کارت بازرگانی چیست؟

اگر در حوزه تجارت و بازرگانی فعالیت داشته‌اید، احتمالاً بار‌ها نام کارت بازرگانی به گوشتان خورده است. تاجران و بازرگانان برای انجام تجارت در سطح بین‌الملل نیاز دارند تا از برخی از سازمان‌های ذیصلاح مجوز‌هایی را دریافت نمایند. یکی از این مجوز‌ها، کارت‌های بازرگانی هستند که هم برای اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی صادر می‌شوند.

خوشبختانه اخذ این کارت طی مدت زمان مناسبی انجام شده و به ارائه مدارک پیچیده‌ای نیاز ندارد. اما قبل از آن که به نحوه دریافت این کارت بپردازیم، بهتر است بدانید که اصلاً کاربرد مجوز بازرگانی چیست و چه امتیازاتی را به شخص می‌دهد.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم به صورت اختصاصی به معرف کارت بازرگانی، مزایای دریافت آن و نکات مهم پیرامون اخذ آن بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی، فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟

کارت بازرگانی، یک نوع کارت است که به دارندگان آن این مجوز را می‌دهد که به واردات و صادرات کالا بپردازند. هر تاجری که بخواهد در سطح بین‌المللی به واردات و صادرات انواع کالا و محصولات مختلف بپردازد، باید از این کارت استفاده کند. بنابراین داشتن این کارت برای تمامی بازرگانان و تجار که به امر واردات و صادرات مشغول هستند، الزامی می‌باشد.

بدون داشتن این کارت، هیچ تاجر و بازرگانی نمی‌تواند به صورت قانونی به امر واردات و صادرات کالا بپردازد. این کارت هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی نظیر شرکت‌ها و مؤسسه‌ها صادر می‌شود. صادرات و واردات انواع کالا‌ها (به جزء کالا‌هایی که غیرقانونی هستند) با این کارت بدون هیچ محدودیتی صورت می‌گیرد.

انجام واردات و صادرات بدون کارت بازرگانی چه عواقبی دارد؟

کارت بازرگانی، مجوزی است که ارگان‌های ذیربط از طریق آن می‌توانند بر فعالیت تاجران و بازرگانان کشور نظارت داشته باشند. در واقع طبق قانون تنها اشخاصی می‌توانند به تجارت بین‌المللی بپردازند، که دارای این کارت باشند. فعالیت در حوزه تجارت بدون کارت بازرگانی کاملاً غیرقانونی و غیر رسمی است. افرادی که بدون این مجوز به تجارت می‌پردازند، جریمه نقدی شده و ممکن است حتی به حبس موقت نیز محکوم شوند. بنابراین اگر قصد انجام تجارت به صورت قانونی را دارید، قبل از هر چیزی نسبت به اخذ این کارت اقدام نمایید.

مزایای دریافت کارت بازرگانی کدامند؟

دریافت کارت بازرگانی برای بازرگانان و تجار با مزایا و امتیازات فراوانی همراه است. به همین دلیل ما در مقاله مزایای اخذ کارت بازرگانی به صورت مفصل به این امتیازات پرداخته‌ایم. اما در این بخش می‌خواهیم به صورت اختصاصی به مهم‌ترین مزایای اخذ این کارت برای تجار اشاره کنیم.

• امکان ثبت سفارش و ترخیص کالا از گمرک

• امکان استفاده از تسهیلات و وام‌های بانکی

• بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی

• شرکت در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی در داخل و خارج کشور

• دریافت ویزای تجاری جهت سفر به کشور‌های خارجی برای امور تجاری

• مراوده بیشتر با تاجران خارجی و امکان عقد قرارداد‌های بین‌المللی سودده

• افزایش اعتبار شخص دارنده کارت در میان سایر تاجران و بازرگانان

باید و نباید‌های اخذ کارت بازرگانی

اگر قصد اخذ کارت بازرگانی را دارید، ابتدا باید نکات مهمی را در مورد آن بدانید. این نکات مهم به صورت زیر هستند:

• کارمندان تمام وقت دولتی که در ادارات و سازمان‌های دولتی مشغول به کارند، نمی‌توانند نسبت به اخذ این کارت اقدام کنند.

• هر شخص حقیقی و حقوقی تنها می‌تواند یک کارت داشته باشد.

• به ازای هر واحد ملکی، تنها یک کارت قابل دریافت است.

• افراد دارای این کارت نباید دارای سوء پیشینه کیفری باشند.

برخی از افراد از اخذ کارت بازرگانی معاف هستند. اگر می‌خواهید بدانید که شما نیز جزء این افراد قرار می‌گیرید یا نه، مقاله موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی را مطالعه کنید.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی که توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر می‌شود، انواع مختلفی دارد. در این بخش می‌خواهیم به معرفی انواع کارت‌های بازرگانی صادر شده توسط این نهاد بپردازیم.

کارت تجاری

این نوع کارت، اصلی‌ترین نوع کارت‌های بازرگانی است. با این کارت می‌توانید به انجام امور تجاری بپردازید.

کارت بازرگانی موردی

این نوع یکبار مصرف بوده و تنها یکبار جهت ترخیص کالا می‌توانید از آن بهره ببرید.

کارت تولیدی و صنعتی

این نوع کارت برای واحد‌های صنعتی و تولیدی صادر می‌شود که برای تولیدات خود نیاز به وارد کردن مواد اولیه و متریال دارند.

کارت بازرگانی خدماتی

این نوع کارت برای واحد‌های خدماتی کاربرد دارد که برای ارائه خدمات خود نیاز به واردات متریال و مواد اولیه خواهند داشت.

شرکت‌های تعاونی

برخی از شرکت‌های تعاونی برای پیشبرد کار‌های خود نیاز به اخذ کارت بازرگانی دارند. این شرکت‌ها می‌توانند کارت خود را از اتاق تعاون اخذ کنند.

اشخاص حقیقی

این نوع کارت برای اشخاص حقیقی که شخصاً قصد انجام واردات و صادرات را دارند، صادر می‌شود.

اشخاص حقوقی

این کارت برای شرکت هاف مؤسسه‌ها، اتحادیه‌ها و… که به عنوان اشخاص حقیقی شناخته می‌شوند، صادر می‌گردد.

نحوه اخذ کارت بازرگانی چگونه است؟

برای اخذ کارت بازرگانی می‌توانید به صورت اینترنتی از طریق سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اقدام نمایید. ابتدا وارد این سامانه شده و به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی در آن ثبت نام نمایید. با ثبت نام، شما دارای حساب و رمز عبور خواهید شد. سپس وارد حساب خود شده و فرم درخواست کارت بازرگانی را تکمیل نمایید.

اطلاعات خواسته شده در هر کادر را باید به صورت کامل و بدون هیچ نقصی وارد کنید. سپس مدارک خواسته شده را اسکن کرده و بارگذاری نمایید. قبض‌های مربوط به صدور کارت را پرداخت کرده و گزینه ثبت نهایی را بزنید. در این صورت درخواست شما برای اخذ این کارت در سامانه ثبت می‌شود.

مدارک لازم مورد نیاز برای اخذ کارت بازرگانی

هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی باید مدارکی را جهت اخذ کارت بازرگانی در سامانه مربوطه بارگذاری کنند. اما مسأله این است که مدارک لازم برای اشخاص حقیقی با مدارک اشخاص حقوقی فرق می‌کنند. به همین دلیل ما در مقاله مدارک مورد نیاز برای اخذ کارت بازرگانی به صورت کامل و تخصصی به این مدارک پرداخته‌ایم.

اگر در مورد فراهم آوردن این مدارک سؤالی داشتید، حتماً فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به تمامی سؤالات شما پاسخ خواهند داد.

آیا کارت بازرگانی به تمدید نیاز دارد؟

بله. تمامی مجوز‌های قانونی که صادر می‌شوند، نیاز به تمدید خواهند داشت. تمدید کارت بازرگانی نیز باید قبل از تمام شدن انقضای آن صورت گیرد. کارت‌های بازرگانی به صورت معمول تنها یک سال اعتبار دارند. برای تمدید این کارت، باید مدارک مورد نیاز جهت تمدید کارت بازرگانی را آماده کرده و آن را به نهاد‌های ذیربط تحویل دهید. دقت کنید که قبل از انقضای کارت باید امور مربوط به تمدید آن صورت گیرند.

صدور کارت بازرگانی چقدر طول می‌کشد؟

صدور کارت بازرگانی به صورت معمول یک ماه الی ۴۵ روز طول می‌کشد. در طی این مدت درخواست شما به همراه مدارکی که بارگذاری کرده‌اید، توسط کارشناسان بررسی خواهند شد. اگر درخواست شما تأیید شود، کارت صادر خواهد شد. اگر نواقصی در مدارک شما وجود داشته باشد، باید مجدداً جهت اصلاح مدارک اقدام نمایید. در این صورت پروسه اخذ کارت بازرگانی طول خواهد کشید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به معرفی کامل کارت بازرگانی، مزایای اخذ آن و بحث پیرامون آن پرداختیم. همچنین نحوه اخذ این کارت و مدت زمان صدور آن را توضیح دادیم. اگر دانش حقوقی بالایی ندارید، برای اخذ این کارت حتماً از راهنمایی مشاوران حقوقی ثبت خوارزمی بهره ببرید. برای این کار کافیست با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید تا کارشناسان راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.

 

 

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان