یکی از محبوبترین شرکتهایی که بیشترین آمار ثبت شرکت را در ایران به خود اختصاص دادهاست، شرکت مسئولیت محدود است. دلیل بالا بودن آمار ثبت شرکت با مسئولیت محدود را میتوان راحتتر بودن شرایط قانونی ثبت و نگهداری این نوع شرکت و همچنین محدود بودن مسئولیت شرکا در نظر گرفت. برای ثبت شرکت مسئولیت محدود باید یک سری مدارک را تهیه و ارائه کرد.
فرم درخواست مشاوره رایگان
در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی فرمهای ثبت شرکت با مسئولیت محدود بپردازیم. فرمهای ثبت شرکت مسئولیت محدود شامل اساسنامه، تقاضانامه، شرکتنامه و صورتجلسه مجمع عمومی موسسین میشوند که در ادامه هر یک از این موارد را بررسی میکنیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به ثبت شرکت مسئولیت محدود یا فرمهای ثبت این شرکت داشتید، میتوانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کاملتری را دریافت کنید.
اساسنامه شرکت مسئولیت محدود
یکی از مهمترین مدارکی که باید برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود تهیه و ارائه شود، اساسنامه است. اساسنامه از بخشهای مختلفی تشکیل شدهاست که برخی از آنها قابل تغییر و برخی دیگر غیر قابل تغییر هستند. در قسمت اول اساسنامه باید مواردی از قبیل نام، موضوع، مرکز فعالیت، سرمایه، مدت فعالیت، تابعیت و سال مالی شرکت مشخص شود. یکی از مهمترین شرایطی که باید در انتخاب نام شرکت مسئولیت محدود مورد توجه قرار گیرد، درج عبارت (مسئولیت محدود) در عنوان شرکت است. درج نکردن این عبارت در عنوان، شرکت را در مقابل اشخاص ثالث تبدیل به شرکت تضامنی میکند.
در قسمت دوم اساسنامه باید مواردی از جمله نحوه تشکیل مجمع عمومی و موسس، وظایف این مجامع و روند و شیوه تصمیمگیری در این مجامع مشخص شود. قسمت سوم اساسنامه شرکت مسئولیت محدود به مشخص کردن اعضای هیئتمدیره، نحوه تشکیل جلسات هیئتمدیره و تعیین اشخاص صاحب امضا در شرکت اختصاص دارد. در قسمت چهارم اساسنامه باید اختیارات نماینده یا نمایندگان قانونی شرکت مشخص شود. قسمت پنجم اساسنامه به تعیین وضعیت نقل و انتقال سهمالشرکه در شرکت مسئولیت محدود اختصاص دارد. در قسمت ششم باید نحوه تقسیم سود و زیان حاصل از فعالیتهای شرکت بین شرکا، نحوه منحل شدن این شخصیت حقوقی و چگونگی رفع اختلافات بین شرکای شرکت را تعیین کرد.
شرکتنامه شرکت مسئولیت محدود
شرکتنامه یک سند است که شرکای شرکت مسئولیت محدود باید برای تشکیل شرکت تجاری بین یکدیگر تنظیم کنند. در واقع شرکتنامه یک قرارداد است که شرکا برای همکاری با یکدیگر منعقد میکنند. فرم شرکتنامه توسط قوه قضاییه تهیه شدهاست که موسسین باید اطلاعات مورد نیاز را روی آن درج کرده و به سازمان ثبت اسناد و املاک و اداره کل ثبت شرکتها تحویل دهند. برای اینکه شرکتنامه در ادارات دولتی و دادگاهها پذیرفته شده و قابل استناد باشد، باید در سامانه ثبت شرکتها به ثبت برسد. علاوهبراین، انتشار شرکتنامه در روزنامه رسمی الزامی است.
در صورت منتشر نشدن خلاصهای از شرکتنامه در روزنامه رسمی، کلیه عملیات شرکت باطل خواهد بود. از جمله اطلاعاتی که باید در شرکتنامه درج شود میتوان به نام، نوع و موضوع فعالیت شرکت، اسامی شرکا، مدت فعالیت و سرمایه شرکت، میزان سهمالشرکه هر یک از شرکا، تعیین مدیرعامل یا مدیران شرکت و حدود اختیارات آنها، موعد رسیدگی به حساب سالیانه، نحوه تقسیم سود و زیان حاصل از فعالیتهای شرکت، موارد انحلال شرکت، بازرسین و آدرس مرکز اصلی شرکت اشاره کرد.
تقاضانامه شرکت مسئولیت محدود
تقاضانامه یا اظهارنامه همان سند درخواست موسسین برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. اطلاعات مختلفی باید در تقاضانامه درج شود که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود:
– نام، نوع (شرکت مسئولیت محدود) و موضوع فعالیت شرکت به صورت کاملا دقیق و مشخص.
– آدرس، کد پستی و شماره تماس شرکت (درصورتیکه شرکت دارای شعبه یا شعباتی باشد، آدرس، کدپستی و شماره تماس آنها هم باید در اظهارنامه درج شود).
– اسامی شرکا (در مورد اشخاص حقیقی باید نام، نام خانوادگی، نام پدر، آدرس منزل و محل تولد درج شود. اطلاعات مورد نیاز برای اشخاص حقوقی عبارتند از نام، شماره ثبت، شماره شناسه ملی، نام و نام خانوادگی نماینده شخص حقوقی و..)
– سرمایه (سرمایه نقدی و غیرنقدی شرکت باید به صورت مجزا درج شود).
– مدت زمان فعالیت شرکت.
– میزان سهمالشرکه کلیه شرکا.
– درج مشخصات کامل مدیرعامل یا مدیران و همچنین کلیه اشخاص صاحب امضا در شرکت.
– درج نحوه تقسیم سود و زیان حاصل از فعالیتهای شرکت.
– شرایط فسخ و انحلال قهری و ارادی شرکت.
– موعد رسیدگی کردن به حسابهای شرکت.
– تعیین بازرسین شرکت و درج مشخصات کامل آنها.
صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
یکی از اولین اقداماتی که باید برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود انجام شود، تنظیم صورتجلسه تاسیس شرکت است. این صورتجلسه باید توسط کلیه شرکا امضا شده و حاوی اطلاعاتی از قبیل نام، سرمایه، میزان سهام هر یک از شرکا و موضوع فعالیت شرکت باشد. پس از تکمیل شدن صورت جلسه، باید آن را به اداره ثبت شرکتها ارسال کرد تا این اداره از تصمیم شما برای ثبت شرکت مطلع شود.