گسترش فناوری و ارائه خدمات در بستر الکترونیک توانسته تأثیرات خود را بر نظامهای مالیاتی نیز بگذارد. پیچیدگیهای مالیاتی باعث شدهاند تا سازمان امور مالیاتی کشور، سامانه مودیان را در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات قرار دهد. در گذشته برای انجام بسیاری از امور مالیاتی مودیان مجبور بودند به ادارات و شعب مراجعه حضوری داشته باشند.
امروزه این میزان مراجعه به حداقل رسیده است. زیرا سامانه سازمان امور مالیاتی کشور توانسته بسیاری از خدمات را به صورت غیرحضوری ارائه دهد. در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی میخواهیم به صورت کامل سامانه مودیان و خدمات آن را به شما معرفی کنیم. در صورت داشتن سؤالات بیشتر تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا کارشناسان با شما تماس گیرند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
سامانه مودیان مالیاتی چیست؟
سامانه مودیان سامانهای است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور جهت ارائه خدمات مالیاتی به مودیان حقیقی و حقوقی تأسیس شده است. این سامانه دسترسی به بسیاری از خدمات این سازمان از جمله تسلیم اظهارنامه، ثبت صورتحسابها و فاکتورهای مالیاتی را ایجاد میکند.
در این سامانه مشاغل مختلف میتوانند مدارک مالی و مالیاتی خود را در فضایی کاملاً ایمن آپلود کنند. درنتیجه از طریق بررسی این مدارک توسط کارشناسان سازمان امور مالیاتی، امکان ارائه خدمات به مودیان وجود خواهد داشت. این سامانه توانستهاند دقت انجام امور مالیاتی را تا چندین برابر افزایش دهد.
هدف از راهاندازی سامانه مودیان
سامانه مودیان با اهداف متنوعی راهاندازی شده است و به صورت قابل توجهی نیز توانسته به تمامی اهداف خود دست یابد. مهمترین هدف این سامانه، افزایش شفافیت مالیاتی مودیان، جلوگیری از فرار مالیاتی و تسهیل ارائه خدمات به مودیان است. این سامانه با این هدف راهاندازی شد که تمامی مراحل امور تشکیل پرونده مالیاتی و پرداخت مالیات در نهایت دقت انجام شود.
با توجه به وجود سامانه، میزان خطا در رسیدگی به پروندههای مالیاتی توانسته تا حد قابل توجهی کاهش یابد. همچنین با وجود این سامانه سازمان امور مالیاتی کشور خیلی بهتر، راحتتر و سریعتر میتواند به مودیان پاسخگویی داشته و خدمات خود را ارائه کند.
اهمیت استفاده از سامانه سازمان امور مالیاتی کشور
استفاده از سامانه مودیان برای اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، بسیار اهمیت دارد. زیرا مودیان با استفاده از این سامانه میتوانند از مزایای بسیار خوبی برخوردار شوند. اهمیت راهاندازی و استفاده از این سامانه را میتوان در موارد زیر دانست:
- سرعت رسیدگی به پروندههای مالیاتی به دلیل ارائه خدمات به صورت آنلاین افزایش مییابد.
- در عملکرد سامانه مالیاتی نیروی انسانی نقش بسیار کمی دارد. به همین دلیل خطاهای انسانی به حد قابل توجهی کاهش یافتهاند.
- این سامانه تدابیر امنیتی فوقالعادهای داشته و در هر صورت از اطلاعات مالی و هویتی مودیان محافظت میکند.
- این سامانه کمک زیادی به فرار مالیاتی و در نتیجه کاهش بودجه کرده است. زیرا امکان صدور فاکتور صوری و انواع کلاهبرداریها با این سامانه وجود ندارد.
- سامانه مودیان امکان دسترسی مودیان به اطلاعیههای مهم سازمان امور مالیاتی کشور را فراهم میکند. همچنین امکان انجام مکاتبه مستقیم بین مودی و سازمان را فراهم خواهد کرد.
چه کسانی باید در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نام کنند؟
شاید برای شما هم سؤال باشد که اصلاً چه کسانی میتوانند از سامانه مودیان استفاده کنند؟ چه اشخاصی باید در این سامانه ثبت نام نمایند؟ تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که از نظر سازمان امور مالیاتی کشور مودی محسوب میشوند، باید در این سامانه ثبت نام کنند. اشخاص حقیقی شامل صاحبان مشاغل، صاحبان واحدهای تولید، فروش و ساید فعالیتها خواهند بود. همچنین اشخاص حقیقی که واحدهای صنفی یا غیرصنفی را اداره میکنند.
اشخاص حقوقی نیز شامل شرکتهای تجاری و شرکتهای غیرتجاری خواهند بود. تمامی این اشخاص باید در سامانه ثبت نام کرده و پرونده مالیاتی تشکیل دهند. البته اشخاصی که طبق قانون از مالیات معاف هستند، مشمول این قانون نمیشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله همه چیز درباره سامانه ثبت نام امور مالیاتی را مطالعه نمایید.
نحوه استفاده از سامانه مودیان برای کاربران
برای استفاده از سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ابتدا باید مراحل ثبت نام و پیش ثبت نام را انجام دهید و حساب کاربری بسازید. در واقع بدون انجام احراز هویت و تشکیل حساب کاربری امکان استفاده از خدمات و امکانات سامانه وجود نخواهد داشت. برای اینکار ابتدا به سامانه ثبت نام و پیش ثبت نام کد مالیاتی به آدرس https://tax.gov.ir/Pages/HomePage وارد شوید. سپس گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک را نیز بزنید.
طبق دستورالعملهایی که نوشته شده است، تمامی مراحل را طی کنید. برای احراز هویت اطلاعات هویتی خود را همراه با شماره تلفن وارد نمایید. یک کد برای شما پیامک میشود. کد را وارد کرده و وارد سامانه شوید. سپس سایر اطلاعات هویتی خواسته شده را تکمیل کنید. اگر اطلاعات شما درست باشند، نیم ساعت الی یک ساعت بعد نام کاربری و رمز عبور به دست شما خواهد رسید.
خدمات سامانه مودیان به کاربران کدامند؟
شاید برای شما هم سؤال باشد که خدمات سامانه مودیان دقیقاً کدامند؟ برای آشنایی بهتر شما با این خدمات میخواهیم امکانات و قابلیتهای این سامانه را به صورت کامل توضیح دهیم.
تشکیل پرونده مالیاتی و پرداخت مالیات
یکی از خدمات سامانه امور مالیاتی کشور، تشکیل پرونده مالیاتی و پرداخت مالیاتها از طریق این سامانه است. همچنین مودیان میتوانند از طریق این سامانه کد مالیاتی و کد اقتصادی خود را اخذ کرده و از مزایای کد اقتصادی بهره ببرند.
به همین دلیل به آن سامانه کد اقتصادی نیز گفته میشود. برای پرداخت مالیاتها از طریق تشکیل پرونده تنها کافیست مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی را به سامانه ارائه دهید. تمامی امور ثبت پرونده و پرداخت مالیاتها از طریق سامانه به صورت کاملاً هوشمند انجام میشود.
استعلام بدهیها، گواهی پرداخت، اصالت گواهی و…
از دیگر کاربردهای سامانه مودیان میتوان به امکان اخذ استعلامهای مختلف اشاره کرد. از طریق این سامانه میتوانید وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی، میزان بدهیها، اصالت گواهی مالیات بر ارزش افزوده و… را استعلام بگیرید. بنابراین مودیان میتوانند از طریق این سامانه تمامی حسابهای مالیاتی خود را به صورت دقیق انجام داده و اطلاعات مالیاتی خود دسترسی پیدا کنند.
دسترسی به انواع صورتحسابها در سامانه
یکی از بهترین خدمات سامانه امور مالیاتی کشور دسترسی مودیان به انواع صورتحسابهای مالیاتی است. این صورتحسابها شامل نوع اول، دوم و سوم، صورتحسابهای ارزی، صادراتی، طلا، جواهر و پلاتین، قبوض خدماتی، بلیط هواپیما و… خواهد بود. جالب است بدانید هر کی از این صورتحسابها به فعالیتهای خاصی اختصاص دارند.
تسلیم اظهارنامههای مالیاتی
یکی از بهترین خدمات سامانه مودیان، امکان ثبت نام و تسلیم اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور است. تمامی مودیان باید به صورت سالانه اظهارنامه خود را تقدیم سازمان امور مالیاتی کنند. مودیان میتوانند از طریق ارائه مدارک لازم برای اظهارنامه مالیاتی، این اظهارنامه را به موقع به سازمان تحویل دهند.
دقت کنید تسلیم این اظهارنامه اهمیت بسیاری داشته و عدم تسلیم آن به معنی فرار مالیاتی برای مودیان میباشد. در این صورت مودیان مشمول جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی خواهند شد. مهلت تسلیم اظهارنامه برای اشخاص حقیقی و حقوقی هر ساله از طریق سامانه مودیان اعلام خواهد شد. بنابراین نسبت به این اطلاعرسانیها آگاه باشید.
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به معرفی کامل سامانه مودیان، کاربردها و میزان اهمیت استفاده از آن پرداختیم. همچنین خدمات این سامانه به مودیان را به صورت کامل توضیح دادیم. اگر در ثبت نام و استفاده از این سامانه مشکل دارید، اصلاً نگران نباشید. تنها کافیست با شماره تلفنهای موجود در سایت تماس بگیرید تا کارشناسان شما را به خوبی راهنمایی کنند.