شرکت چند منظوره، به شرکتی چند کاره گفته می شود که در زمینه های صادرات، واردات، توزیع کالا و همچنین امور بازرگانی فعالیت می کند. به همین دلیل موضوع فعالیت این دسته شرکت ها بسیار وسیع است . کسانی که برای ثبت شرکت چند منظوره متقاضی هستند می توانند در زمینه های صادرات، واردات، تولید و توزیع فعالیت کنند و حوزه فعالیت بسیار گسترده ای دارند. مرزهای فعالیت برای اینگونه شرکت ها از لحاظ داخلی و خارجی مشخص نبوده که باعث شده ثبت شرکت چند منظوره حساسیت و پیچیدگی خاصی داشته باشد. در این مطلب مراحل و مدارک برای ثبت شرکت چند منظوره را بیان می کنیم.
این را هم بخوانید : ثبت شرکت چند منظوره با خوارزمی ثبت
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت چند منظوره
- تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت چندمنظوره
- پرداخت هزینه های ثبت که توسط قسمت حسابداری اداره ثبت شرکت ها محاسبه می شود و باید رسید آن به اداره تحویل داده شود.
- برگ تقاضانامه چند منظوره و تکمیل آن که ذیل تمام صفحات آن به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
- نسخه اساسنامه شرکت چند منظوره ممهور به مهر شرکت که ذیل آن به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
- نسخه صورتجلسه مجمع عمومی هیات مدیره و موسسین که ذیل آن توسط مدیران منتخب مجمع، سهامداران و بازرسین امضا شده باشد.
- نسخه شرکتنامه شرکت چند منظوره و تکمیل آن
- کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه اعضاء هیات مدیره، بازرسین و تمامی سهامداران چنانچه مدیر عامل خارج از اعضاء هیات مدیره باشد.
- چنانچه سهامداران و اعضاء هیات مدیره از میان اشخاص حقوقی باشند، ارائه معرفی نامه نمایندگان الزامی است.
- تاییدیه هیات مدیره اشخاص حقوقی سهامدار مبنی بر غیردولتی بودن شرکت چند منظور
- ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن
- در صورتی که قسمتی از سرمایه شرکت چند منظوره غیرنقدی باشد به این صورت که به شکل اموال منقول و غیرمنقول باشد، ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری ضرورت می یابد و چنانچه اموال غیرمنقول جزء سرمایه شرکت باشد، ارائه مستندات مربوطه الزامی است.
- تاییدیه هیات مدیره اشخاص حقوقی سهامدار مبنی بر غیردولتی بودن شرکت چندمنظوره
- ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن
- دریافت مجوز بنا به تشخیص کارشناس اداره ثبت شرکت ها
- گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضاء هیات مدیره
نکته: لازم به توضیح است اوراق تقاضانامه و شرکتنامه به دلیل بهادار بودن باید از محل اداره ثبت شرکت ها تهیه شوند.
مراحل ثبت شرکت چند منظوره
- متقاضی در ابتدا باید تمامی مدارک ثبت شرکت چند منظوره را به اداره ثبت شرکت ها تحویل دهد.
- پس از پرداخت هزینه های ثبت، رسید آن را به قسمت حسابداری تحویل دهد.همچنین باید نام های درخواستی برای ثبت شرکت که به ترتیب اولویت بندی شده باشد را از قبل آماده و به مدارک پیوست نماید.
- پس از وصول مدارک، کارشناس مربوطه به بررسی پرونده متقاضی می پردازد و در صورت عدم وجود نقص و مشکل، آن را در اختیار کاربران کامپیوتر قرار می دهد.
- اسناد و مدارک پرونده در سیستم وارد می شود و در صورت لزوم متقاضی می تواند وارد سیستم مربوط به خود شود.
- تعیین نام شرکت در واحد مربوطه.
- بررسی مدارک توسط کارشناس تأسیس شرکت.
- صدور آگهی تأسیس شرکت.
- درج آگهی تأسیس در روزنامه رسمی
شرکت تعاونی چند منظوره
در برخی از مواقع شرکت های تعاونی در اساسنامه خود موضوعات مختلفی را پیش بینی می کنند. البته اغلب این موضوعات با هم در ارتباط هستند. مثلا تولیدی در زمینه کشاورزی انجام می شود و نیاز به توزیع دارد و در خلال این فعالیت ها اقداماتی برای خانه دار شدن اعضا انجام می شود و در زمینه فعالیت شرکت و به منظور ارتقا سرمایه ممکن است در برخی از فعالیت های مشابه سرمایه گذاری شود. از این رو اینگونه تعاونی ها دیگر جز دسته های فوق الذکر نخواهند بود و باید آنها را در دسته تعاونی های چند منظوره لحاظ نمود. شرط داشتن تعاونی چند منظوره تایید اداره تعاون شهرستان و یا روستای مربوطه و همچنین مرتبط بودن فعالیت های موضوع تعاونی و نهایتا ذکر تمامی موضوعات به شکل صحیح در اساسنامه تعاونی می باشد. ضمنا باید مجوز فعالیت و موافقت اصولی طرح های مورد نظر دریافت شده باشد.
انواع شرکت های تعاونی چند منظوره
شرکت های تعاونی چند منظوره در دو حالت تعریف و ثبت می شوند. شرکت های تعاونی چند منظوره خاص و شرکت های تعاونی چند منظوره عام. شرکت تعاونی چند منظوره خاص باید سرمایه خود را از موسسین خود به دست بیاورد و باید ظرفیت های این تعاونی در حد اشتغال اعضا خود باشد و ضمنا هر فردی نمی تواند در آن عضویت داشته باشد. شرکت تعاونی چند منظوره عام نه تنها عضویت هر فردی را در تعاونی ازاد می دانند بلکه تامین سرمایه این تعاونی ها با مشارکت نهاد های دولتی و خصوصی دیگر به نحوی است که حداقل نیمی از این سرمایه را انها تادیه نمایند. تعاونی اگر بصورت خاص باشد باید حداقل 10 میلیون ریال و اگر عام باشد باید حداقل 100 میلیون ریال سرمایه اولیه داشته باشد که باید از این میزان 35 درصد در حساب شرکت تادیه شود. در مقابل شرکت های تعاونی چند منظوره شرکت های تعاونی تک منظوره دیده می شوند و آنها تعاونی هایی هستند که تنها در یک حوزه فعالیت و به ثبت می رسند، مانند شرکت های تعاونی مسکن. ثبت شرکت تعاونی چند منظوره به دلیل خاص بودن شرایط قوانین و مقررات آنها و همچنین به دلیل تخصصی بودن نوع تنظیم اساسنامه آنها دقت فراوانی می طلبد. در این راستا به یاد داشته باشید حداقل باید 7 نفر برای ثبت شرکت تعاونی چند منظوره مشارکت داشته باشند و در ضمن نباید در تعاونی دیگری عضویت داشته باشند. در ضمن برای ثبت تعاونی چند منظوره حتما باید اداره تعاون و در صورت نیاز سایر نهادهای دولتی دیگر مانند جهاد کشاورزی و یا سازمان مسکن و شهرسازی مجوز لازم را ارائه نمایند.