شرایط تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان

شرکت پیمانکاری ساختمان

اهمیت و ضرورت تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان باعث شده‌است روزبه‌روز به تعداد این شرکت‌ها در ایران افروده‌شود. تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان، دارای شرایط و روند خاصی است و مراحل مختلفی باید برای این کار طی شود.

شرکت های پیمانکاری ساختمان باید در قالب شرکت‌ سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت محدود تاسیس شوند. در این بین، شرکت سهامی خاص از محبوبیت بیشتری برخوردار است. به این دلیل که شرکت سهامی خاص برای دریافت وام و تسهیلات بانکی، شرکت کردن در مزایده‌ها و مناقصات و بستن قراردادهای اجرایی، از اعتبار بیشتری برخوردار است. به‌طورکلی شرکت سهامی خاص در مقایسه با شرکت با مسئولیت محدود، از اعتبار بیشتری برخوردار است.

برای تاسیس شرکت پیمانکاری، باید ضوابط و شرایط مختلفی را رعایت کرد. درواقع هریک از شرکت‌های ذکرشده در قانون تجارت، شرایط ویژه ای دارند. در ادامه این مقاله، قصد داریم شرایط تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان در قالب شرکت‌های سهامی خاص و با مسئولیت محدود را بررسی کرده و مدارک موردنیاز برای تاسیس هریک از این شرکت‌ها را معرفی کنیم.

تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان
تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان

شرایط تاسیس شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود

حداقل مقدار سرمایه‌ای که برای تاسیس شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود لازم است، یک میلیون ریال می‌باشد و سهامداران این شرکت، باید تمام سرمایه شرکت را تعهد کنند. برای تشکیل این نوع شرکت، حداقل دو نفر سهامدار لازم است.

ارائه گواهی تایید عدم سوء‌سابقه، ارائه مجوز برای فعالیت‌های شرکت، کپی کارت‌ملی و شناسنامه تمامی سهامداران شرکت و همچنین اقرارنامه‌ای که به امضای کلیه سهامداران رسیده‌باشد، از مدارک موردنیاز برای تاسیس شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود است. پس از اینکه کلیه مدارک تهیه شدند، باید به‌همراه اساسنامه، شرکت‌نامه و صورتجلسه شرکت به کارشناس ثبت تسلیم شوند.

درخواست اولیه ثبت شرکت پیمانکاری، با تسلیم کردن اعلام‌نامه، مقدار سرمایه شرکت، موضوع شرکت و همچنین تعداد سهامداران صورت می‌گیرد. پس از اینکه حق‌الثبت تاسیس شرکت پیمانکاری پرداخت شد، کارشناسان درمورد تایید یا عدم‌تایید درخواست ثبت شرکت پیمانکاری تصمیم‌گیری خواهندکرد.

شرکت پیمانکاری ساختمان
شرکت پیمانکاری ساختمان

شرایط تاسیس شرکت پیمانکاری سهامی خاص

برای تاسیس شرکت پیمانکاری سهامی خاص هم مانند شرکت با مسئولیت محدود، حداقل یک میلیون ریال سرمایه لازم است. با این تفاوت که سهامداران باید 35 درصد از کل مبلغ سرمایه شرکت را در بانک سپرده‌گذاری کرده و پرداخت تمام مبلغ سرمایه شرکت را تعهد کنند. برای تاسیس شرکت پیمانکاری سهامی خاص، حداقل 5 نفر شریک لازم است. از این 5 نفر، 3 نفر اعضای هیات‌مدیره و 2 نفر بازرسان شرکت خواهندبود.

بازرسین شرکت پیمانکاری ساختمان سهامی خاص، باید دارای شرایط زیر باشند:

– حسن‌شهرت و فاقد محکومیت کیفری بودن

– دارابودن حداقل مدرک دانشگاهی لیسانس در رشته‌های مرتبط با وظایفی که در شرکت به‌عهده دارند.

– دارابودن حداقل 5 سال سابقه کار مفید

– اشتغال نداشتن به نمایندگی مجلس شورای اسلامی

افراد محجور یا ورشکسته، افرادی که از حقوق اجتماعی محروم هستند، مدیران و مدیرعامل شرکت، اقرباء نسبی یا سببی مدیرعامل و مدیران تا درجه‌ سوم از طبقه اول و دوم را نمی‌توان به سمت بازرسی شرکت تعیین کرد.

 

مدارک موردنیاز برای تاسیس شرکت پیمانکاری سهامی خاص

مدارک موردنیاز برای تاسیس شرکت پیمانکاری سهامی خاص، شامل موارد زیر می‌باشد:

– کپی برابر اصل کارت‌ملی و شناسنامه سهامداران و بازرسان شرکت

– گواهی عدم سوء‌پیشینه سهامداران و بازرسان شرکت

– سه نسخه اساسنامه شرکت که توسط تمامی سهامداران امضا شده‎باشد.

– فرم حاوی اطلاعات تمامی سهامداران شرکت اعم‌از سمت مدیران، میزان سهام هریک از سهامداران و..

– تکمیل‌کردن فرم مرتبط با انتخاب نام شرکت

– ارائه مجوزهای لازم برای انجام فعالیت‌های موضوع شرکت.

– اقرارنامه‌ای که توسط کلیه سهامداران امضا شده‌باشد.

پس از اینکه کلیه مدارک برای تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان به اداره‌ثبت تحویل داده‌شد، چنانچه اطلاعات و مدارک ارسالی مشکلی نداشته‌باشند، پرونده تایید شده و به شرکت فرستاده می‌شود. سپس باید در بانک به نام شرکت حسابی افتتاح شود. اگر موضوع شرکت ایرادی نداشته‌باشد، نوبت دفترنویسی خواهدبود. در مرحله آخر، آگهی تاسیس شرکت پیمانکاری باید در روزنامه رسمی درج شود.

شرایط تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان
شرایط تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان

رتبه‌بندی شرکت ‌های پیمانکاری ساختمان

یکی دیگر از مهم ترین مسائلی که پیرامون تاسیس شرکت پیمانکاری ساختمان مطرح می‌شود، بحث رتبه‌بندی این شرکت‌هاست. به‌طوری‌که تمام شرکت های پیمانکاری ساختمان باید پس از ثبت، رتبه‌بندی شوند. رتبه‌بندی شرکت‌ها نوعی سیستم امتیازبندی است. چنانچه شرکت مذکور، درنتیجه این امتیازبندی، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری را به‌دست آورد، می‌تواند در برنامه‌های مختلفی اعم‌از مناقصه و جذب سرمایه، موفقیت‌های زیادی به‌دست آورد. سیستم رتبه‌بندی پیمانکاران دارای رتبه یک تا 5 است. رتبه 5، کمترین رتبه و رتبه 1، بیشترین رتبه می‌باشد.

مهم‌ترین ملاک‌هایی که در رتبه‌بندی شرکت های پیمانکاری ساختمان مدنظر قرار می‌گیرد، موارد زیر هستند:

– ماشین‌آلات و تجهیزاتی که برای انجام فعالیت‌های موضوع شرکت موردنیاز هستند.

– برخوردار بودن شرکت پیمانکاری از نیروهای باتجربه و متخصص.

– فراهم کردن شرایط و محیط مناسب با رعایت استانداردهای بهداشتی و رفاهی برای کارکنان شرکت.

– سابقه کاری شرکت پیمانکاری.

– برخوردار بودن از نیروهای متخصص که دارای مهارت و مدرک تحصیلی مرتبط هستند.

– برقراری امنیت و حفاظت برای کارکنانی که در کارگاه به کار مشغول هستند.

– انجام دادن کارهای مرتبط با بیمه شرکت و کارکنان.

– دریافت مجوز انشعابات برق، آب یا حفرکردن چاه‌های نیمه‌عمیق و عمیق.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان