احتمالا نام شرکت تضامنی را شنیدهاید و میدانید که تا چه اندازه میتواند برای شرکای شرکت مسوولیت داشته باشد! شرکت تضامنی یکی از شرکتهای تجاری ایران است که تقریبا در تمام کشورهای جهان هم وجود دارد. اگر بخواهیم شرکت تضامنی و شرایط ثبت آن را بررسی کنیم باید به قانون تجارت کشور مراجعه کرده و مواد آن را مطالعه کنیم.
فرم درخواست مشاوره رایگان
در صورتی که قصد دارید یک شرکت تضامنی تاسیس کنید بهتر است دست نگهدارید. در ادامه، شرایط ثبت شرکت تضامنی را بررسی خواهیم کرد. شما عزیزان برای اطلاع از شرایط دقیق ثبت شرکت میتوانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید یا اینکه فرم مشاوره زیر را پر کنید.
ثبت شرکت تضامنی چه شرایطی دارد؟
حتما میدانید که بر اساس قوانین و مقررات حقوقی کشور، ثبت هر شرکتی نیازمند یک سری شرایط و مجوزها است. در صورتی که قصد تاسیس یک شرکت تضامنی را داشته باشید قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که در چنین شرکتی با توجه به سنگین بودن مسیولیتها، شرکا اهمیت زیادی دارند. شاید فکر کنید که شرکا چه اهمیت و ارزشی به جز امور شرکت خواهند داشت، اما باید بدانید که در شرکت تضامنی، شرکا مسئول پرداخت بدهیهای به وجود آمده برای شرکت هستند.
به همین دلیل، شرکای شرکتهای تضامنی معمولا با همدیگر نسبت خانوادگی، دوستانه یا فامیلی دارند. البته نیازی به فامیل بودن شرکای شرکت نیست. معمولا افرادی که قصد تاسیس شرکت تضامنی را دارند شرکایی را انتخاب میکنند که بسیار قابل اعتماد باشند. به همین دلیل، اغلب به افرادی روی میآورند که آنها را میشناسند. در ادامه، شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی را بررسی میکنیم.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی
- دو نسخه تقاضانامه
- دو نسخه اساسنامه
- دو نسخه شرکتنامه
- دریافت مجوز فعالیتهای خاص برای شرکت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
- کپی شناسنامه و کارت ملی شرکا
- دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره
- اصل گوهی عدم سوء پیشینه اعضای هیات مدیره و میرعامل
- دو نسخه صورت جلسه از مجمع عمومی موسسین
مراحل ثبت شرکت تضامنی چیست؟
ثبت شرکت تضامنی همانند دیگر شرکتهای تجاری نیازمند طی یک سری مراحل است. آگاهی کامل از قوانین و مقررات ضروری برای سپری کردن مراحل، اهمیت زیادی در ثبت راحت و سریع شرکت دارد. در ادامه، مراحل کلی ثبت شرکت تضامنی آورده شده است:
نام شرکت را انتخاب کنید
یکی از مراحل اولیه ثبت شرکت تضامنی، انتخاب نام مناسب و در چهارچوب قوانین و مقررات است. نام شرکت تضامنی باید دارای عبارت شرکت تضامنی باشد. به عبارت دیگر پسوند یا پیشوند شرکت تضامنی در نام شرکت آورده شود. شرط دیگر برای نامگذاری شرکت تضامنی، استفاده از نام یکی از شرکا است. البته معمولا به صورت توافقی نام شریکی که بیشترین سهم شرکت دارد، در نام شرکت آورده میشود. در صورتی که شرکت بین اعضای خانواده یا فامیل است میتوان عبارت و برادران، و شرکا یا عبارتهای مشابه را هم به نام شرکت اضافه کرد.
یک شراکتنامه تمام عیار تنظیم کنید
همانطور که گفته شد همکاری و اعتماد صد درصدی بین شرکای شرکت تضامنی اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل لازم است در همان ابتدا یکی شراکت نامه تنظیم شود. برای تنظیم مفاد شراکتنامه تمام شرکا باید با هم به توافق برسند و شرط و شروطی که در متن شراکتنامه آورده میشود باید موردتایید و مورد قبول تمام شرکا باشد. جهت ثبت شرکت تضامنی و تنظیم شراکتنامه، شرکا باید به دفترخانه رسمی مراجعه کرده و شراکتنامه را امضا کنند و به طور رسمی به ثبت برسانند.
شراکتنامه را در اداره ثبت رسمی به ثبت برسانید
پس از اینکه شراکتنامه را تنظیم کردید و در دفترخانه رسمی به ثبت رسانید، لازم است آن را در اداره ثبت اصلی استان هم ثبت کنید تا شرکت شما به رسمیت شناخته شود.
هزینه ثبت شرکت تضامنی چقدر است؟
در زمان ثبت شرکت تضامنی معمولا این سوال پیش میآید که هزینه ثبت شرکت تضامنی چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که هزینه ثبت این شرکت تجاری بسته به تعداد اعضای هیات مدیره، شرکا، میزان سرمایه شرکت و نوع فعالیت شرکت متفاوت خواهد بود. شما عزیزان در صورت بروز هر گونه مشکل در مورد ثبت شرکت تضامنی یا پیرامون آن میتوان با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط باشید و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
آیا تنها افرادی که با هم آشنایی دارند میتوانند شرکت تضامنی ثبت کنند؟
با توجه به اینکه اغلب شرکتهای تضامنی ثبتشده شرکایی دارند که با هم دوست یا فامیل هستند، این سوال پیش میآید که آیا فقط افرادی که با هم دوست و آشنا هستند میتوانند شرکت تضامنی به ثبت برسانند. برای پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که نسبت فامیلی یا آشنا بودن شرکای شرکت تضامنی بیشتر به دلیل مسئولیت سنگین و اعتما شرکا به همدیگر است همچنین گاهی اوقات زمانی که ضاحب یک مجموعه تجاری از دنیا می رود، ورثه او برای حفظ تجارتش برای ثبت شرکت تضامنی اقدام میکنند
جمعبندی
ثبت شرکت تضامنی مراحل قانونی دارد که در این مطلب سعی کردیم به صورت خلاصه و مفید به بررسی آن بپردازیم. در این مطلب، همچنین سعی کردیم به معرفی شرایط ثبت شرکت تضامنی و قوانین و مقررات بزرگ و کوچکی که پیرامون آن وجود دارد، بپردازیم. در صورتی که در هر یک از مراحل ثبت شرکتتان با مشکل مواجه شدید، میتوانید با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.