همه چیز در مورد شرکت تضامنی

شرکت تضامنی یکی از شرکت‌های مهم تجاری است که تاسیس و فعالیت آن از قوانین خاصی پیروی می‌کند. در صورتی که قصد دارید یک شرکت تضامنی تاسیس کنید و اطلاعات کافی در مورد قوانین و شروط تاسیس ندارید، می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس گرفته و از آن‌ها راهنمایی بخواهید. همچنین شما عزیزان می‌توانید فرم مشاوره زیر را پر کنید تا کارشناسان ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. در ادامه قصد داریم اطلاعات مفیدی را در رابطه با شرکت تضامنی ویژگی‌های آن در اختیار شما قرار دهیم:

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

تعریف شرکت تضامنی

بر اساس قوانین تجارت، شرکت تضامنی یک شرکت تجاری است که با نام مخصوصی شناخته می‌شود. هدف از تاسیس یک شرکت تضامنی انجام فعالیت‌های تجاری یک یا چند نفر با مسئولیت تضامنی است. به منظور تاسیس یک شرکت تضامنی، قوانین و مقررات خاصی وضع شده است که رعایت هر یک از آن‌ها الزامی است. انتخاب نام شرکت، تحت قوانین خاصی امکان‌پذیر است. شرکا و هیئت مدیره هم بر اساس شرایط مشخصی انتخاب می‌شوند.

شرکت تضامنی چه ویژگی‌هایی دارد؟

شرکت تضامنی ویژگی‌های متعددی دارد که برای آگاهی از شرایط ثبت شرکت تضامنی در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم:

شرکا باید به همدیگر اعتماد داشته باشند

یکی از ویژگی‌های عمده شرکت تضامنی، اعتماد متقابل شرکای شرکت است. پایه و اساس شکل‌گیری چنین شرکت‌های تجاری، اعتماد و اطمینان شرکا نسبت به همدیگر است. در شرکت تضامنی اگر سهامداران و شرکا به هم اعتماد نداشته باشند، شرکت با شکست رو به رو می‌شود.

توافق‌نامه شرکت تضامنی اهمیت زیادی دارد

شرکت تضامنی بر پایه و اساس توافق‌نامه‌ای است که بین شرکت منعقد شده است. قبل از ایجاد یک شرکت تضامنی تمام شرکا باید به هم به توافق برسند و این توافق‌نامه را به صورت قرارداد به ثبت برسانند.

برای تشکیل شرکت تضامنی حداقل دو نفر سهامدار نیاز است

بر اساس قوانین و مقررات، حداقل دو نفر سهامدار نیاز است. البته بیشترین تعداد سهامداران شرکت تضامنی در قانون تجارت مشخص نشده و در جایی به آن اشاره هم نشده است، اما بعضی منابع و ضوابط بیشترین تعداد شرکا و سهامداران این شرکت تجاری را 10 نفر مشخص کرده‌اند.

روش تقسیم سود و ضرر باید مشخص شود

تقسیم سود و ضرر در شرکت تضامنی اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل روش تقسیم سود و ضرر شرکت تجاری باید در قوانین و مقررات شرکت مشخص شده باشد تا پس از تعطیل شدن شرکت تضامنی به هر دلیلی، شرکا بتوانند سهام خود را از سرمایه شرکت تعیین کنند.

شرکای شرکت باید امور قانونی را وارد امور شرکت کنند

شرکای شرکت تضامنی اجازه دارند تنها امور و مشاغل قانونی را وارد امور شرکت کرده و در دایره کارهای مربوط به شرکت اعمال کنند.

شرکت تضامنی کی و چگونه منحل می‌شود؟

شرکت تضامنی یک شرکت تجاری است که تحت شرایطی منحل می‌شود. این شرکت تحت شرایطی منحل می‌شود. در صورتی که در مورد انحلال شرکت تضامنی سوال یا ابهامی دارید، می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس گرفته و از آن‌ها در این باره مشورت بخواهید. در ادامه به چند دلیل قانونی انحلال شرکت تضامنی می‌پردازیم:

یکی از سهامداران درخواست انحلال شرکت را داشته باشد

در صورتی که یکی از سهامداران شرکت تضامنی درخواست انحلال شرکت را به دادگاه ارائه دهد و دادگاه، درخواست او را منطقی و موجه بداند، دادگاه می‌تواند حکم انحلال شرکت را صادر کند. اگر انحلال شرکت تضامنی تنها مربوط به یک یا چند سهامدار باشد، دادگاه فقط آن‌ها را از شرکت بیرون می کند و دیگر به خاطر درخواست آن شخص یا اشخاص، شرکت را نمی‌بندد.

یکی از سهامداران فوت کند

در صورتی که یکی از سهامداران فوت کند یا محجوریت برای او پیش آید، انحلال یا عدم انحلال شرکت تضامنی به رای و نظر دیگر سهامداران بستگی دارد.

یکی از سهامداران درخواست ابطال شرکت را داشته باشد

بر اساس ماده 137 قانون تجارت، ابطال شرکت تضامنی زمانی امکان‌پذیر است که سهامداران بر اساس شرکتنامه این حق و اجازه را داشته باشند. البته در صورت ابطال شرکت تجاری، شرایط باید از 6 ماه پیش به صورت کتبی به اطلاع سهامداران و شرکای شرکت رسیده باشد. همچنین ابطال شرکت تضامنی پس از پایان ارزیابی سالانه و بررسی حساب و کتاب‌ها صورت گیرد.

 

شرکای شرکت تضامنی چه محدودیت‌هایی دارند؟

  • هیچ کدام از شرکا اجازه ندارند با عنوان شریک با همان نوع تجارت به شرکت دیگری بروند، مگر اینکه تمام شرکای شرکت موافق این موضوع باشند.
  • هیچ کدام از شرکا اجازه ندارند شراکتی از نوع تجارت شرکت، آن هم با حساب خود با شخص ثالث انجام دهند، مگر اینکه تمام شرکای شرکت موافق این موضوع باشند.
  • هیچ کدام از شرکا اجازه ندارند به عنوان شریک ضامن در یک شرکت دیگر با همان نوع تجارت وارد شوندف مگر اینکه تمام شرکای شرکت بر این موضوع توافق داشته باشند.

 

جمع‌بندی

شرکت تضامنی در چهارچوب قوانین و مقررات خاصی فعالیت می‌کند. شرایط انحلال این شرکت، محدودیت شرکا و شرایط ثبت و فعالیت آن با معیارهای خاصی مشخص شده است. در این مطلب سعی کردیم به مهم‌ترین محدودیت‌ها و قوانین پیرامون شرکت تضامنی بپردازیم.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان