چرا باید شرکت ثبت کنیم؟ تمامی افرادی که در زمینه تجارت فعالیت میکنند، باید پاسخ این سوال را بدانند. بهطورکلی شرکت را میتوان اجتماعی از دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی نامید که با هدف انجام دادن فعالیتهای تجاری و تقسیم سود و ضررهای حاصل از آن، دور هم جمع میشوند. شرکتهای مدنی یا حقوقی آن دسته از شرکتها هستند که با هدف انجام دادن فعالیتهای تجاری تشکیل نمیشوند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
بسیاری از افراد پس از راهاندازی کسبوکار خود به این مساله فکر میکنند که آیا بهتر است شرکت ثبت کنیم یا خیر؟ فعالیت کردن در قالب یک شرکت، چه محدودیتهایی دارد؟ معایب و مزایای ثبت شرکت چیست؟ فعالیت در قالب یک شرکت سود بیشتری دارد یا بهعنوان یک شخص حقیقی بهتر میتوان کسب درآمد کرد؟ در جواب این پرسشها بهتر است بگوییم چنانچه تصمیم دارید فعالیتهای تجاری و خدماتی خود را بهصورت کاملا منظم، دقیق و با برنامهریزی انجام دهید، بهتر است برای تاسیس و ثبت شرکت اقدام کنید. با انجام دادن این کار، از امتیازاتی برخوردار خواهید شد که قانون صرفا برای شرکتها در نظر گرفته است.
به جرات میتوان گفت یکی از بهترین و کارآمدترین راهکارها برای رسیدن به اهداف بزرگتر و سود بیشتر، ثبت شرکت است. در ادامه این مقاله، قصد داریم ضمن بررسی مزایا و معایب ثبت شرکت، به این پرسش پاسخ دهیم که آیا بهتر است شرکت ثبت کنیم یا خیر؟ پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به ثبت شرکت داشتید، میتوانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کاملتری را دریافت کنید.
مزایای ثبت شرکت: قسمت اول
ثبت شرکت مزایای بسیاری دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
– فعالیت قانونی و رسمی: تمامی امور راجع به شرکت از جمله معاملات و فعالیتهای تجاری و غیرتجاری شرکتها در مقایسه با اشخاص حقیقی از اعتبار و رسمیت بیشتری برخوردار است. قانون نظارت و پشتیبانی بیشتری نسبت به شرکتها دارد. به همین دلیل معمولا مشتریان به شرکتها اعتماد بیشتری دارند. مزایای بسیاری که قانون برای شرکتها در نظر گرفته است از جمله اعطای وام و تسهیلات باعث شده است شرکتها بتوانند با خیال آسوده و اطمینان بیشتری به فعالیتهای خود ادامه دهند.
– تقسیم مسئولیت بین کلیه شرکا: اشخاص حقیقی به تنهایی مسئولیت تعهدات مالی و حقوقی را به دوش میکشند. درحالیکه تمامی اعضای شرکتها به نسبت سهام خود در برابر اشخاص ثالث مسئولیت دارند. همین مساله باعث شده است اشخاص ثالث و مشتریان تمایل بیشتری به همکاری با شرکتها نشان دهند.
مزایای ثبت شرکت: قسمت دوم
– امکان شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی: یکی از مهمترین امتیازاتی که شرکتها به دست میآورند، امکان شرکت کردن در مناقصات و مزایدات دولتی است. اشخاص حقیقی که در حوزههای تجاری فعالیت میکنند، امکان شرکت در مزایدات و مناقصات دولتی را نخواهند داشت.
– اخذ یا اعطای نمایندگی رسمی: اشخاص حقوقی ثبت شده در مقایسه با اشخاص حقیقی راحتتر میتوانند نمایندگی رسمی شرکتهای دیگر را دریافت کرده یا نمایندگی شرکت خود را به دیگر افراد اعطا کنند.
– شفاف بودن کلیه اطلاعات شرکت برای مشتریان: زمانی که یک شرکت ثبت میشود، تمامی اطلاعات مربوط به آن از جمله تاریخ ثبت شرکت، اعضای هیئت مدیره، افراد صاحب امضا، موضوع فعالیت شرکت و.. در روزنامه رسمی درج خواهد شد. علاوهبراین تمامی تغییرات شرکت از قبیل تغییر نام، اعضای هیئت مدیره یا آدرس شرکت باید در روزنامه رسمی چاپ شود. شفافیت اطلاعات شرکت باعث میشود مشتریان و اشخاص ثالث راحتتر به این شخصیت حقوقی اعتماد کنند.
– دریافت مجوزها، اعتبارات و امتیازات: بسیاری از تسهیلات، اعتبارات و مجوزهایی که از طرف سازمانها و مراجع دولتی اعطا میشود، تنها به شرکتها تعلق میگیرد.
معایب ثبت شرکت
اکنون که مزایای ثبت شرکت را بررسی کردیم، بد نیست برخی از مهمترین معایب ثبت شرکت را هم مورد اشاره قرار دهیم تا با بررسی و مقایسه کردن این موارد، بتوانید بهترین تصمیم را در مورد ثبت شرکت بگیرید:
– پرداخت مالیات: یکی از مهمترین معایبی که میتوان برای ثبت شرکت در نظر گرفت، پرداخت مالیات است. کلیه شرکتهای ثبت شده باید هر سال در فواصل زمانی مشخصی نسبت به تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. البته بهتر است بدانید اشخاص حقیقی که با انجام دادن فعالیتهای تجاری کسب درآمد میکنند هم مشمول مالیات میشوند و از این بابت تفاوت چندانی بین تجار حقیقی و شرکتها وجود ندارد.
– تکمیل و ارائه دفاتر شرکت: یکی از مهمترین مسئولیتهایی که پس از ثبت شرکت به عهده مدیر عامل یا اعضای هیئت مدیره قرار میگیرد، تکمیل و ارائه دفاتر شرکت است. اطلاعاتی که باید در این دفاتر درج شوند شامل بدهیها، هزینهها، درآمدها و استهلاکات میشود.
– پرداخت حقوق و بیمه کارکنان: طبق قانون کار، کلیه شرکتهای ثبت شده موظف به پرداخت به موقع حقوق و بیمه کردن کارکنان خود هستند.
– آدرس مشخص: یکی از مهمترین مواردی که باید در زمان ثبت شرکت مشخص شود، آدرس مرکز فعالیتهای شرکت است. ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه در این مورد الزامی است.