وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی

وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی

تا کنون شما با انواع شرکت‌های تجاری مانند شرکت سهامی (عام، خاص)، شرکت با مسئولیت محدود و تضامنی آشنا شده‌اید و می‌دانید که هر یک از این شرکت‌ها برای اداره امور جاری دارای ارکان مختلفی هستند. مهم‌ترین ارکان شرکت‌ها عبارت هستند از: هیئت مدیره، اساسنامه، مدیرعامل، بازرس شرکت، مدیران اجرایی و مجامع عمومی؛ اما آیا می‌دانستید که مجتمع‌های مسکونی نیز هیئت مدیره ساختمان دارند؟ آیا می‌دانستید برای مدیریت مجتمع‌های مسکونی بزرگ نیز مجمع‌های عمومی برگزار می‌کنند و در آن درباره اداره ساختمان رای‌گیری می‌نمایند. در صورتی که ساکن یک مجتمع مسکونی هستید؛ ولی اطلاعات کافی درباره نحوه مدیریت، انتخاب اعضای هیئت مدیره، وظایف هیئت مدیره، وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی ندارید، کافی است به سایت ثبت خوارزمی مراجعه کنید و با پر کردن فرم مشاوره، اطلاعات لازم درباره نحوه مدیریت مجتمع مسکونی را بدست بیاورید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

ضرورت تشکیل هیئت مدیره ساختمان در مجتمع‌های مسکونی

زندگی مدرن و شهرنشینی تاثیرات بزرگی بر انسان داشته، به طوری که هر روز قوانین و مقررات جدیدی را می‌طلبد. یکی از اثرات بزرگ شهرنشینی بر زندگی افراد، افزایش جمعیت و در نتیجه گسترش ساخت و ساز‌های بیشتر است. در حال حاضر سرعت آپارتمان‌سازی و ساخت و ساز‌های ساختمانی رشد زیادی دارد. در چنین شرایطی فراهم کردن رفاه بیشتر برای ساکنین مجتمع‌های مسکونی تبدیل به یک ضرورت شده است. تنها راه برای تامین رفاه ساکنین مجتمع‌های مسکونی، تدوین قوانین و بکارگیری آنها می‌باشد. برای بکارگیری قوانین افرادی به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب می‌شوند تا وظیفه مدیریت قسمت‌های مختلف ساختمان را به عهده بگیرند.

اعضای هیئت مدیره مجتمع مسکونی

مهم‌ترین ارکان هیئت مدیره ساختمان

هر مجتمع مسکونی دارای یک مدیر است که وظیفه اداره امور ساختمان را به عهده دارد. در واقع مدیر یکی از ارکان مهم مجتمع مسکونی می‌باشد؛ اما برای اداره ساختمان، کارگزاران دیگری نیز نیاز می‌باشند. هر یک از این کارگزاران وظایف خاصی را به عهده داشته و در چارچوب قوانین و اساسنامه مجتمع فعالیت می‌کنند. اساسی‌ترین پایه‌های هیئت مدیره ساختمان عبارت هستند از:

  • مجمع عمومی (عادی، فوق‌العاده)
  • هیئت مدیره
  • حسابدار (خزانه دار)
  • مدیر ساختمان
  • بازرس هیئت مدیره ساختمان

هر یک از این رکن‌ها دارای وظایف مشخصی هستند که برجسته‌ترین آن‌ها به وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی اختصاص دارد.

وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی

در تمام ساختار‌های مدیریتی ساختمان‌های مسکونی، بخشی از آن متعلق به وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی است. بازرس ساختمان طی برگزاری مجمع عمومی انتخاب می‌شود. فردی که مسئولیت بازرسی در مجمتع‌ها را به عهده می‌گیرد دارای یک عضو اصلی و یک عضو علی البدل می‌باشد. مشخصه‌ترین وظیفه بازرس یا بازرسان، نظارت کردن بر عملکرد اعضای هیئت مدیره و اقدامات آنها است. به طور کلی مهم‌ترین وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی عبارت هستند از:

  • رسیدگی به صورت حساب‌های مالی مجتمع به عهده بازرس هیئت مدیره ساختمان است.
  • بازرس هیئت مدیره می‌تواند برای انجام برخی فعالیت‌های مغایر با اساسنامه به مدیر تذکر دهد.
  • بازرس هیئت مدیره ساختمان می‌تواند بدون داشتن حق رای، در جلسات مدیریت شرکت کند.
  • بازرس باید بر انجام وظایف هیئت مدیره، اجرای قوانین مصوب اساسنامه و عملکرد مدیرعامل نظارت کند.

از جمله وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی، می‌توان به ابلاغ مصوبات هیات مدیره به مالکین و ساکنین، همکاری با مدیرعامل بابت وصول هزینه‌های ماهیانه ساکنین و ارتباط مستمر با اعضای هیات مدیره اشاره کرد.

انتخاب هیئت مدیره و بازرس در مجمع عمومی مجتمع مسکونی

نحوه انتخاب بازرس هیئت مدیره ساختمان

معمولا انتخاب بازرس هیئت مدیره ساختمان در حیطه وظایف و اختیارات مجمع عمومی است. در مجمع عمومی که باید ۵۰ درصد از مالکین و ساکنین حضور داشته باشند، مهم‌ترین تصمیمات اتخاذ شده درباره مشخص کردن وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی، انتخاب مدیر، عزل با نصب هیات مدیره، مدیر اجرایی، تصویب گزارش‌های مربوط به درآمد‌ها و هزینه‌های سالانه و دادن اختیار به مدیر یا مدیران برای عقد قرارداد‌های لازم برای اداره امور ساختمان است. البته لازم به ذکر است که عزل بازرس یا بازرسان نیز به عهده مجمع عمومی است.

اصطلاحات و تعاریفی که در اساسنامه مجتمع‌های مسکونی

اغلب کاربرانی که با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط هستند، علاوه بر وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی، درباره برخی اصطلاحات و تعاریف در اساسنامه مجتمع سوالات خود را عنوان می‌کنند. شاید شما نیز درباره تعاریف و اصطلاحات اساسنامه‌های مجتمع دچار سردرگمی شوید و به عنوان مالک یا یکی از ساکنین مجتمع بخواهید اطلاعات جامعی بدست بیاورید. از جمله می‌توان به سوپر شارژ، شارژ مالکین، شارژ ساکنین، مجمع عادی، تاسیسات عمومی، مجمع فوق‌العاده و قسمت‌های مشاع اشاره کرد. مهم‌ترین تعاریف عبارت هستند از:

  • مدیر مجتمع: فرد یا افرادی هستند که توسط هیئت مدیره ساختمان انتخاب می‌شوند و مسئولیت انجام امور جاری مجتمع را به عهده می‌گیرند.
  • هیئت مدیره: افرادی از مالکین یا ساکنین مجتمع هستند که در اولین مجمع عمومی انتخاب و وظیفه رسیدگی به امور اداری و مالی ساختمان را به عهده دارند.
  • بازرس هیئت مدیره ساختمان: اشخاصی که با تصویت اولین مجمع عادی برای رسیدگی و نظارت برای اجرای هیئت مدیره و مدیر انتخاب می‌شوند، بازرس نام دارند.

وظایف بازرس هیئت مدیره مجتمع مسکونی

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان