تشریفات ثبت شرکت

تشریفات ثبت شرکت

چکیده مقاله

در قانون تجارت ایران و همچنین قانون ثبت شرکتها هیچگونه محدودیت و اجازه ای برای تشکیل شرکتهای سهامی پیش بینی نشده است. بنابراین، برای تشکیل شرکتها در ایران آزادی کامل وجود دارد. البته باید در نظر داشت در تشریفات ثبت شرکت اصول کلی که برای عقود و قراردادها در قانون پیش بینی شده است، باید در نظر گرفته شود.
تشریفات ثبت شرکت

تشریفات ثبت شرکت در ایران

در قانون تجارت ایران و همچنین قانون ثبت شرکتها هیچگونه محدودیت و اجازه ای برای تشکیل شرکتهای سهامی پیش بینی نشده است. بنابراین، برای تشکیل شرکتها در ایران آزادی کامل وجود دارد. البته باید در نظر داشت در تشریفات ثبت شرکت اصول کلی که برای عقود و قراردادها در قانون پیش بینی شده است، باید در نظر گرفته شود. مثلا موضوع شرکت باید مشروع باشد و تشکیل شرکت برای اموری که قانون منع کرده است، جایز نیست.

همچنین برای بعضی امور قوانین مختلف مقررات مخصوصی پیش بینی کرده اند که مقررات مزبور باید در نظر گرفته شود. مثلا برای تاسیس بانک و بیمه اجازه مخصوص هیات وزیران لازم است و تظریفات مخصوصی پیش بینی شده است یا شرکتهایی که موضوع آن تاسیس کارخانه و استخراج معادن میباشد، برای شروع عملیات و بهره برداری محتاج به تحصیل پروانه میباشند. ولی به طور کلی غیر از مواردی که به موجب قوانین مخصوص استثنا شده اند تاسیس شرکت سهامی فعلا نیازی به اجازه ندارد. اما در طرح جدید قانون تجارت، هیات نظارت بر شرکتها پیش بینی شده و تاسیس هرگونه شرکتی منوط به اجازه شرکت مزبور است.

در تشریفات ثبت شرکت، مدارک نقش اساسی دارند که طبق ماده ی 7 ضوابط ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی و مصنوعی در مناطق آزاد برای ثبت هر شرکت یا مؤسسه باید مدارک مشروحه ذیل ارائه گردد:

  • اظهارنامه ی ثبت
  • اساسنامه ی شرکت
  • صورتجلسه ی مجمع عمومی مؤسسین
  • صورتجلسه ی اولین جلسه ی هیأت مدیره
  • گواهی بانکی از یکی از بانک های منطقه ی معینی بر تودیع حداقل 35% سرمایه نقدی
  • مجوز فعالیت در منطقه ی صادره توسط سازمان منطقه ی آزاد ذی ربط

تشریفات ثبت شرکت در ایران

تشریفات ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری در ایران چگونه است؟

تشریفات ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری توی کشور ما به صورت خود اظهاریه، یعنی متقاضی ثبت شرکت یا موسسه، با تکمیل فرم اظهارنامه یا تقاضانامه و شرکت نامه(بسته به نوع شرکت یا موسسه) میتونه شرکت خودش رو به ثبت برسونه. این فرمها شامل موضوع فعالیت،محل فعالیت،مشخصات سهامداران ،میزان سرمایه ومشخصات اعضای هیئت مدیره ومدیرعامل میشن وهمچنین ارائه اساسنامه ای که حاوی نحوه اداره شرکت و اساس تشکیلات وعمل شرکته به مرجع ثبت شرکتها در خواست ثبت شرکت رو میدن.اداره ثبت هم با بررسی مدارک و در صورت کامل بودن مدارک،نسبت به ثبت اون در دفتر اسناد اقدام میکنه و ثبت شرکت رو در روزنامه رسمی کشور یا روزنامه های کثیر الانتشار به اطلاع عموم میرسونه.

لازمه که بدونید قانون هیچ وظیفه ای رو برای اداره ثبت شرکت ها در خصوص بازدید از محل شرکت یا تحقیق در مورد فعالیت شرکت بعهده نذاشته.اداره کل ثبت هیچ بازدیدی از محل شرکت نداره ودر مورد صحت مدارک هیچ مسولیت قانونی نداره. اگر شرکت مخالف قانون ،ثبت شده باشه ویا عمل غیر قانونی انجام بده ،دادستان ویا هر ذینفعی میتونه ابطال شرکت رو از دادگاه بخواد.

برای ثبت شعبه یا نمایندگی یک شرکت خارجی طبق ماده ی 8 ضوابط ثبت شرکت ها اطلاعات و مدارک بیشتری باید ارائه شود ، از جمله:

  • تعیین نوع شرکت و موضوع فعالیت آن
  • مرجع ثبت شرکت مادر و شماره ی ثبت
  • معرفی نمایندگان شعبه برای دریافت ابلاغیه ها و اخطاریه ها
  • معرفی سایر شعب یا نمایندگی های شرکت در ایران
  • تعیین تابعیت شرکت

تشریفات ثبت شرکت :شرایط و تشریفات قانونی برای تعیین مدیران در شرکت

شرایط و قوانین و مقررات برای انتخاب مدیران در شرکت‌های متجاری مختلف، متفاوت است. یکی از این انواع شرکت ها که انتخاب مدیران شرایط خاص خود را دارد، شرکت سهامی است، به طور کلی باید به این موضوع اشاره کرد که شرکت های سهامی برای انتخاب مدیران خود باید تابع تصمیمات مجمع عمومی عادی شرکت باشند. که این مجمع خود به صورت سالیانه تشکیل می‌شود.

تشریفات قانونی برای تعیین مدیران در شرکت

تشریفات ثبت شرکت :شرایط عمومی مدیران در شرکت های سهامی

شرکت های سهامی از منظر انتخاب مدیر در دسته خاصی از شرکت ها قرار میگیرند که ممکن است برخی قوانین آن در دیگر شرکت ها وجود نداشته باشد. به طور خلاصه این موارد را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

  •  بر اساس ماده ۱۰۷ قانون تجارت کشور انتصاب مدیران شرکت و اعضای هیئت مدیره صرفا از بین سهامداران شرکت انتخاب می‌شوند
  • مدت زمان تصدی مدیران بر اساس اساسنامه شرکت است و مدت زمان معمولا حداکثر دو سال تعیین شده و انتخاب مجدد مدیران در منصب خود مانعی ندارد.در برخی از موارد از سوی شرکت‌ها مشاهده می گردد۳ـ هیئت مدیره یا تک تک اعضای آن قابل عزل هستند و در این مورد این مجمع عمومی است که می‌تواند تصمیم گیری نهایی را انجام دهد.
  • در شرکت سهامی این اساسنامه شرکت است که معین می‌کند که تعداد اعضای هیئت مدیره چه تعدادی باشد. البته لازم به ذکر است که تعداد اعضای هیئت مدیره در شرکت سهامی نباید کمتر از ۵ نفر باشد
  • در شرکت سهامی این امکان وجود دارد که بتوان اشخاص حقوقی را به عنوان مدیر در شرکت انتخاب کرد. البته این موضوع باید در شرایطی باشد که شخص حقوقی یک ناینده به عنوان شخصیت حقوقی در شرکت حضور داشته باشد. و به عنوان وکیل شرکت وظایف خود را انجام دهد.
  • بر اساس ماده ۱۱۲ قانون تجارت کشور در شرایطی که در اثر فوت یا استعفا یا سلب شرایط از یک یا چند نفر از مدیران، تعداد اعضای هیأت مدیره ازحداقل تعیین شده در این قانون کمتر شود اعضاء علی البدل به ترتیب مقرر در اساسنامه و الا به ترتیب مقرر توسط مجمع عمومی جای آنان را خواهند گرفت.
  • هیأت مدیره در اولین جلسه خود از بین اعضاء، یک رئیس و یک نایب رئیس تعیین می‌نماید.
  • اجرای اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی و انتخاب و عزل مدیرعامل و تعیین حقوق و مزایای وی با رعایت مقررات مربوطه و سایر موارد تعیین شده در اساسنامه از جمله وظایف هیأت مدیره می باشد.
  • در صورتی که برای تصدی مدیرت در اساسنامه شرکت شرایط و ضوابط خاصی لحاظ شود، مسئولیت احراز این موضوعات بر عهده هیئت رئیسه مجمع عمومی است.

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری

  شرکت های پیمانکار به شرکت هائی گفته می شود که معمولا در پروژه های عمرانی، ساخت و نظارت بر پیمانکار و به طور عموم اجرایی عمل می کنند.شرکت های پیمانکاری با توجه به قراردادها و امکانات و افراد امتیازآور از ۱ تا ۵ رتبه بندی می شوند که در واقع ۵ پایین ترین و […]

صفر تا صد تمدید پروانه کسب

یکی از مهم ترین مجوزهایی که تمامی واحدهای کسب باید نسبت به تمدید آن اقدام کنند، پروانه کسب است. تمدید پروانه کسب حداقل باید 30 روز پس از اتمام اعتبار آن صورت گیرد. پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اصناف و اتحادیه ها به واحد کسب مربوطه ارائه می شود. بر اساس این مجوز، […]

راهنمای اخذ جواز کسب کافی نت

اگر قصد تاسیس کافی نت دارید، ابتدا باید از اتحادیه صنف فناوران رایانه، جواز کسب کافی نت اخذ نمایید. جواز کسب، جوازی است که اجازه فعالیت قانونی به کسب و کار فوق می دهد. قانونی بودن فعالیت، بهره مندی از تسهیلات و خدمات دولتی، تثبیت موقعیت کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان و … از […]

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان