ثبت شرکت صرافی – شرایط و مراحل ثبت شرکت صرافی

ثبت شرکت صرافی

چکیده مقاله

ثبت شرکت صرافی : عملیات صرافی و بانکی اساس تجارت امروزی بوده و بدون آن توسعه تجارت فوق العاده محدود می شود و کسی که مبادرت به این عملیات می نماید واسطه توزیع پول و اوراق بهادار می باشد.
ثبت شرکت صرافی

ثبت شرکت صرافی : عملیات صرافی و بانکی اساس تجارت امروزی بوده و بدون آن توسعه تجارت فوق العاده محدود می شود و کسی که مبادرت به این عملیات می نماید واسطه توزیع پول و اوراق بهادار می باشد.

صرافی عبارتست از معامله و تبدیل وجوه و نقود و اوراق بهادار و … به قصد انتفاع . به عبارت دیگر صرافی عبارتست از انجام انواع معاملات پولی و ارزی از قبیل : تبدیل پول داخلی به ارز خارجی یا بالعکس، تبدیل سکه طلا و نقره به پول رایج کشور یا بالعکس و تعهد حواله پول از محلی به محل دیگر.

پول وسیله مبادله است و از این جهت لازمه کار تاجر می باشد. بدون وجود پول خرید و فروش و عملیات تجاری میسر نمی شود. تجار اغلب ممکن است برای خریدهای خود وجه نقد موجود نداشته باشند یا خریداران اجناس آن ها را به نسیه بخرند. برای فراهم کردن پول نقد یا نقد کردن مطالبات خود ، تجار به موسسات صرافی و بانکی مراجعه می نمایند تا وسایل کار آن ها را فراهم نمایند. علاوه بر آن خود پول ممکن است جنس تلقی شود و کسانی که این جنس را به طرقی تحصیل می کنند و در اختیار دیگران می گذارند واسطه توزیع ثروت قرار می گیرند. عملیات صرافی از قدیم الایام رواج داشته ولی عملیات مزبور در چند قرن اخیر توسعه فوق العاده زیادی پیدا کرده است، مخصوصاَ که عملیات پولی در قدیم الایام منحصر به پول فلزی بود که طبیعتاَ محدود بود ، در صورتی که با رواج اسکناس و اعتبارات بانکی حدود عملیات مزبور فوق العاده توسعه یافته است.

ثبت شرکت صرافی : انواع صرافی

صرافی ها خود به دو نوع تقسیم می شوند :

الف- صرافی نوع اول :

صرافی که صرفاَ مجاز به خرید و فروش نقدی ارز بوده و پرداختن به سایر معاملات ارزی توسط این نوع صرافی ممنوع می باشد.

ب- صرافی نوع دوم :

صرافی که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز مجاز به عملیات مربوط به حواله های ارزی از طریق موسسات مالی و اعتباری و ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران در چهارچوب قوانین و مقررات ارزی می باشد. حداقل سرمایه جهت صرافی های نوع اول پنجاه میلیارد ریال و صرافی های نوع دوم دویست میلیارد ریال تعیین گردیده است که می بایست تماماَ به صورت نقدی نزد بانک مرکزی تودیع گردد.

مجوز ثبت صرافی

مجوز ثبت شرکت صرافی

ثبت شرکت صرافی مستلزم اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد. افرادی که قصد فعالیت در زمینه صرافی را دارند می بایست نسبت به اخذ مجوز و دریافت فرم های اولیه از قبیل اساسنامه از بانک مرکزی اقدام نموده تا فرآیند ثبت انجام شود. همچنین به موجب ماده ۵ دستورالعمل اجرایی تاسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی ها ، تاسیس صرافی ها در مناطق آزاد، موکول به پیشنهاد سازمان مناطق آزاد و صدور مجوز بانک مرکزی است. سازمان های مناطق آزاد می بایست تقاضای تاسیس صرافی را بررسی و نتایج بررسی را به بانک مرکزی ارائه نمایند.

سرمایه شرکت های صرافی

سرمایه شرکت های صرافی

بخش زیادی از قوانین و مقررات صدور مجوز فعالیت صرافی‌ها به سرمایه موردنیاز، ابعاد، جزییات و پیش‌بینی‌ها و دوراندیشی‌هایی که قانون برای موقعیت‌های مختلف به عمل آورده است مربوط می‌شود. بدیهی است که مهم‌ترین شرط تاسیس و فعالیت یک صرافی داشتن سرمایه لازم است و بحث درباره تاسیس صرافی را دقیقاً باید از همین بعد حیاتی شروع کرد. طبق قانون برای تاسیس صرافی در شهرهای بزرگ به داشتن ۱۲ میلیارد تومان و در شهرهای دیگر به داشتن ۶ میلیارد تومان نیاز است. از طرف دیگر شرط موفقیت صرافی توان بقا و ماندگاری در تلاطمات و نوسانات ارزی است و فراموش نکنیم که در کشور ما نرخ ارزی مثل دلار ممکن است در عرض چند ماه از ۴ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان برسد.

اهمیت عامل سرمایه زمانی مهم‌تر می‌شود که بدانیم بانک مرکزی بسته به شرایط می‌تواند نسبت به افزایش سرمایه اقدام کند و صراف باید بتواند سرمایه را به حدنصاب کافی برساند. اگر سرمایه صرافی به واسطه ضرر و زیان، از حد مشخص شده کمتر شود حداکثر سه ماه وقت دارید که نسبت به تکمیل سرمایه خود اقدام کنید. هیچ صرافی نمی‌تواند بیشتر از دو برابر سرمایه خود، تعهد مالی بدهد. نظارت بر ثبات و سلامت مالی صرافی‌ها یک فرآیند مستمر است یعنی صرافی موظف است کلیه رویدادهای مالی خود را به صورت روزانه، ثبت کند و هرسال یک‌بار صورت‌های مالی حسابرسی‌شده خود را با بانک مرکزی ارائه کند. صرافی‌ها نمی‌توانند بیش از ۱۰ روز متوالی، فعالیت خود را تعطیل کنند.

نکته مهم دیگر آن است که مجوز تاسیس صرافی صرفاً در قالب شرکت سهامی خاص ممکن است. البته افراد حقیقی در قالب شرکت‌ تضامنی چنین امکانی را دارند اما محدودیت‌هایی خواهند داشت؛ به‌عنوان‌مثال نمی‌توانند شعبه دیگری تاسیس کنند. مکان فعالیت صرافی هم اهمیت بسیاری دارد چون بانک مرکزی باید امن بودن مکان فعالیت را تایید کند. موسسین صرافی در کنار شرایط عمومی که معمولاً برای دریافت هر مجوز تجاری نیاز است باید دو شرط مالی هم داشته باشند: سابقه چک برگشتی رفع‌اثر نشده نداشته باشند و به موسسه، بدهکار نباشند. ممکن است برای شما سوال باشد که چرا به‌جای موسسات اعتباری از موسسه اعتباری سخن به میان آمده است. باید توجه داشت که در اینجا منظور آن است که موسس صرافی نباید به موسسه اعتباری که از طریق آن اقدام به ثبت و اخذ صدور مجوز فعالیت گرفته است بدهکار باشد. در واقع منظور از شرکت‌های سهامی، موسسات اعتباری است و بانک مرکزی در صورت بروز مشکلات مختلف موسسه اعتباری را مسئول می‌داند. سپردن بخش عمده مسئولیت به موسسات اعتباری باعث می‌شود که ضرر و زیان احتمالی، موجب ورشکستگی زودهنگام فعالان این حوزه نشود. ۷۰ درصد سرمایه صرافی باید همیشه به موسسه اعتباری مادر تعلق داشته باشد. نگفته پیداست که این همه سخت‌گیری به آن معناست که امکان واگذاری صرافی به غیر وجود ندارد.

موسس یک صرافی نمی‌تواند همزمان مدیرعامل آن هم باشد، در صرافی‌های دیگر سهم نداشته باشد و اساساً هیچ‌کس نمی‌تواند موسس دو صرافی باشد. قانونی مدرک تحصیلی خاصی را برای تاسیس صرافی لازم برنشمرده است پس‌ازاین نظر محدودیت خاصی وجود ندارد.

شرایط لازم جهت تاسیس و ثبت صرافی ها

شرایط لازم جهت تاسیس و ثبت شرکت صرافی

برای ثبت شرکت صرافی نکات زیر باید رعایت شود:

1-صرافی ها حق تاسیس شعبه ندارند.

2-برای ثبت شرکت صرافی ، داشتن مجوز از بانک مرکزی الزامی می باشد.

3-هزینه تاسیس صرافی نوع اول حداقل پنجاه میلیون ریال است که باید به شکل نقدی نزد بانک مرکزی ودیعه گذاشته شود.

4-هزنیه تاسیس صرافی نوع دوم مبلغ دویست میلیون ریال که باید به شکل نقدی نزد بانک مرکزی ودیعه گذاشته شود.

5-زمانی که ثبت شرکت به وسیله اشخاص حقیقی انجام گیرد ، فقط در قالب یک شرکت تضامنی امکان پذیر   می باشد.

6-هیئت رئیسه و مدیر عامل صرافی نوع دوم باید حداقل مدرک کارشناسی مرتبط ، و 5 سال سابقه کار در امور ارزی ، مالی ، و اقتصاد ، داشته باشد.

مقررات عمومی در ثبت شرکت صرافی

مقررات عمومی  در ثبت شرکت صرافی

ماده ٢٧: صرافی‌ها موظفند مجوز ” فعالیت” صرافی را به نحو مطلوب و آشکار در معرض دید عموم قرار دهند.

ماده ٢٨: استفاده از عنو ان و یا کلمه ” بانک ” در نام صرافی و یا استفاده از نشانه‌های متعلق به بانک‌ها در تبلیغات، ممنوع است.

ماده ٢٩: انجام فعالیت‌های صرافی، صرفا در محلی که نشانی آن در اساسنامه و یا شرکت نامه و مجوز تاسیس صرافی قید می‌گردد و نیز شعبه و یا نمایندگی موضوع ماده 33 این دستورالعمل، مجاز است.

ماده ٣٠: صرافی‌های نوع اول باید دارای محل کسب دائم (ملکی، سرقفلی و یا استیجاری ) و صرافی‌های نوع دوم می‌بایست دارای محل فعالیت دائم(ملکی و یا سرقفلی) و به نام شرکت صرافی ذیربط باشند.

ماده ٣١: محل کسب صرافی‌های “بانکی” می‌بایست جدا و مستقل از شعبه‌ها و باجه‌های بانک باشد.

ماده ٣٢: تعطیلی محل کار صرافی‌ها به هر دلیل بیش از یک ماه و یا نقل و انتقال محل کسب بدون اطلاع بانک مرکزی ممنوع است.

ماده ٣٣: افتتاح شعبه یا نمایندگی صرافی صرفا برای صرافی‌های نوع دوم مجاز می‌باشد که تنها با دریافت مجوز از بانک مرکزی امکان پذیر است .

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

صفر تا صد تمدید پروانه کسب

یکی از مهم ترین مجوزهایی که تمامی واحدهای کسب باید نسبت به تمدید آن اقدام کنند، پروانه کسب است. تمدید پروانه کسب حداقل باید 30 روز پس از اتمام اعتبار آن صورت گیرد. پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اصناف و اتحادیه ها به واحد کسب مربوطه ارائه می شود. بر اساس این مجوز، […]

راهنمای اخذ جواز کسب کافی نت

اگر قصد تاسیس کافی نت دارید، ابتدا باید از اتحادیه صنف فناوران رایانه، جواز کسب کافی نت اخذ نمایید. جواز کسب، جوازی است که اجازه فعالیت قانونی به کسب و کار فوق می دهد. قانونی بودن فعالیت، بهره مندی از تسهیلات و خدمات دولتی، تثبیت موقعیت کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان و … از […]

راهنمای اخذ جواز کسب خیاطی

یکی از مهم ترین جوازهایی که خیاطان جهت فعالیت قانونی و رسمی و باید اخذ کنند، جواز کسب خیاطی است. اخذ جواز کسب خیاطی از اتحادیه صنفی خیاطان صورت می گیرد. یعنی این اتحادیه با به عضویت در آوردن خیاط در در صنف خیاطان، به او پروانه کسب اعطا می کنند. دلایل زیادی وجود دارند […]

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان