مدارک ثبت طرح صنعتی کدام است؟

اگر قصد ثبت طرح صنعتی دارید، اولین کاری که باید بکنید، تهیه مدارک است. ثبت کردن طرح صنعتی به ارائه برخی مدارک مهم نیاز دارد. مدارک ثبت طرح صنعتی باید به صورت کامل و بدون اشکال و نقص جمع‌آوری شوند. همچنین همه افراد نمی‌توانند با هر شرایطی طرح صنعتی خود را به ثبت برسانند. برای ثبت طرح صنعتی خود لازم است دانش حقوقی بالایی داشته باشید. در غیر این صورت امکان رد شدن درخواست ثبت طرح شما وجود دارد.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به مدارک لازم برای ثبت طرح صنعتی آن و نکات مهم آن بپردازیم. اگر در این خصوص هر سؤالی دارید، تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. کارشناسان ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شماره تلفن شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

ثبت طرح صنعتی چیست؟

قبل از آنکه به مدارک لازم برای ثبت طرح صنعتی و چگونگی انجام آن بپردازیم، می‌خواهیم مقداری این طرح را معرفی کنیم. مسلماً ترکیب هوشمندانه رنگ‌ها، خطوط و شکل‌های مختلف در کنار هم یک طرح و الگو منسجم و مشخص را به وجود می‌آورد. اگر این الگو سه بعدی شود، می‌توان آن را طرحی دانست که قابل اجراء و پیاده‌سازی در دنیای واقعی باشد. ممکن است این طرح و الگو شکل ظاهری یک فراورده صنعتی و یا یک صنعت دستی باشد. طبق ماده ۲۰ قانون ثبت اختراعات، این طرح و الگوی مشخص می‌تواند به عنوان یک اختراع جدید در نظر گرفته شود.

مدارک لازم برای ثبت طرح صنعتی کدامند؟

یکی از مهم‌ترین مراحل پروسه ثبت طرح صنعتی، آماده‌سازی مدارک ثبت طرح صنعتی است. زیرا فراهم آوردن صحیح و کامل مدارک تأثیر زیادی در تسریع روند ثبت طرح دارد. در این بخش می‌خواهیم به صورت اختصاصی به مهم‌ترین مدارک ثبت طرح صنعتی بپردازیم.

۱) ارائه دو نسخه اظهارنامه طرح صنعتی

اظهارنامه باید در فرم مخصوص به زبان فارسی نوشته شود. ذکر تاریخ تدوین اظهارنامه و امضای آن توسط صاحب طرح الزامی می‌باشد. اگر اسناد ضمیمه اظهارنامه به زبانی غیر از زبان فارسی باشد، باید تمامی مدارک ترجمه شوند.

اگر نتوان تمامی مدارک را به صورت کامل ترجمه کرد، ارائه خلاصه‌ای از مدارک به زبان فارسی الزامی می‌باشد. اگر برخی از اصلاحات به کار رفته در اسناد ارائه شده معادل فارسی نداشته باشد، به کار بردن همان اصطلاحات غیر فارسی کفایت می‌کند. اظهارنامه ثبت طرح صنعتی باید دارای مشخصات زیر باشد:

• ارائه اسم، آدرس، کدپستی، شماره ملی، تابعیت متقاضی یا نماینده وی، ذکر نام، نوع فعالیت، محل و شماره ثبت شخص حقوقی، آدرس اقامتگاه شخص حقوقی، مرکز اصلی، تابعیت و…

• اسم، آدرس اقامتگاه و کدپستی فرد یا افرادی که در ایران صلاحیت دریافت ابلاغیه‌ها را دارند. این شرایط در صورتی است که فرد متقاضی در ایران حضور نداشته باشد.

• ذکر اسم و اقامتگاه مربوط به طراح در صورتی که متقاضی همان طراح نباشد.

• ذکر کالا و درج طبقه مربوط به کالایی که طراح قصد ثبت طرح آن را دارد.

• ذکر تاریخ، محل اقامت، شماره اظهارنامه یا گواهینامه طرح صنعتی مربوطه در خارج از کشور، در صورت داشتن درخواست جهت حق تقدم.

• تعیین ضمائم

*تبصره ۱: اگر اظهارنامه و سایر اسناد مربوط به شخص حقوقی باشد، امضای آن توسط افراد مجاز و صاحبین امضاء ضروری است.

*تبصره ۲: اگر متقاضی خارج از کشور اقامت داشته باشد باید اسم و نشانی متقاضی با حروف لاتین نیز درج شوند. همچنین درج این اطلاعات با حروف لاتین در آگهی نیز لازم است.

۲) مدارک شناسایی مربوط به هویت متقاضی یا طراح

۳) اگر طرح صنعتی ارائه شده دوبعدی باشد، ارائه ۵ نمونه طرح گرافیکی به عنوان نمونه الزامی است.

۴) اگر طرح صنعتی سه بعدی باشد، ارائه ۵ نمونه شکل یا طرح گرافیکی مربوط به طرح لازم است.

۵) در طرح‌های سه بعدی، مرجع ثبت قادر است درخواست ارائه ماکتی را همراه با اظهارنامه طرح داشته باشد. ماکتی که متقاضی ارائه می‌دهد باید دارای ابعاد ۲۰ در ۲۰ سانتی‌متر باشد. همچنین وزن آن از ۲ کیلوگرم تجاوز نکند. باید ماکت مربوطه را از متریال‌های بادوام و غیر فاسد شدنی بسازید.

۶) باید رسید مربوط به پرداخت هزینه اظهارنامه را ارائه دهید. همچنین اگر اظهارنامه شامل دو یا چند طرح صنعتی باشد، باید هزینه‌های اضافه را نیز پرداخت نمایید.

۷) مدارک مربوط به حق تقدم اظهارنامه را باید همراه با اظهارنامه و یا حداکثر ۱۵ روز بعد از تسلیم اظهارنامه ارائه دهید.

۸) اگر متقاضی طبق ماده ۹ قانون درخواست حق تقدم داشته باشد، باید هنگام ثبت طرح صنعتی این درخواست را نیز مطرح کند. دراین درخواست باید شامل موارد زیر باشد:

• تاریخ و شماره مربوط به اظهارنامه اصلی

• طبقه‌بندی بین‌المللی مربوط به اظهارنامه اصلی

• ذکر کشور و یا کشور‌هایی که اظهارنامه اصلی در آن جا تسلیم شده است. اگر اظهارنامه بین‌المللی یا منطقه‌ای مبنای حق تقدم مربوطه باشد، ذکر مأخذ آن ضروری می‌باشد. اگر متقاضی ادعای دو یا چند اظهارنامه پیشین باشد، حق تقدم از زمان مقدم‌ترین آن‌ها محاسبه خواهد شد.

۹) اگر تقاضا توسط نماینده قانونی به عمل آید، ارائه مدارک نمایندگی ضروری است.

مدارک ثبت طرح صنعتی برای اشخاص حقیقی

جالب است بدانید که هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی (شرکت) می‌توانند نسبت به ثبت طرح صنعتی اقدام کنند. درنتیجه مدارک ثبت طرح صنعتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی با هم فرق می‌کنند. مزیت‌هایی که طرح ثبت صنعتی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی دارند با هم تفاوت ندارند. اما باید مدارک هر کدام را به صورت جداگانه تهیه کنید. مدارک ثبت طرح صنعتی برای اشخاص حقیقی به شرح زیر هستند:

• ارائه کپی مدارک شناسایی و هویتی شامل شناسنامه، کارت ملی و…

• کپی مدارک شناسایی طراح. گاهی ممکن است مالک طرح و طراح یکی باشند.

• ۶ عکس از جهت‌های مختلف از طرح مربوطه

• اطلاعات آدرس، کدپستی، شماره تلفن، ‌ایمیل و شخص مالک

مدارک ثبت طرح صنعتی برای اشخاص حقوقی

مدارک ثبت طرح صنعتی برای اشخاص حقوقی با اشخاص حقیقی متفاوت است. اگر مالک طرح یک شخص حقوقی باشد، باید مدارک زیر را جهت ثبت ارائه دهد.

• ارائه کپی مدارک شناسایی و هویتی کامل افرادی که در شرکت حق امضاء دارند.

• شماره موبایل و‌ایمیل اشخاصی که در شرکت دارای حق امضاء هستند.

• کپی آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت

• ارائه کپی مدارک شناسایی کامل طراح طرح

• آدرس و کدپستی اقامتگاه اصلی شخص حقوقی

• کپی آگهی روزنامه رسمی تغییرات شرکت

• ارائه ۶ عکس در زاویه‌های مختلف از طرح مورد نظر

شرایط و مشخصات فنی مربوط به مدارک ثبت طرح صنعتی

مدارک ثبت طرح صنعتی و تصاویری که ارائه می‌دهید باید ویژگی‌ها و مشخصات فنی خاصی داشته باشند. در غیر این صورت این اسناد قابل قبول نیستند. مدارک ثبت طرح صنعتی باید مشخصات زیر را داشته باشند:

• تصاویر حداکثر باید دارای سایر A۴ بوده و به صورت عمودی اسکن شوند.

• تصاویر باید به خوبی بتوانند تمامی زوایای طرح را به صورت واضح نشان دهند. در واقع تصویر باید گویای تمامی مشخصات ظاهری طرح باشند.

• در تمامی تصاویر طرح باید در یک زمینه ساده قرار گیرد تا به خوبی پیدا باشد.

• تمامی تصاویر کالا باید به صورت تمام رنگی و با وضوح بالا چاپ شوند. همچنین حداکثر حجم فایل‌های مربوط به تصاویر باید ۵۰۰ KB باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و کامل‌تر در مورد مدارک ثبت طرح صنعتی می‌توانید با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی می‌توانند شما را در جمع‌آوری مدارک مورد نیاز برای ثبت طرح صنعتی یاری دهند. برای این کار تنها کافیست فرم مشاوره سایت را پر کنید یا با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به باید و نباید‌های مدارک ثبت طرح صنعتی به صورت کامل پرداختیم. با ارائه کامل و بدون نقص این مدارک می‌توانید پروسه ثبت را کاهش داده و طرح صنعتی خود را در کمترین زمان ممکن ثبت نمایید.

 

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان