بسیاری از افرادی که به صورت انفرادی تجارت میکنند، ممکن است به تاسیس و ثبت شرکت فکر کنند. اما مزایای ثبت شرکت چیست؟ دلیل اینکه اکثر حقوقدانان، تجار را برای ثبت شرکت تشویق میکنند چیست؟ در ادامه این مقاله، قصد داریم به بررسی مزایای به ثبت رساندن یک شرکت بپردازیم. برای ثبت یک شرکت، مقررات و ضوابط زیادی باید رعایت شود.
فرم درخواست مشاوره رایگان
در واقع ثبت کردن شرکت نوعی بازرسی دقیق و کلی برای پاسخ دادن به این پرسش است که آیا تاسیس این شخصیت حقوقی با رعایت مقررات و قوانین تعیین شده توسط قانونگذار صورت گرفته است؟ در ادامه این مقاله، ضمن بررسی مزایای ثبت شرکت، قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا بهتر است شرکت ثبت کنیم یا خیر؟ پس از مطالعه این مقاله، چنانچه سوالی در مورد مراحل تاسیس شرکت داشتید، میتوانید با کارشناسان خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کاملتری دریافت کنید.
فواید ثبت شرکت: قسمت دوم
ثبت شرکت مزایای زیادی برای یک کسبوکار و تجارت دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
– افزایش اعتبار: فعالیت در قالب یک شرکت، باعث افزایش اعتبار شرکت و رسمی و قانونی شدن فعالیتهای آن خواهد شد. این مساله باعث میشود مشتریان راحتتر به شرکتها اعتماد کنند.
– امتیازات مختلف: قانونگذار امتیازات مختلفی از قبیل اعطای وام و تسهیلات را برای شرکتها در نظر گرفته است که باعث میشود شرکتها در مقایسه با اشخاص حقیقی، امنیت شغلی و اطمینان خاطر بیشتری داشته باشند.
– شرکت در مزایدات و مناقصات: تاسیس و ثبت شرکت، این امکان را برای شرکتها فراهم میکند که با شرکت در مزایدات و مناقصات مختلف، امتیازات تجاری و سود زیادی را به دست آورند.
– محافظت از نام شرکت: زمانی که شرکتی را با عنوان مشخصی به ثبت میرسانید، تنها شما میتوانید از این عنوان استفاده کنید. به عبارت دیگر چنانچه اشخاص دیگری از این عنوان استفاده کنند یا آن را به نام خود ثبت کنند، شما میتوانید علیه آنها اقامه دعوی کنید.
– شفافیت امور: زمانی که یک شرکت تاسیس میشود، کلیه اطلاعات مربوط به میزان سرمایه، نحوه تقسیم سود و زیان بین شرکا، نوع شرکت و میزان سهام هر یک از شرکا در اساسنامه شرکت درج میشود. چنانچه کوچکترین اختلافی بین شرکا یا با اشخاص ثالث خارج از شرکت پیش بیاید، با مراجعه به اساسنامه میتوان مشکل پیش آمده را رفع کرد.
مزایای ثبت شرکت: قسمت دوم
– تحدید مسئولیت: افراد مختلف با ثبت شرکت دیگر به تنهایی بار مسئولیتهایی که در برابر قروض و تعهدات دارند را به دوش نخواهند کشید. با ثبت یک شرکت، هر یک از شرکا به میزان سرمایه خود در قبال قروض و تعهدات مسئول خواهد بود.
– ایجاد نظم: با ثبت شرکت، کلیه فعالیتهای تجاری نظم پیدا کرده و ساماندهی میشوند.
– بهرهمندی از بیمههای تجاری: ثبت شرکت، امکان بهرهمندی این شخصیت حقوقی از بیمههای تجاری را فراهم میکند.
– جذب سرمایهگذاران: همانطور که گفتیم، شرکتها در مقایسه با اشخاص حقیقی از اعتبار بیشتری برخوردار هستند. همین مساله باعث میشود اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد دارند در فعالیتهای تجاری سرمایهگذاری کنند، معمولا در مقایسه با اشخاص حقیقی، راحتتر به شرکتها اعتماد کنند.
– کسب سود بیشتر: شرکت در نتیجه گردهمآیی اشخاص مختلف و تجمع سرمایه آنها تشکیل میشود. این مساله باعث میشود افراد سرمایههای کم و زیاد خود را با یکدیگر شریک شوند. در نتیجه این اقدام، یک مبلغ قابل توجه جمع میشود که امکان سرمایهگذاریهای بزرگ و کسب سودهای قابل توجه را فراهم میکند.
– اخذ کارت بازرگانی: ثبت شرکت باعث میشود این شخصیت حقوقی و نماینده قانونی آن بتوانند با اخذ کارت بازرگانی، وارد عرصه تجارت بینالمللی شده و در حوزه صادرات و واردات فعالیت کنند.
شرکت ثبت کنیم یا نه؟
در ابتدای راهاندازی و تاسیس کسبوکار و تجارت خود شاید زیاد به ثبت شرکت فکر نکنید. اما بهتر است برای برخورداری از مزایای ثبت شرکت، این مساله را به طور جدی بررسی کنید. ثبت شرکت در یک کلام به معنای رسمی و قانونی شدن فعالیتهای تجاری میباشد. شرکت یک شخصیت حقوقی است که دو یا چند نفر برای رسیدن به اهداف مشترک تشکیل میدهند. برای تاسیس شرکت، نیازی نیست از قانون خاصی پیروی یا از ارگان و سازمان خاصی اجازه گرفته شود.
چنانچه قصد دارید شرکتی را به ثبت رسانده و خود را بهعنوان یک کسبوکار مطرح و موفق به مشتریان حوزه کاری خود معرفی کنید، باید به صورت تخصصی و با مشاوره متخصصان مجرب، مراحل ثبت شرکت خود را طی کنید. برای ثبت کردن یک شرکت، باید قوانین و مقررات اداره ثبت شرکتها رعایت شود. تاسیس شرکت و انجام دادن فعالیتهای تجاری در قالب این شخصیت حقوقی، از مزیتهای بسیاری برخوردار است که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
سوالات متداول
– هدف از ثبت شرکت چیست؟
اهداف زیادی را میتوان برای ثبت شرکت برشمرد. بهرهمندی از حمایتها و امتیازات قانونی را میتوان بهعنوان یکی از مهمترین اهداف ثبت کردن شرکت در نظر گرفت.
– آیا اساسنامه تمامی شرکتها مشابه یکدیگر است؟
اساسنامههای چاپی آماده وجود دارند که با یک سری تغییرات جزئی میتوانند مورد استفاده موسسین قرار گیرند.