شرایط و نکات مهم ثبت شرکت های مهندسی

نکات ثبت شرکت های مهندسی
ثبت شرکت منهدسی شرایط و نکات
شرایط و نکات مهم ثبت شرکت های مهندسی

 

چقدر با قوانین ثبت شرکت در ایران در سال ۹۹ آشنا هستیم؟ در سال های اخیر شاهد تغییرات بسیاری در بازار کسب و کار و ثبت شرکت ها بوده ایم. این تغییرات به سمتی است که هر کسی با داشتن سرمایه، مهارت و تخصص به دنبال راه اندازی کسب و کاری برای خود باشد، به همین دلیل ثبت شرکت متقاضیان زیادی داشته است. برای ثبت شرکت های مهندسی باید از شرایط، مراحل و مدارک مورد نیاز آگاهی داشته باشید.

نکات مهم اداره ثبت شرکت های مهندسی

مدارک مورد نیاز برای تاسیس شرکتها قدری با هم متفاوت است. ما در این قسمت به کلیات مدارک مورد نیاز اشاره کردیم اما حتما باید قبل از درخواست از مشاورین ثبتینو جدیدترین و بروزترین لیست مدارک را دریافت کنید.

  • نکته ۱: اعضای هیئت مدیره نباید سوء پیشینه کیفری داشته باشند و یا دارای شغل دولتی باشند.
  • نکته ۲: اعضای هیئت مدیره در شرکت های خصوصی می تواند در چند شرکت عضو هیئت مدیره باشد.
  • نکته ۳: مدیرعامل به هیچ عنوان نمی تواند در ۲ شرکت این سمت را داشته باشد چه در شرکت های دولتی و چه در شرکت های خصوصی.

انواع شرکت های مهندسی

در ایران به طور کلی ۷ نوع شرکت داریم که شما با توجه به هدف خود می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید. در ایران دو نوع شرکت، یعنی شرکت سهامی خاص و شرکت مسئولیت محدود بیش از دیگر شرکت ها متقاضی ثبت دارند، دلیل این پر طرفدار بودن را می توان در شرایط ساده آن ها برای ثبت دانست.

شرایط ثبت شرکت های مهندسی سهامی خاص

برای آن که بتوانید یک شرکت مهندسی را با عنوان سهامی خاص به ثبت برسانید باید شرایط زیر را داشته باشید؛

  • حداقل سه نفر به عنوان هیئت مدیره
  • حداقل دو نفر به عنوان بازرس
  • داشتن حداقل سرمایه صد هزار تومانی
  • ۳۵% از سرمایه اولیه را در حساب بانکی به نام شرکت قرار دهید.
  • شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود
  • در شرکت مسئولیت محدود اعضا را به نام شرکا می شناسند و باید شرایط زیر حاکم باشد؛
  • بودن دو نفر به عنوان شرکا
  • داشتن حداقل صد هزار تومان سرمایه اولیه که به عنوان سهم الشرکه از آن یاد می شود.

همانطور که از مطالب بالا هم می توان فهمید، شرایط ثبت این دو شرکت بسیار ساده است و به همین دلیل متقاضیان ثبت این دو نوع شرکت هم در مقایسه با دیگر شرکت ها بیشتر است. متفاوت بودن نوع شرکت ها باعث می شود که مدارک مورد نیاز برای ثبت هر یک از این شرکت ها با دیگر تفاوت هایی داشته باشد.

ثبت شرکت مهندسی در چند گام ساده

قبل از آن که برای ثبت یک شرکت مهندسی اقدام کنید، باید شرایط خود را به طور کامل مشخص کنید. در پاراگراف بالا شرایط ثبت هر یک از شرکت های مهندسی را برای شما توضیح داده ایم، متناسب با شرایط فعلی خود و هم چنین متناسب با اهدافی که در سر دارید، باید نوع شرکت را انتخاب کنید. اگر در این رابطه مردد هستید و به مشاوره بیشتر نیاز دارید، با کارشناس های ثبتی تماس بگیرید تا به طور رایگان شما را راهنمایی کنند.

اصلی ترین موضوعی که برای ثبت یک شرکت مهندسی باید به آن توجه داشته باشید، موضوع فعالیت شرکت است. موضوع فعالیت در حقیقت همان چیزی است که شما با آن کسب درآمد خواهید کرد. به عنوان مثال اگر مهندس عمران هستید و قصد دارید در زمینه بازسازی ساختمان ها فعالیت داشته باشید، باید موضوع شرکت را عمرانی انتخاب کنید.

پیشنهاد می کنیم برای مشخص کردن موضوع شرکت خود هم با کارشناس های متخصصی مشورت کنید، در دفاتر ثبتی معتبر کارشناس های مجربی هستند که به طور رایگان مشاوره های قبل از ثبت را به شما ارائه می دهند. توجه داشته باشید که این مشاوره ها باعث می شود که روند ثبت یک شرکت سریع تر پیش برود.

در گام بعدی باید متناسب با نوع شرکت و موضوع فعالیت آن مدارک مورد نیاز خود را جمع آوری کنید. لازم به ذکر است که در بعضی از موارد موضوع فعالیت یک شرکت به صورتی است که به مجوزهایی نیاز دارد، در این حالت باید در ابتدا آن مجوزها را داشته باشید و سپس برای ثبت آن شرکت اقدام کنید. در غیر این صورت زمان تقریبا زیادی را هدر خواهید داد.

انتخاب نام شرکت مرحله بعدی است که باید پشت سر بگذارید. نام شرکت را متناسب با نوع فعالیت خود انتخاب کنید، نام یک شرکت در واقع معرف آن شرکت است. توجه داشته باشید که پروسه انتخاب نام اهمیت بسیار بالایی دارد، زیرا یک نام هم باید تکراری نباشد و هم باید متناسب با قوانین دیگری انتخاب شود. در ثبت شرکت ها مشاوره هایی هم برای انتخاب نام انجام می شود.

بعد از این مرحله باید مدارک مورد نیاز برای ثبت یک شرکت را به اداره ثبت ارسال کنید و منتظر بمانید تا کارشناس های مربوطه آن را بررسی کنند. لازم به ذکر است که در این مرحله باید هزینه هایی هم برای ثبت شرکت خود بپردازید که در مطالب بعدی در رابطه با این موضوع مطالبی را بیان خواهیم کرد.

بعد از تائید مدارک توسط کارشناس های اداره ثبت یک آگهی در روزنامه رسمی به چاپ می رسانید، این آگهی به این دلیل است که اگر شخصی یا شرکتی نسبت به نام انتخابی شما اعتراضی دارد، آن را ارائه دهد. به عنوان مثال ممکن است که شرکت خاصی اعتراض داشته باشد که موضوع فعالیت مشابهی دارید و نام شرکت شما هم مشابه است. البته باید بگوییم که احتمال چنین اعتراض هایی بسیار کم است.

در مرحله بعدی یک شماره ثبت به شرکت شما تعلق می گیرد، یعنی شرکت شما به طور قانونی و به طور کامل به ثبت رسیده است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های مهندسی

مدارک ثبت یک شرکت مهندسی با توجه به نوع آن تغییراتی دارد، در ادامه این مدارک را برای شما شرح می دهیم.

مدارک شناسایی افراد اصلی شرکت (در شرکت سهامی خاص، سهامدارن و در شرکت مسئولیت محدود، شرکا)

کپی از اقرار نامه ای که اعضاء اصلی آن را امضا کرده اند.

  • ارائه اساسنامه شرکت
  • در شرکت مسئولیت محدود ارائه شرکت نامه
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • تکمیل اظهارنامه
  • در صورت وجود وکیل، وکالتنامه
  • ارائه مجوزهایی که برای ثبت آن شرکت الزامی است
  • هزینه ثبت شرکت های مهندسی
  • هزینه ثبت یک شرکت از آن مواردی است که مخاطب های بسیاری دارد. توجه داشته باشید که این هزینه با توجه به فاکتورهای متعددی مشخص می شود، از این رو به سادگی نمی توانیم هزینه ای را برای آن تعیین کنید، اما برای آگاهی بیشتر شما می توانیم فاکتورهایی که بر روی قیمت تاثیر می گذارند را بیان کنیم.
  • میزان سرمایه اولیه شرکت
  • هزینه ای که به عنوان حق الثبت پرداخت خواهید کرد.
  • هزینه های جزئی که در اداره ثبت پرداخت می کنید.
  • هزینه ای که برای چاپ آگهی در روزنامه پرداخت خواهید کرد.
  • هزینه ای هم برای ثبت شرکت خود به شرکت های خدماتی پرداخت خواهید کرد.

روند ثبت یک شرکت اگر چه در ظاهر ساده به نظر می رسد، اما تکمیل اساسنامه، اظهارنامه، اقرار نامه و شرکت نامه به تخصص بالایی نیاز دارد، به همین دلیل فقط کسانی می توانند این کار را انجام دهند که در رابطه با آن اطلاعات کاملی دارند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان