کارت بازرگانی که با نام کارت تجارت نیز شناخته میشود، یکی از مهمترین مجوزهای موجود در دنیای تجارت است. امروزه بیشتر تاجران موفق که در سطح بینالملل فعالیت تجاری دارند، اقدام به اخذ این کارت میکنند. این کارت موجب نظارت بهتر دولت و نهادهای مربوطه به کار و تجارت بازرگانان میشود. البته از میان بازرگانان، برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی اجباری برای داشتن کارت بازرگانی ندارند.
یعنی بر طبق قوانین این افراد نیازی به صدور کارت تجارت نخواهند داشت. در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی میخواهیم به باید و نبایدهای صدور این کارت برای اشخاص مختلف بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی در خصوص تمدید کارت بازرگانی یا معافیت کارت بازرگانی تنها کافیست فرم مشاوره حقوقی را پر کنید. کارشناسان ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
فرم درخواست مشاوره رایگان
کارت بازرگانی و اهمیت آن در تجارت
کارت بازرگانی، یک مجوز قانونی است که بر اساس آن افراد حقیقی یا حقوقی مجاز به انجام واردات و صادرات میشوند. کسانی که دارای این کارت هستند به موجب ماده ۲ قانون صادرات و واردات، مجاز به انجام فعالیت تجاری در سطح بینالملل خواهند شد. مرجع صادرکننده این کارت، اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران است. این کارت هم برای اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی صادر میشود.
با استفاده از کارت بازرگانی انجام بسیاری از امور اداری مربوط به تجارت برای بازرگانان آسان خواهد شد. با این کارت بازرگانان به عضویت اتاق بازرگانی درآمده و دولت میتواند بسیار بهتر بر روند کار آنها نظارت داشته باشد. انجام بسیاری از امور صادرات و واردات با استفاده از این مجوز بسیار آسان است. همچنین کارت بازرگانی به تجار اعتبار خاصی بخشیده و موجب افزایش اعتبار آنها در حوزه کاری خود خواهد شد. در ادامه به برخی دیگر از این مزیتها اشارهای خواهیم کرد.
- امکان شرکت در نمایشگاههای تجاری داخلی و خارجی
- ارتباط با تجار خارجی
- ترخیص آسان کالا از گمرک
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
- دریافت ویزای تجاری
- وارد کردن کالا از مناطق آزاد تجاری
- صدور گواهی مبدا
- مبادله اطلاعات تجاری در سراسر جهان
چه کسانی از داشتن کارت بازرگانی معاف هستند؟
در قانون تجارت برخی از افراد حقیقی و حقوقی برای وارد و صادر کردن برخی کالاها نیازی به داشتن کارت بازرگانی ندارند. در واقع این افراد بدون ارائه کارت تجارت میتوانند به واردات و صادرات کالا بپردازند. البته دقت داشته باشید که مقدار، تعداد و ارزش تعین شده برای وارد و صادر کردن کالا توسط این افراد بسیار محدود است. بنابراین اگر هدف صادرات و واردات کالا به مقدار و ارزش قابل توجهی باشد، قطعاً به کارت بازرگانی نیاز پیدا خواهد شد. در این بخش میخواهیم ۵ دسته از افرادی را که برای امور تجاری خود نیازی به مجوز ندارند، معرفی کنیم.
- شرکتهای تعاونی مرزنشینان برای ورود کالاهای مورد نیاز خانوارهای مرزنشین طبق فهرست مقدار و ارزش تعین شده کالاهای صادراتی به ازای کالاهای وارداتی.
- ملوانانی که در شناورهای بین سواحل ایران و سایر کشورها شاغل هستند. این افراد میتوانند کالاهای مورد نیاز خانواده خود را در مقدار و تعداد تعیین شده وارد نمایند.
- پیله وران جهت تأمین کالاهای قابل ورود مورد نیاز استان و استانهای همجوار خود نیازی به کارت بازرگانی ندارند. البته اخذ کارت پیله وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی استان مربوطه ضروری است.
- کارگران ایرانی که در خارج از کشور شاغل هستند برای وارد کردن کالاهای مورد نیاز خانوار خود نیازی به کارت ندارند. البته این افراد باید از وزارت کار و امور اجتماعی کارنامه شغلی دریافت کنند.
- طبق تشخیص اداره گمرک برخی از کالاها برای فروش وارد و یا صادر نمیشوند. در نتیجه واردات و صادرات این کالاها بدون کارت تجارت مجاز بوده و منع قانونی ندارد.
اگر در مورد موارد معافیت از داشتن کارت تجارت سؤالی دارید، میتوانید با شمارههای موجود در سایت ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان حقوقی تمام تلاش خود را در راستای یاریرسانی به شما عزیزان انجام خواهند داد.
چه کسانی نمیتوانند کارت بازرگانی داشته باشند؟
از افراد معاف از داشتن کارت بازرگانی که بگذریم، برخی از افراد اصلاً نمیتوانند نسبت به دریافت این کارت اقدام کنند. یعنی بر اساس ماده ۷ آییننامه صادرات و واردات کشور، کارت تجارت برای این افراد صادر نمیشود. درنتیجه این اشخاص نمیتوانند به صورت قانونی به واردات و صادرات بپردازند. این اشخاص عبارتند از:
- افرادی که به فساد اخلاقی و سوء استفاده مشهور باشند.
- کسانی که به تقصیر و تقلب ورشکسته شدهاند.
- ورشکستههای موقتی که امور آنها هنوز تصفیه نشده است.
- اشخاصی که به دلیل ارتکاب به جنایت یا برخی دیگر از جرایم توسط مراجع قضایی از تمام یا برخی حقوق اجتماعی محروم شدهاند.
در صورت تخلف و دستکاری هر یک از شرایط بالا جهت دریافت کارت بازرگانی، کارت مربوطه ابطال شده و اقدامات قانونی مربوطه صورت میگیرد. حبس و جریمه مالی جزء مجازات افراد متخلف و خاطی است.
کارت بازرگانی برای چه کسانی الزامی است؟
شاید برای شما نیز این سؤال پیش آمده باشد که چه کسانی ملزم به دریافت کارت بازرگانی هستند؟ به صورت کلی تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که میخواهند صادرات و واردات بینالمللی انجام دهند، باید کارت بازرگانی داشته باشند. بنابراین انجام معاملات بینالمللی و تجارت بدون داشتن این کارت به نوعی غیرقانونی و غیر رسمی محسوب میشود.
بهتر است برای رسمیت دادن به تجارت خود و رفع چالشها و محدودیتهای مختلف حتماً نسبت به اخذ یا کارت اقدام نمایید. این گونه میتوانید از مزایای بیشمار داشتن کارت تجارت بهرهمند شوید.
چگونه کارت بازرگانی خود را در کمترین زمان دریافت کنیم؟
برای دریافت کارت بازرگانی خود در کمترین زمان ممکن و بدون هیچ مشکلی تنها کافیست با مشاوران ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. برای صادر شدن کارت بازرگانی تجار باید یک سری مدارک مورد نیاز را ارائه دهند. همچنین روند صدور کارت به صورت اینترنتی میباشد.
اگر دانش حقوقی لازم را در این زمینه ندارید، تنها کافیست این کار را به کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی بسپارید. با ارائه مدارک به کارشناسان، روند صدور کارت شما در کمترین زمان ممکن طی میشود. در نتیجه میتوانید بدون هیچ زحمت و چالشی کارت مورد نظر خود را دریافت کنید.
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به مهمترین موارد معافیت افراد از داشتن کارت بازرگانی پرداختیم. همچنین به مواردی اشاره کردیم که در هر صورت نمیتوانند از لحاظ قانونی این کارت را دریافت کنند. به جزء این افراد، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر جهت انجام صادرات و واردات بینالمللی کالا میتوانند کارت دریافت کنند.