افرادی که سابقه فعالیتهای اقتصادی در زمینه تولید انواع محصولات و کالا را داشتهاند، با جواز تأسیس آشنایی دارند. امروزه تمامی کسب و کارها برای آنکه بتوانند در حوزه مربوط به موضوع فعالیت خود کار کنند، باید دارای جواز باشند. در واقع دریافت مجوزهای مختلف برای انجام امور اقتصادی گوناگون ضروری است. حال این مجوزها ممکن است سازمانها و نهادهای مختلف دریافت شوند.
مجوز تأسیس نیز یکی از مهمترین مجوزها جهت شروع فعالیتهای اقتصادی است که به عنوان مجوز پایه و اولیه شناخته میشود. در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم به معرفی جواز تأسیس و مزایای بسیار مفید آن برای کسب و کار بپردازیم. اگر در مورد این جواز سؤالی دارید، حتماً فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس گیرند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
جواز تأسیس چیست؟
جواز تأسیس مجوزیست که به شخص این امکان را میدهد تا در یکی از شهرکها و مناطق مجاز صنعتی اقدام به تولید محصول کند. در واقع این جواز به اشخاص حقیقی و حقوقی این اجازه را میدهد تا به فعالیت تولیدی و اقتصادی بپردازند. البته دقت کنید که این فعالیت اقتصادی حتماً باید در منطقه، ناحیه و یا شهرک صنعتی باشد. اشخاص دارنده این جواز تنها حق دارند در حیطه موضوع تعین شده خود به فعالیت بپردازند.
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که به فعالیتهای اقتصادی و تولیدی مشغول هستند باید دارای مجوز تأسیس باشند. در واقع این مجوز به دنبال یک مجوز پایه و اولیه در نظر گرفته میشود که برای دریافت سایر مجوزهای دیگر الزامی است. بنابراین اگر قصد راهاندازی کسب و کار در یک شهرک صنعتی را دارید، دریافت جواز تأسیس یکی از مهمترین وظایف شما خواهد بود. جهت کسب اطلاعات در مورد نحوه اخذ این جواز پیشنهاد میکنیم مقاله راهنمای اخذ جواز تأسیس- مراحل اخذ و تمدید را مطالعه نمایید.
مزایای دریافت جواز تأسیس
مسلماً دریافت هر مجوزی به نوبه خود میتواند اختیارات و امکانات خاصی را در اختیار شخص دارنده مجوز قرار دهد. جواز تأسیس نیز از این قاعده مستثنی نیست. اشخاصی که دارای این جواز هستند میتوانند از امکانات و مزایای فوقالعاده آن بهره ببرند. همچنین امکان استفاده از امکانات و خدمات دولتی با ارائه این جواز وجود دارد. در ادامه مقاله میخواهیم هر یک از مزایای مهم دریافت مجوز تأسیس را به دقت بررسی کنیم.
اختصاص یافتن زمین صنعتی با نرخ مصوب دولتی
یکی از مهمترین و اصلیترین مزایای اخذ جواز تأسیس، اختصاص یافتن زمین صنعتی به دارنده جواز است. اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند با استفاده از مجوز تأسیس، یک زمین صنعتی را در یکی از شهرکهای صنعتی خریداری کنند.
نکته مهم دیگری که در این خصوص وجود دارد نحوه خرید این زمینه است. دارنده جواز تأسیس در هنگام خرید میتواند تنها ۳۰ درصد از کل قیمت زمین را پرداخت کند. بقیه ۷۰ درصد هزینه خرید را میتوان در اقساط ۳۶ ماهه پرداخت کرد.
یعنی شخص میتواند هر سه ماه یکبار قسط خرید زمین را پرداخت کند. این شرایط میتواند کمک بزرگی برای کارفرماها و کارآفرینهای حوزه صنعت و تولید باشد. زیرا میتوانند با شرایط بسیار مناسبی، یکی از زمینهای صنعتی را با نرخ مصوب دولتی خریداری نمایند.
بهرهمندی از تسهیلات دولتی و وامهای بانکی با جواز تأسیس
از دیگر امکاناتی که اخذ جواز تأسیس با خود به همراه دراد، بهرهمندی از تسهیلات دولتی و وامهای بانکی است. بسیاری از بانکها به دارندگان جواز تأسیس ده برابر معدل موجود خود وام میدهند. این وامها بلند مدت و با کارمزد بسیار ناچیز هستند. بنابراین اشخاص حقوقی میتوانند وامهای بزرگ را با سود خیلی کم و در اقساط بلند مدت از بانک دریافت کند.
دولت تسهیلات مختلفی را جهت حمایت از کسب و کارها و تولیدکنندگان داخلی در نظر گرفته است. اگر قصد استفاده از تسهیلات دولتی را دارید، حتماً به ارائه جواز تأسیس نیاز خواهید داشت.
برخورداری از تخفیفها و معافیتهای مالیاتی گسترده
بسیاری از کسب و کارهای اقتصادی و تولیدی به دنبال راهی برای کاهش مالیات قابل پرداخت خود هستند. جواز تأسیس یکی از روشهای کاهش پرداخت مالیات و استفاده از تسهیلات سازمان امور مالیاتی کشور است. سازمان امور مالیاتی کشور سالانه تخفیفها و معافیتهای مختلفی را برای مودیان خود در نظر میگیرد.
این معافیتها و تخفیفها میتواند میزان مالیات قابل پرداخت کسب و کارها را به شدت کاهش دهد. اگر به دنبال استفاده از این امکانات و خدمات سازمان امور مالیاتی کشور هستید، اخذ جواز کسب اولین قدم شما خواهد بود.
امکان شرکت در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی
مسلماً هر شرکتی برای آن که بتواند فعالیتهای خود را گسترش دهد به فعالیت در سطح ملی و بینالمللی نیاز خواهد داشت. جواز تأسیس میتواند راه پیشرفت و توسعه را برای کسب و کارهای مختلف هموار سازد.
بیشتر شرکتهای اقتصادی و تولیدی جهت ارائه کالاها و محصولات خود در نمایشگاههای مختلف شرکت میکنند. این نمایشگاهها ممکن است داخلی و یا بینالمللی باشند. در هر صورت داشتن جواز تأسیس برای شرکت در نمایشگاههای معتبر الزامی است. جهت اخذ این مجوز میتوانید با مشاوران حقوقی ثبت خوارزمی در تماس باشید. مشاوران میتوانند به تمامی سؤالات شما عزیزان در این خصوص پاسخ دهند.
ثبت برند و علامت تجاری برای شرکت با جواز تأسیس
یکی از مزایای دریافت جواز تأسیس، امکان ثبت برند و علامت تجاری برای کسب و کار است. امروزه اکثر کسب و کارها برای توسعه و گسترش کار خود به ثبت برند و علامت تجاری میپردازند. کمتر شرکت موفق و بزرگی را میتوان دید که بدون ثبت برند و علامت تجاری به کار خود ادامه دهد. زیرا ثبت برند برای فعالیتهای شرکت و آینده آن مزایای زیادی دارد.
یکی از مدارکی که برای ثبت برند باید ارائه دهید، جواز تأسیس است. بدون ارائه این مدرک نمیتوانید نام و علامت تجاری مربوط به کسب و کار خود را ثبت کرده و از مزایای آن بهره ببرید.
تفاوت جواز تأسیس با پروانه بهرهبرداری چیست؟
برخی از افراد ممکن است جواز تأسیس را با پروانه بهرهبرداری اشتباه بگیرند. لازم است بدانید که این دو مجوز تفاوت زیادی با هم دارند و اصلاً یکی نیستند. مجوز تأسیس یک نوع جواز اولیه و اصلی است که برای تولید محصول یا کالایی در حوزه مشخص به شخص داده میشود. در واقع این مجوز به معنای کسب یک نوع موافقت نامه کلی برای کار تولید است. اما کسب این جواز به این معنی نیست که به کسب مجوزهای دیگر نیاز ندارید.
پروانه بهرهبرداری همان مجوزی است که دارنده جواز تأسیس طبق موضوع مورد فعالیت خود باید از سازمانهای ذیربط آن را دریافت کند. مثلاً اگر شرکت در زمینه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی فعالیت دارد باید علاوه بر مجوز تأسیس، باید مجوز سازمان بهداشت را نیز اخذ نماید.
مهلت دریافت جواز تأسیس چقدر است؟
مهلت دریافت جواز تأسیس با توجه به سازمانی که باید مجوز از آن اخذ شود متفاوت میباشد. زمان اخذ این مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت دو هفته تا یک ماه است. دریافت جواز تأسیس از وزارت کشاورزی بین دو الی چهار ماه طول میکشد. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این جواز را در ۲ الی ۳ ماه برای شخص صادر میکند.
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت اختصاصی به معرفی جواز تأسیس و مزایای مختلف آن برای خص پرداختیم. دریافت این جواز برای تأسیس واحد تولیدی اقتصادی ضروری است. بنابراین پیشنهاد میکنیم در اسرع وقت جهت دریافت این مجوز اقدامات لازم را انجام دهید.