همانطور که میدانید، واردات و صادرات علاوهبراین که تاثیر زیادی در پیشرفت اقتصادی یک کشور دارد، از سود و بازدهی زیادی هم برخوردار است. علاوهبراین، محصولات زیادی ازجمله زعفران، پسته، فرش و تابلوفرش دستباف، صنایعدستی و.. در ایران تولید میشود که پتانسیل فوقالعادهای برای صادرات دارند. همین دلایل، باعث شدهاست شرکتهای بازرگانی زیادی در ایران تاسیس شوند. شرکت بازرگانی شرکتی است که در زمینه واردات و صادرات و خرید و فروش کالاهای مختلف فعالیت میکند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
بد نیست بدانید اشخاص حقیقی برای واردات و صادرات باید از ارگانهای مربوطه مجوز بگیرند. یکی از مهمترین مزایای ثبت شرکت واردات و صادرات، این است که دیگر برای انجام این گونه فعالیتها نیازی به اخذ مجوز نخواهیدداشت و میتوانید فعالیت های تجاری را با استفاده از کارت بازرگانی انجام دهید. در ادامه این مقاله، قصد داریم به بررسی مهم ترین مباحث پیرامون تاسیس شرکت بازرگانی بپردازیم.
شرایط ثبت شرکت واردات و صادرات
امکان ثبت شرکتهای واردات و صادرات بهصورت سهامی یا بامسئولیتمحدود وجود دارد. برای این کار، باید شرایط مختلفی وجود داشتهباشد:
– سرمایه: سرمایه موردنیاز برای ثبت شرکت واردات و صادرات سهامیخاص و بامسئولیتمحدود، صد هزارتومان است.
– تعداد اعضا: تعداد اعضای موردنیاز برای تشکیل شرکت سهامیخاص، سه نفر و تعداد اعضای شرکت بامسئولیتمحدود، دو نفر میباشد.
– مدیریت شرکت: شرکت سهامیخاص با تصمیم هیئتمدیرهای متشکلاز 3 نفر مدیریت میشود. درحالیکه مدیریت در شرکت بامسئولیتمحدود با یک نفر است که مدیرعامل شرکت نامیده میشود.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت واردات و صادرات
– اصل و کپی مدارکهویتی (اعماز کارتملی و شناسنامه) کلیه شرکا، بازرسین و مدیرعامل
– تهیه و ارائه اقرارنامه شرکت
– مجوزهای موردنیاز که برای انجام فعالیتهای شرکت لازم است.
– وکالتنامه (چنانچه روند ثبت شرکت واردات و صادرات توسط وکیل شرکت انجام میشود).
– کپی روزنامهای که آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات شرکت در آن درج شدهاست.
– فرم کاملشده درخواست ثبت شرکت که تمامی سهامداران آن را امضا کردهباشند.
– تقاضانامه کاملشده شرکت چندمنظوره که توسط کلیه سهامداران امضا شدهباشد.
– 2 نسخه از شرکتنامه شرکت که توسط کلیه شرکا امضا شدهباشد.
– 2 نسخه از اساسنامه شرکت که دارای مهر شرکت و امضای کلیه سهامداران باشد.
– گواهی عدم سوءپیشینه کلیه شرکا
– معرفینامه نمایندگان (چنانچه سهامداران شرکت، اشخاصحقوقی باشند).
– تقویمنامه
– تاییدیه هیئتمدیره که نشاندهنده غیردولتی بودن شرکت باشد.
روند ثبت شرکت واردات و صادرات در ایران
– انتخاب کالا: قبل از اقدام برای ثبت شرکت واردات و صادرات، باید کالایی که قصد وارد یا خارجکردن آن را دارید، مشخص کنید. توصیه میشود در این مورد، دقت زیادی داشتهباشید. چون طبق قانون، امکان صادرکردن یک سری کالاها وجود ندارد. پس باید کالایی را انتخاب کنید که صادرکردن آن، هیچ گونه منعقانونی نداشتهباشد.
– اعضای شرکت: در دومین مرحله، باید اعضا و سهامداران شرکت و میزان سهم و سرمایه هریک را مشخص کنید. علاوهبراین، درصد سود دریافتی هر شریک هم باید معین شود. این اقدام، از بروز اختلافات در زمان تقسیم سود و زیان شرکت جلوگیری میکند. مشخصکردن فردی که دارای حق امضا در شرکت باشد هم در این مرحله انجام میشود.
– اخذ مجوزهای لازم: برای ثبت شرکت واردات و صادرات هم مانند هر شرکت دیگری، به اخذ یک سری مجوزها از سازمانها و ارگانهای مربوطه نیاز است. پس چنانچه موضوع فعالیت شرکت شما بهگونهای است که قانون برای انجامدادن آنها، اخذ مجوزهایی را ضروری اعلام کردهاست، باید برای گرفتن این مجوزها از سازمانهای مربوطه اقدام نمایید.
– ثبت شرکت: درحالحاضر، فرایند ثبت شرکت بهصورت غیرحضوری و ازطریق سامانه ثبت شرکت ها انجام میشود. برای ثبت شرکت واردات و صادرات، ابتدا باید یک حسابکاربری در این سامانه ایجاد کرده و سپس مراحل مختلفی را بهترتیب پشت سر بگذارید. این مراحل شامل تکمیلکردن اطلاعات متقاضی ثبت شرکت، بارگذاری مدارک شرکت و.. میباشد.
– تاسیس شرکت: پس از پشت سر گذاشتن تمامی این مراحل، باید آگهی تاسیس شرکت را دریافت کرده و در روزنامهرسمی و یک روزنامه کثیرالانتشار چاپ کنید.
سوالات متداول
– آیا اخذ کارتبازرگانی برای ثبت شرکت واردات و صادرات الزامی است؟
بله. کارتبازرگانی که از اتاقبازرگانی و صنایع و معادن صادر میشود، مجوزی برای انجامدادن فعالیتهای بازرگانی و واردات و صادرات به شمار میرود.
– آیا میتوان انجام امور مربوطبه ثبت شرکت واردات و صادرات را به شخص دیگری سپرد؟
بله. شخص متقاضی ثبت شرکت واردات و صادرات، میتواند این کار را به وکیل، نماینده قانونی یا موسساتی که در زمینه ثبت شرکت فعالیت میکنند بسپارد.
– ثبت شرکت واردات و صادرات چه هزینههایی دارد؟
برای تاسیس شرکت بازرگانی، باید هزینههای مختلفی ازجمله هزینه ثبت شرکت، هزینه درج آگهی تاسیس شرکت در روزنامه و.. را در نظر بگیرید.
– ثبت شرکت واردات و صادرات چقدر طول میکشد؟
روند ثبت این شرکت بهطور معمول بین 10 تا 15 روز کاری طول میکشد.
– آیا قبل از ثبت شرکت واردات و صادرات باید کارت بازرگانی بگیریم؟
خیر. نیازی به اخذ کارتبازرگانی قبل از ثبت شرکت نخواهدبود و شما میتوانید این کار را پس از ثبتکردن شرکت انجام دهید.