب، ج و د ماده ۱۱۴ قانون تجارت می‌توان موارد اختصاصی مرتبط با انحلال شرکت با مسئولیت محدود را یافت. این موارد به شرح زیر هستند:

• تصمیم شرکاء با اکثریت سرمایه

اگر دو یا چند نفر از شرکاء بیش از نصف سرمایه شرکت را در اختیار داشته باشند، می‌توانند شرکت را منحل کنند. در واقع این شرکاء اکثریت سرمایه شرکت را در اختیار دارند. بنابراین این شرکاء هر زمان که بخواهند می‌توانند نسبت به انحلال شرکت اقدام نمایند. دقت کنید این مورد می‌تواند منجر به سوء استفاده‌هایی در شرکت و اعمال فشار بر دیگر شرکاء جهت اعمال نظرات و تصمیمات شود.

• نصف شدن سرمایه شرکت

در صورتی که ضرر‌های وارده به شرکت موجب نصف شدن دارایی‌های آن شود، یکی از شرکاء می‌تواند تقاضای انحلال کند. اگر دادگاه دلایل وی را موجه بداند، شرکای دیگر باید سهم شریک را پرداخت نمایند تا از شرکت خارج شود. در غیر این صورت دادگاه می‌تواند رای بر انحلال شرکت دهد. اگر دیگر شرکا سهم فرد مورد نظر را پرداخت نمایند، دیگر لزومی بر انحلال شرکت با مسئولیت محدود وجود ندارد.

• فوت یکی از شرکاء

اگر به موجب اساسنامه، فوت یکی از شرکاء منجر به انحلال شرکت شود، در این شرایط شرکت منحل خواهد شد. یعنی اگر یکی از شرکاء فوت کند، شرکت مورد نظر از نظر قانونی و بر اساس مفاد اساسنامه، منحل است. وجود این بند در قانون تجارت به دلیل وجه شخصی بودن شرکت با مسئولیت محدود می‌باشد. یعنی در این شرکت، شخصیت شریک اهمیت بالایی دارد.

مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت با مسئولیت محدود

 

برای آن که بتوانید انحلال شرکت با مسئولیت محدود را به ثبت برسانید، باید یک سری مدارک مشخص شده را به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل دهید. آماده‌سازی این مدارک و تسلیم کامل آن‌ها می‌تواند روند انحلال را تسریع کند. مدارک انحلال شرکت مسئولیت محدود به صورت زیر هستند:

• ارائه صورتجلسه انحلال شرکت که به امضای تمامی شرکای شرکت و مدیر تصفیه رسیده باشد.

• ارائه سند ثبت مبنی بر ارسال دعوتنامه برای تمامی شرکاء جهت تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده

• ارائه مدارک شناسایی مربوط به مدیر تصفیه چنانچه مدیر خارج از شرکای شرکت انتخاب شده باشد.

• ارائه آخرین روزنامه رسمی شرکت که تمامی آگهی‌های مربوط به شرکت در آن منتشر می‌شوند.

اگر در تنظیم و تدوین صورتجلسه انحلال شرکت با مسئولیت محدود به راهنمایی نیاز دارید، با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی می‌توانند بهترین صورتجلسه انحلال شرکت را برای شما تدوین کنند. برای این کار تنها کافیست با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس حاصل نمایید.

نمونه صورتجلسه انحلال شرکت با مسئولیت محدود

همان طور که قبلاً اشاره کردیم، تنظیم صورتجلسه جهت انحلال شرکت با مسئولیت محدود ضروری است. مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق‌العاده می‌توانند نسبت به تنظیم این صورتجلسه اقدام نمایند. دقت کنید که صورت جلسه انحلال حتماً باید توسط تمامی افراد حاضر در جلسه امضاء شود تا وجه قانونی پیدا کند. نحوه تنظیم صورتجلسه انحلال بسیار مهم بوده و به درج موارد مهمی نیاز دارد. به همین دلیل ما در این بخش یک نمونه صورتجلسه انحلال شرکت را به شما معرفی کرده‌ایم تا بیشتر با این صورتجلسه آشنا شوید.

نام شرکت: ……..

شماره ثبت: ………….

سرمایه ثبت شده: ………..

مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت……………. با مسئولیت محدود در ساعت……………….. روز…………………… مورخه…………….. در محل شرکت با حضور (اکثریت شرکاء/کلیه شرکاء) تشکیل و نسبت به انحلال شرکت اتخاذ تصمیم شد.

۱. در خصوص انحلال شرکت بحث و بررسی به عمل آمد و النهایه مقرر گردید که شرکت منحل شود.

۲. آقای/خانم…………………………. به آدرس……………………….. به سمت مدیر تصفیه انتخاب و مدیر تصفیه ضمن اعلام قبولی سمت، اقرار به دریافت کلیه اسناد، مدارک و دفاتر و دارایی‌های شرکت می‌نماید.

۳. آقای/خانم………………… (احدی از شرکا مدیر تصفیه، وکیل رسمی شرکت) وکالت داده می‌شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت‌ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت هزینه‌های قانونی و امضای ذیل دفاتر ثبت اقدام کند. نام و نام خانوادگی شریک:

میزان سهم الشرکه: …………

امضاء:

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی، انحلال شرکت با مسئولیت محدود و دلایل و موارد این انحلال را به خوبی توضیح دادیم. همچنین به معرفی مدارک لازم برای این انحلال و اقدامات مهم آن پرداختیم. اگر قصد انحلال شرکت و تصفیه آن را دارید، حتماً باید از کارشناسان حقوقی زبده جهت ثبت انحلال شرکت بهره ببرید. زیرا تا زمانی که انحلال شرکت به صورت رسمی ثبت نشود، شرکت منحل شده به حساب نمی‌آید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.

 

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان