کارت بازرگانی چیست؟
تمامی تجار و بازرگانانی که در سطح بین الملل فعالیت میکنند، برای انجام داد و ستد به کارت بازرگانی نیاز دارند. کارت بازرگانی، مجوزی است که از سوی اتاق بازرگانی برای افراد حقیقی یا حقوقی فعال در حوزه تجارت صادر میشود. این افراد با داشتن این مجوز، میتوانند به صادرات و واردات انواع کالاها و محصولات مبادرت ورزند. آنچه که اهمیت دارد، شرایط دریافت کارت بازرگانی است؟ از آنجا که صادرکننده کارت بازرگانی، سازمان سمت (سازمان صنعت، معدن و تجارت) است، شرایط دریافت کارت بازرگانی نیز توسط این سازمان به تجار اعلام میشود. برای اخذ کارت بازرگانی میتوانید به صورت آنلاین و از طریق سامانه جامع تجارت اقدام کنید. صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی در اشکال مختلفی میباشد. دریافت هر کدام از این کارتها به حوزه فعالیت شما بستگی دارد. از جمله کارتهای بازرگانی که میتوانید برای آنها مجوز دریافت کنید، شامل کارت بازرگانی تجاری، خدماتی، متفرقه و تولید و صنعتی است.
شرایط دریافت کارت بازرگانی؛ چه کسانی مجوز دریافت کارت بازرگانی را دریافت میکنند
شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی جداگانه تعریف شده است. مشمولین دریافت کارت بازرگانی با توجه به شرایط مشخص شده میتوانند، از سازمان سمت کارت خود را دریافت کنند. شاید برخی صاحبان مشاغل و کسب و کارهایی که شرکت ثبت کردهاند، نیاز چندانی به کارت بازرگانی نمیبینند؛ ولی با شمردن مزایایی چون شرکت در نمایشگاههای بین المللی، ترخیص کالا از گمرک، امکان اخذ ویزا به صورت تجاری، عضویت در اتاق بازرگانی، واردات کالا از مناطق آزاد و ثبت برند به لاتین، احتمالا آنها را برای اخذ کارت بازرگانی ترغیب کنند. اگر قصد گرفتن کارت بازرگانی دارید باید شرایط ذیل را داشته باشید:
- شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی
- ثبت شرکت و داشتن پرونده مالیاتی
- موضوع شرکت در روزنامه رسمی کشور منتشر شده باشد.
- اثبات عدم ورشکستگی شرکت مربوطه
- داشتن سابقه در زمینه فعالیتهای اقتصادی و تجاری
- شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی
- شخص متقاضی کارت بازرگانی باید حداقل 23 سال سن داشته باشد.
- ارائه مدرک تحصیلی مرتبط با موضوع کسب و کار و حیطه فعالیت
- داشتن تجربه سه سال در حوزه فعالیت خود
- مشخص کردن محل فعالیت
- شرکت در کلاسهای آموزشی اتاق بازرگانی برای یادگیری قوانین گمرک
- عدم اشتغال در ارگانهای دولتی
- اثبات داشتن دارایی و تمکن مالی برای انجام تجارت
- نداشتن هرگونه سوء پیشینه و داشتن صلاحیت اخلاقی
آخرین گام داشتن شرایط دریافت کارت بازرگانی؛ طی مراحل دریافت کارت بازرگانی
بعد از اینکه مطمئن شدید که تمام شرایط دریافت کارت بازرگانی را دارید، کافی است، بعد از تهیه مدارک مورد نیاز، مراحل اخذ کارت بازرگانی را طی کنید. مهم ترین مدارکی که شما برای دریافت کارت بازرگانی نیاز دارید. این مدارک شامل عکس، فرم تکمیل شده، کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی، مدرک تحصیلی دیپلم به بالا، گواهی عدم سوء پیشینه و داشتن کد اقتصادی میباشد. اشخاص حقوقی علاوه بر این موارد، باید مدارک آخرین آگهی تغییر شرکت، مدارک سایر اعضا، آخرین روزنامه رسمی و سند مالکیت را نیز ارائه دهند. حالا که شرایط دریافت کارت بازرگانی برایتان فراهم شده است، میتوانید برای اخذ آن با طی مراحل ذیل، اقدام کنید:
- ثبت نام در سامانه و تکمیل تمام فرمهای درخواستی
- تکمیل فرم دال یا فرم گواهی امضا
- ارسال تمام مدارک مورد نیاز و بارگذاری آنها در سامانه
- تایید پرونده، شرکت در کلاسهای آموزشی و صدور کارت بازرگانی برای شما
- تایید هویت شما در اتاق بازرگانی و ارسال کارت بازرگانی به آدرس اعلام شده در سامانه
بعد از طی کردن مراحل گفته شده و با داشتن شرایط دریافت کارت بازرگانی، برای تمام تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران این موقعیت به وجود میآید که در سطح بین الملل تجارت کنند. این فرایند به آنها این فرصت طلایی را اعطا میکند که برند و محصولات خود را به مشتریان معرفی نمایند. در صورتی که درباره اخذ کارت بازرگانی با چالش مواجه میشوید، پیشنهاد ما این است که با افراد خبره مشورت کنید. اعتبار کارت بازرگانی به مدت 5 سال است. برخی از افراد خاص مانند ملوانان، پیله وران و تعاونیهای مرزنشین نیازی به دریافت کارت بازرگانی ندارند.
جمع بندی مطالب
داشتن شرایط دریافت کارت بازرگانی، یک فرصت طلایی برای تمام تجار، بازرگانان و صاحبان مشاغلی است که میخواهند، فعالیتهای خود را توسعه دهند. برای دریافت کارت، اتاق بازرگانی شرایطی را در نظر گرفته است. این شرایط برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت میباشد. هر کدام از اشخاص حقوقی و حقیقی با توجه به شرایط، میتوانند اقدام به گرفتن کارت بازرگانی کنند. متولی اخذ کارت بازرگانی سازمان سمت میباشد. برای اخذ آن باید تمام مدارک را تهیه نموده و آنها را گام به گام در سامانه به ثبت برسانید. بعد از ثبت شما قادر هستید، تجارت خود را گسترش دهید.