پنج رشته مهندسی پردرآمد ایران

پنج رشته مهندسی پردرآمد

چکیده مقاله

این که چه رشته‌ای برای تحصیل در دانشگاه می‌تواند درآمدهای آتی را افزایش دهد، تصمیم بزرگی به نظر می‌رسد. در این میان می‌توان شکاف درآمد پنج‌سال پس از فارغ‌التحصیلی بین دانش‌آموزانی را که بیشترین و کمترین حقوق را دارند، مورد بررسی قرار داد
پنج رشته مهندسی پردرآمد

این که چه رشته‌ای برای تحصیل در دانشگاه می‌تواند درآمدهای آتی را افزایش دهد، تصمیم بزرگی به نظر می‌رسد. در این میان می‌توان شکاف درآمد پنج‌سال پس از فارغ‌التحصیلی بین دانش‌آموزانی را که بیشترین و کمترین حقوق را دارند، مورد بررسی قرار داد.برای مثال فارغ‌التحصیلان پزشکی و دندانپزشکی به‌طور متوسط به ۴۶‌هزار و ۷۰۰ پوند دست پیدا می‌کنند، در حالی ‌که افرادی که رشته آنها اقتصاد بوده، ۴۰هزار پوند به دست می‌آورند. این ارقام دو برابر دستمزد متوسط فارغ‌التحصیلان هنرهای خلاق ، کشاورزی و ارتباطات جمعی است. البته این شکاف درآمد در برخی موارد بزرگتر می‌شود،‌ زمانی که دانشگاه معتبرتر و نمرات دانشجویان نسبت به یکدیگر متفاوت‌‎تر یا بالاتر باشد. با این وجود یکی از نشریه‌های انگلیسی زبان، فهرستی از پولسازترین مشاغل دنیا را در ‌سال میلادی جدید منتشر کرد که در صدر آن رشته‌های مدیریت، علوم ارتباطات، علوم کامپیوتر، طراحی و گرافیک، مهندسی نفت و مهندسی مکانیک جا خوش کرده‌اند. با پنج رشته مهندسی پردرآمد ایران همراه باشید.

1- پنج رشته مهندسی پردرآمد : کامپیوتر

 رشته مهندسی روز و رشته آینده است. روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته را فراهم کرده است که بتوانند در قالب شرکت‌های تولید‌کننده قطعات، شرکت‌های تولیدی و خدماتی، شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزارها و هر شرکتی که نخواهد از این قافله عقب بماند، فعالیت داشته باشند. رشته کامپیوتر دارای دو گرایش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. فارغ‌التحصیلان گرایش نرم‌افزار در صورتی که از برنامه‌نویسان حرفه‌ای باشند، به دلیل نیاز هر شرکت به این گرایش می‌توانند با درآمد بالا به‌ راحتی جذب بازار کار شوند.

2- پنج رشته مهندسی پردرآمد : برق

مهندسان برق بازار کار خوبی دارند. البته در مقطع کارشناسی ارشد تقاضای بیشتری نیز برای مهندسان برق وجود دارد به طوری که مهندسی برق پرتقاضاترین رشته از نظر بازار کار بعد از رشته MBA در مقطع کارشناسی ارشد است؛ بنابراین تقاضا برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق نیز بالاست. متوسط حقوق سالیانه آنها نیز 150 میلیون تومان است.

3- پنج رشته مهندسی پردرآمد: مکانیک

شاید بازار کار مهندسان مکانیک رونق کمتری نسبت به علوم کامپیوتر یا مهندسی برق داشته باشد، ولی در عوض آن‌ها حقوق و مزایای بالاتری دریافت می‌کنند؛ به ویژه در برخی زمینه‌ها مثل صنایع استخراج نقت و گاز. شاید کار یک فارغ‌التحصیل علوم کامپیوتر را یک مهندس کامپیوتر هم از روی تخصص شخصی‌اش بتواند انجام دهد، اما کار مهندس مکانیک در توان فارغ‌التحصیل رشته دیگری نیست. متوسط حقوق سالیانه مهندسان مکانیک شاغل 200 میلیون تومان است که بالاترین میانگین حقوق در میان رشته‌های تحصیلی برتر است.

4- مهندسی عمران

طبق نتایج بدست آمده درآمد مهندسین عمران که به شغل مدیر پروژه مشغول هستند جزء پنج رشته مهندسی پردرآمد میباشد.البته باید یک نکته را توجه کرد که بسیاری از پروژه ها در مقیاس کوچک انجام میشوند و آنچنان نیاز خاصی به مدیر پروژه ندارد.از طرفی در کشور عزیزمان ایران سرمایه گذاران و پیمانکاران نیر آنچنان به مدیر پروژه اعتقادی ندارند و اکثرا فکر میکنند که خودشان از پس تمامی مدیریت ها برمیآیند.

تا قبل از سال ۲۰۱۸ در مورد دارمد مهندسین عمران همه به اتفاق عقیده داشتند که پروژه های بزرگ مثل سدسازی ، راه‌سازی ،برج‌سازی و انبوه سازی عمده درآمد مهندسی عمران را تشکیل میدهد.خود این مسئله در کشور عزیزمان ایران به حدی بود که دیگر پارامتر زمان در بحث ساخت وساز اهمیت نداشت و دقیقا در زمانی که در کشور های متوسطی مثل ترکیه هتلی ۹ طبقه را در ۱۰ ماه میساختند ما ساختمان های ۴ طبقه خودمان را در دوسال میساختیم.

5- مهندسی نفت

مهندسی نفت یکی از پنج رشته مهندسی پردرآمد می باشد. مهندس نفت روش های استخراج نفت و گاز از زیر زمین را طراحی کرده و توسعه می دهد.محل کار مهندس نفت در دفاتر کاری، پالایشگاه ها، محل های حفاری و یا آزمایشگاه های تحقیقاتی می باشد.ساعات کار مهندس نفت با توجه به نوع تخصص و محل کار او متفاوت است. به طور کلی پرسنل دکل و سکوهای نفتی (منطقه عملیاتی) به صورت اقماری (دو هفته کار و دو هفته استراحت) و در دو شیفت کاری (روزکار و شب کار) مشغول به کارند.

در بین عموم ایرانی ها شایع است، نفتی ها درآمدهای خوبی دارند. با بررسی بیشتر این موضوع و مصاحبه با برخی از دانشجویان مهندسی نفت و شاغلین این بخش، مشخص گردیده است که متوسط حقوق پرداختی به مهندسین نفت از متوسط حقوق پرداختی سایر مشاغل در ایران بالاتر است.

برای مهندس نفت در هر سمت و در هر رده سازمانی حداقل، حداکثر و متوسط درآمد ماهیانه ذکر شده است. به عنوان مثال مهندسان نفتی که در سمت مدیر پروژه در رده مدیر کار می کنند، در اواخر سال ۱۳۹۲، حداقل درآمد ۲۰۷۰۰۰۰ تومان، حداکثر درآمد ۶۶۵۰۰۰۰ تومان و متوسط درآمد ماهیانه ۴۰۰۰۰۰۰ تومان را داشته اند.

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

صفر تا صد تمدید پروانه کسب

یکی از مهم ترین مجوزهایی که تمامی واحدهای کسب باید نسبت به تمدید آن اقدام کنند، پروانه کسب است. تمدید پروانه کسب حداقل باید 30 روز پس از اتمام اعتبار آن صورت گیرد. پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اصناف و اتحادیه ها به واحد کسب مربوطه ارائه می شود. بر اساس این مجوز، […]

راهنمای اخذ جواز کسب کافی نت

اگر قصد تاسیس کافی نت دارید، ابتدا باید از اتحادیه صنف فناوران رایانه، جواز کسب کافی نت اخذ نمایید. جواز کسب، جوازی است که اجازه فعالیت قانونی به کسب و کار فوق می دهد. قانونی بودن فعالیت، بهره مندی از تسهیلات و خدمات دولتی، تثبیت موقعیت کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان و … از […]

راهنمای اخذ جواز کسب خیاطی

یکی از مهم ترین جوازهایی که خیاطان جهت فعالیت قانونی و رسمی و باید اخذ کنند، جواز کسب خیاطی است. اخذ جواز کسب خیاطی از اتحادیه صنفی خیاطان صورت می گیرد. یعنی این اتحادیه با به عضویت در آوردن خیاط در در صنف خیاطان، به او پروانه کسب اعطا می کنند. دلایل زیادی وجود دارند […]

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان