مراحل ثبت طرح صنعتی

طرح صنعتی

در چندین سال اخیر، ثبت طرح صنعتی متقاضیان بسیاری داشته‌است. حتما می‌دانید که ثبت کردن طرح صنعتی، در صنعت و تجارت از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. اما طرح صنعتی چیست؟ براساس ماده 20 قانون ثبت اختراعات، طرح صنعتی و علامت تجاری، هر نوع ترکیب خطوط، رنگ‌ها و هر شکل سه‌بعدی با خطوط و رنگ‌ها یا بدون آنها را شامل می‌شود که باعث تغییر یک فراورده صنعتی یا صنایع‌دستی شود.

زمانی امکان ثبت‌کردن طرح صنعتی وجود دارد که جدید، اصیل و مبتکرانه باشد. طرح صنعتی می‌تواند برای محصولات مختلف صنعتی، تجهیزات و ابزارهای پزشکی، پوشاک، صنایع‌دستی و به‌طورکلی هر کالایی به ثبت برسد. برخی طرح‌های صنعتی را می‌توان اختراع در نظر گرفت. برای ثبت‌کردن طرح صنعتی، روش‌های مختلفی وجود دارد که هریک، ویژگی‌ها و فرایند متفاوتی دارند.

– ثبت طرح صنعتی در ایران

– ثبت طرح صنعتی خارج از ایران

– ثبت منطقه‌ای

– ثبت ملی

– ثبت بین‌المللی (البته امکان ثبت بین‌المللی طرح صنعتی در ایران وجود ندارد).

اما برای ثبت طرح صنعتی، چه مراحلی باید طی شود؟ هزینه‌های این کار چقدر است؟ در ادامه این مقاله، قصد داریم به بررسی مراحل ثبت طرح صنعتی بپردازیم. توجه داشته‌باشید که باید مراحل زیر را یکی پس از دیگری و با دقت زیادی پشت سر بگذارید.

طرح صنعتی
طرح صنعتی

مراحل ثبت طرح صنعتی: قسمت اول

– تهیه مدارک: بهتر است اولین قدم شما برای ثبت طرح صنعتی، تهیه‌کردن کلیه مدارک موردنیاز برای ثبت‌‌کردن طرح صنعتی باشد. با این اقدام، روند ثبت طرح صنعتی با سرعت بیشتری پیش خواهدرفت.

– ورود به سامانه ثبت طرح‌های صنعتی: قدم دوم برای ثبت طرح صنعتی، مراجعه به سامانه اینترنتی اداره ثبت طرح‌های صنعتی می‌باشد. برای این کار، باید به پورتال اداره کل مالکیت صنعتی به آدرس http://iripo.ssaa.ir وارد شوید. پس از ورود به صفحه خدمات الکترونیکی، روی بخش اداره ثبت طرح‌های صنعتی کلیک کنید. سپس گزینه ثبت اظهارنامه صنعتی را انتخاب کنید. در قسمت بعدی، تعهدنامه‌ای روی صفحه نمایش داده خواهدشد که باید آن را قبول کنید. قبول این تعهدنامه به این معناست که شما پرونده خود را از سامانه پیگیری خواهیدکرد و از زمان ابلاغ، مدت مشخصی برای پاسخگویی به اخطار زمان خواهیدداشت.

– تکمیل مشخصات و اطلاعات: در این بخش، باید کلیه اطلاعات و مشخصات خود را درج کنید.

– بارگذاری مدارک: کلیه مدارک مرتبط با ثبت طرح صنعتی که در ابتدا تهیه کردید را باید در سیستم بارگذاری نمایید.

ثبت کردن طرح صنعتی
ثبت کردن طرح صنعتی

مراحل ثبت طرح صنعتی: قسمت دوم

 

– مرور اطلاعات: در این مرحله، بهتر است تمامی اطلاعات درج‌شده را به‌طور‌کامل مرور کنید تا از درست‌بودن آنها مطمئن شوید.

– پرداخت هزینه: در مرحله بعدی باید هزینه مشخص‌شده برای ثبت طرح صنعتی را پرداخت کنید.

– شماره اظهارنامه: در این قسمت، شماره اظهارنامه‌ای در اختیار شما قرار می‌گیرد که باید آن را نزد خود نگهداری کنید.

– تایید طرح صنعتی: پس از طی‌کردن مراحل ثبت طرح صنعتی، چنانچه طرح شما تایید شود، 30 روز از تاریخ ابلاغ تایید طرح مهلت دارید که برای پرداخت هزینه نهایی اقدام کنید. اگر در این 30 روز اقدامی برای پرداخت هزینه نهایی انجام ندهید، دیگر امکان ثبت طرح برای شما وجود نخواهدداشت و باید تمامی مراحل را از ابتدا طی‌کنید.

– درج آگهی در روزنامه رسمی: درنهایت، تنها کاری که باید انجام دهید، درج‌کردن آگهی ثبت طرح صنعتی در روزنامه رسمی است. این مرحله، آخرین مرحله از ثبت طرح صنعتی بوده و به این معناست که طرح صنعتی شما با موفقیت ثبت شده‌است.

مراحل ثبت کردن طرح صنعتی
مراحل ثبت کردن طرح صنعتی

مهم ترین نکات ثبت طرح صنعتی

مدت اعتبار طرح صنعتی: طرح صنعتی پس از به‌ثبت‌رسیدن، 5 سال اعتبار خواهدداشت. پس از اتمام این 5 سال، می‌توانید برای یک دوره 5 ساله دیگر طرح را تمدید کنید. البته پس از پایان مدت 5 ساله دوم هم می‌توانید یک مرتبه دیگر آن را تمدید نمایید. به‌طورکلی امکان استفاده از طرح صنعتی ثبت‌شده به مدت 15 سال وجود دارد. البته توجه داشته‌باشید که پس از پایان هر دوره، تنها 6 ماه برای تمدید اعتبار طرح صنعتی مهلت دارید. اگر در این مدت هیچ اقدامی نکنید، حق مالکیت طرح صنعتی را از دست می‌دهید و شخص دیگری می‌تواند طرح صنعتی شما را به‌نام خود ثبت کند.

هزینه ثبت طرح صنعتی: هزینه ثبت‌کردن طرح صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان یک مبلغ مشخص را برای آن درنظرگرفت. به‌طورکلی هزینه‌هایی که برای ثبت طرح صنعتی باید متحمل شوید، موارد زیر را شامل می‌شوند:

– هزینه‌ای که باید به اداره مالکیت صنعتی پرداخت کنید.

– هزینه درج آگهی در روزنامه رسمی (این هزینه هم به عوامل مختلفی ازقبیل اندازه کادر آگهی، اندازه فونت و.. بستگی دارد).

– هزینه طراح (البته زمانی باید این هزینه را پرداخت کنید که طراح و مالک طرح صنعتی یک شخص نباشند). اگر از یک طراح خواسته‌اید طرحی را برای مجموعه شما ترسیم کند، باید دستمزد طراح را به هزینه‌های ثبت طرح صنعتی بیفزایید.

– هزینه شرکت‌های خدماتی: اگر برای ثبت طرح صنعتی خود از خدمات شرکت‌های مختلف استفاده می‌کنید، باید هزینه این شرکت‌ها را هم به هزینه‌های ثبت‌کردن طرح صنعتی اضافه کنید.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان