ثبت شرکت پیمانکاری

  • خانه
  • ثبت شرکت پیمانکاری

ثبت شرکت پیمانکاری

ثبت شرکت پیمانکاری

مشاوره با ما در خصوص ثبت شرکت پیمانکاری

شما میتوانید از طریق فرم پایین درخواست خود مبتنی بر ثبت شرکت پیمانکاری را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن برای مشاوره رایگان با شما تماس بگیرند .
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

ثبت شرکت پیمانکاری یکی از پر متقاضی ترین و محبوب ترین شرکت هایی هستند که در سال های اخیر در کشورمان به ثبت رسیده و به فعالیت می پردازند و شاید بتوان از دلایل مهم محبوبیت و پر متقاضی بودن ثبت شرکت پیمانکاری به درآمد بسیار خوب این شرکت ها، وجود بازار کار داخلی و خارجی و همچنین وجود نیروی کار متخصص و متعهد ایرانی اشاره نمود.

شاید برای شما این موضوع جالب باشد که کشور ما یکی از سه کشور اول دنیا در زمینه تولید مهندس است. مهندسانی که از دانشگاه ها در مقاطع تحصیلی مختلف فارغ التحصیل می شوند و پا به بازار کار و فعالیت می گذارند.

برخی از فارغ التحصیلان رشته های مهندسی، خصوصا رشته هایی همچون عمران، راه سازی، آب و فاضلاب، سد سازی، تاسیسات و برق، چشم به استخدام شدن در شرکت های دولتی و خصوصی ندارند، بلکه تمایل دارند خودشان کارآفرین باشند و به همین منظور با یک یا چند نفر از دوستان و آشنایان خود اقدام به ثبت شرکت پیمانکاری می نمایند و وارد بازار و فعالیت های عمرانی کشور می شوند.

امروزه در بازار کسب و کار خصوصا در ارتباط با  انواع فعالیت های مهندسی ، واژه ثبت شرکت پیمانکاری یکی از واژه های بسیار پر کاربرد می باشد و ثبت انواع مختلف آن شرایط و ضوابط خاص خود را دارد لازمه شرح این شرایط ارائه یک توضیح مختصر اولیه در رابطه با تعریف پیمانکاری می باشد. بنابراین با خوارزمی ثبت تا انتهای مقاله همراه باشید.

پیمانکاری به معنای مجموعه ایی است که میتواند به صورت حقیقی و یا حقوقی فعالیت نماید که قرار دادی را با افراد حقیقی و یا حقوقی جهت انحام اموری از قبیل: تهیه، حمل، نصب، ساخت، اجرا و….)منعقد می گرداند و مسئولیت آن را به عهده می گیرد.این شرکتها با توجه به بررسی میزان توانایی شرکت ( براساس نفرات و سوابق آنها، تجربه کاری و توان مالی) مرتبه بندی می شوند و رتبه پیمانکاری کسب می نمایندو البته در مواردی از طرف شرکت طرف قرار داد ناظری بر کار شرکت پیمانکار تعریف می گردد.

انواع شرکت پیمانکاری در آیین نامه معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری به ۱۱ گروه اصلی تقسیم گردیده است که عبارتند از:

۱- ساختمان

۲- راه و ترابری

۳-صنعت و معدن

۴-تاسیسات و تجهیزات

۵-کشاورزی

۶- آب

۷- مرمت آثار باستانی

۸-کاوش های زمینی

۹-ارتباطات

۱۰- نفت و گاز

۱۱- نیرو

جهت ثبت شرکت پیمانکاری از نوع سهامی خاص می بایست حداق ۳ نفر به عنوان اعضاء معرفی شوند همچنین نیاز به دو بازرس خواهید داشت که این بازرسین نمی توانند از اعضاء انتخاب شوند.در رابطه با سرمایه اولیه لازم است حداقل ۳۵ درصد سرمایه اولیه شرکت را نزد یکی از بانکهای کشور سپرده گذاری شود که طبق قوانین حداقل این سرمایه اولیه صد هزار تومان می باشد.

مدارک ثبت شرکت پیمانکاری

 در ابتدا باید دید که از میان شرکتهای تجاری مناسب، شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود برای مجموعه شما مناسب تر است .البته با توجه به اعتبار بیشتر شرکت سهامی خاص نزد شرکت های مناقضه گذار و همچنین نیاز به رسیدگی بیشت در شرکت سهامی خاص باید گفت که شرکت سهامی خاص برای تاسیس شرکت پیمان کاری مناسب تر می باشد.در ادامه با توجه به پیشنهاد ثبت شرکت سهامی خاص برای پیمان کاری به شرایط و مدارک ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص اشاره می شود:

 

شرایطی که در ابتدا باید برای ثبت شرکت پیمان کاری سهامی خاص فراهم آورید عبارت است از:

 1-حداقل 3 نفر عضو و دو نفر بازرس که نمی توانند از اعضا باشند.

 2-حداقل 35 درصد سرمایه اولیه شرکت را نزد یکی از بانکهای کشور سپرده گذاری شود

 3-حداقل سرمایه برای شرکت صد قزار تومان می باشد.

شرایط ثبت شرکت پیمانکاری عمرانی

در ثبت شرکت پیمانکاری، باید به این نکته توجه داشت که شرکت را با کدام یک از اقسام شرکت های تجاری به ثبت رساند و در این میان، آنچه در میان عموم رایج تر و به قابل قبول تر می باشد، دو نوع شرکت های سهامی خاص و شرکت های با مسئولیت محدود می باشد. البته انتخاب نوع ثبت شرکت های پیمانکاری بیشتر با قالب ثبت سهامی خاص انجام می گیرد و دلیل آن این است که این نوع شرکت ها، اعتبار بیشتری در گرفتن وام و تسهیلات بانکی، انعقاد قراردادهای پیمانی و اجرایی و شرکت در مزایده و مناقصه ها دارند.

مدارک ثبت شرکت های پیمانکاری با مسئولیت محدود:

  • ارائه کپی مدارک هویتی کل اعضای شرکت از جمله کارت ملی و شناسنامه
  • ارائه موضوع فعالیت شرکت، میزان سهام و سمت مدیران و شرکا و آدرس شرکت
  • ارائه اقرارنامه که توسط هریک از اعضاء امضا شده باشد.
  • شرایط ثبت شرکت های پیمانکاری سهامی خاص
  • می بایست شرکت پیمانکاری، حداقل سرمایه یک میلیون ریال را داشته باشد
  • می بایست تعهد نامه پرداخت 35% سرمایه، به صورت نقدی ارائه شود
  • حداقل اعضای شرکت پیمانکاری 5 نفر می باشند که 3 نفر عضو هیأت مدیره و 2 بازرس که جزو اعضای شرکت نباشند
  • مدارک مورد نیاز ثبت شرکت های پیمانکاری سهامی خاص:
  • ارائه کپی مدارک هویتی کل اعضای شرکت از جمله کارت ملی و شناسنامه
  • پر کردن فرم مشخصات اعضای شرکت پیمانکاری، موضوع فعالیت و سمت مدیران و سهامداران و میزان سهام آنها
  • پر کردن فرم تعیین نام شرکت پیمانکاری
  • ارائه اقرارنامه اعضای شرکت، که به امضای هر یک از اعضاء رسیده باشد
  • ارائه گواهی نماینده قانونی یا همان وکیلی که کار ثبت شرکت پیمانکاری را انجام داده است(وکالت نامه).

مدارک لازم برای ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص چیست؟

  • اساسنامه شرکت سهامی خاص که باید به امضاء سهام‌داران برسد.
  • اظهارنامه مشعر بر تعهد کلیه سهام و همچنین گواهینامه بانکی مبنی بر تاییدیه قسمت نقدی که حداقل باید ۳۵ درصد از کل سهام باشد.
  • صورت جلسه هیأت مدیره با امضاء مدیران منتخب مجمع.
  • صورت جلسه مجمع عمومی موسسان با امضاء سهامداران و بازرسان.
  • فتوکپی کارت ملی.
  • فتوکپی شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسان.
  • ارائه مجوز در صورت نیاز مبنی بر اعلام کارشناس اداره ثبت شرکت‌ها.
  • ذکر روزنامه کثیرالانتشار جهت انتشار هرگونه آگهی در زمینه شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی.

مراحل ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص:

 – تکمیل و ارائه فرم تعیین نام  شرکت

 -تکمیل و ارائه فرم مشخصات اعضاء

 -سه نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص (با امضای تمام سهام داران در تمامی صفحات)

 -دوبرگ اظهار نامه از حسابداری ثبت

 -فتوکپی شناسنامه و کارت ملی کلیه سهامداران  وبازرسین برابر با اصل شده.

 -تهیه گواهی عدم سو پیشینه کیفری برای تمامی اعضای هیئت مدیره  و بازرسین از اداره تشخیص هویت

 -تنظیم اقرار نامه رسمی در دفترخانه اسناد رسمی به شرح ذیل:

  • مدیر عامل شرکت در شرف تاسیس همزمان مدیرعامل شرکت دیگری را بعهده ندارد (ماده ۱۲۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت)
  • اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل اشتغال به هیچگونه شغل دولتی و ممنوعیت قانونی جهت عضویت در شرکت را ندارند (اصل ۱۴ قانون اساسی)
  • بازرسین هیچگونه نسبت فامیلی نسبی و سببی با مدیران شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم را ندارند و یا خود و یا همسرشان از مدیر عامل یا مدیران شرکت حقوقی مقرری دریافت نمی‌کنند (ماده ۱۴۷  لایحه اصلاحی قانون تجارت)

 – ارائه  گواهی پرداخت حداقل  ۳۵ % سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرق تاسیس در آنجا باز شده است

 – ارائه مجوز در صورت نیاز به اعلام کار‌شناس ثبت شرکتها

 

شرایط ثبت شرکت پیمانکاری

قبل از آشنایی با شرایط ثبت شرکت پیمانکاری باید با اولین و مهم‌ترین اقدامی که باید برای ثبت شرکت پیمانکاری انجام دهید یعنی انتخاب قالب شرکت، آشنا شوید؛ منظور از انتخاب قالب شرکت این است که تصمیم بگیرید که می‌خواهید شرکت پیمانکاری شما از نوع سهامی خاص باشد یا یک شرکتی پیمانکاری با مسئولیت محدود؟

شرکت پیمانکاری سهامی خاص

شرکت‌ سهامی خاص یکی از زیرمجموعه‌های شرکت‌های سهامی است؛ درواقع به شرکت‌هایی که هر یک از شرکاء متناسب با میزان سهمی که در شرکت خریداری کرده‌اند مسئولیت دارند، شرکت‌های سهامی می‌گویند؛ شرکت‌های سهامی یا از نوع عام هستند یا خاص.

شرکت پیمانکاری سهامی عام

شرکت‌های سهامی عام، شرکت‌هایی هستند که شرکاء آن‌ها از طریق فروش سهام شرکت به مردم، بخشی از سرمایه آن را تامین می‌کنند؛ شرکت‌های سهامی خاص نیز شرکت‌هایی هستند که تمامی سرمایه آن‌ها تنها توسط موسسان آن‌ها تامین می‌شود.

شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود

شرکت‌هایی با مسئولیت محدود به شرکت‌هایی گفته می‌شود که توسط دو یا چند نفر تاسیس می‌شوند به گونه‌ای که میزان مسئولیت شرکاء و همچنین تعهدات مالی آن‌ها برابر با همان پولی است که هر کدام از آن‌ها در شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

اکنون که با قالب‌های شرکت پیمانکاری آشنا شدید، لازم است بدانید که مناسب‌ترین و بهترین گزینه برای ثبت یک شرکت پیمانکاری، شرکت با سهامی خاص است به این دلیل که برگزارکنندگان مناقصه اعتبار و ارزش بیشتری برای شرکت‌های پیمانکاری که از نوع سهامی خاص هستند، قائلند.

دلیل اینکه مناقصه‌گذاران به شرکت‌های پیمانکاری سهامی خاص بهای بیشتری می‌دهند این است که هر یک از سهامداران این شرکت‌ها موظف هستند که ۳۵ درصد از سرمایه اولیه شرکت را به حساب شرکت در بانک واریز کنند؛ بنابراین سرمایه شرکت سهامی خاص برخلاف شرکت با مسئولیت محدود اظهاری نمی‌باشد.

علاوه‌بر تمامی این‌ها شرکت‌های پیمانکاری با سهامی خاص از شرکت‌های پیمانکاری با مسئولیت محدود در زمینه اخذ تسهیلات بانکی، اخد نمایندگی معتبر و شرکت در مناقصه‌ها و مزایده‌های سطح بالا مناسب‌تر هستند.

شرایط بازرسان مجاز برای ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص:

  • بازرسان نباید هیچ گونه محکومیت کیفری داشته باشند.
  • حداقل مدرک بازرسان باید لیسانس باشد.
  • تحصیلات بازرسان باید متناسب با وظیفه‌ای باشد که به آن‌ها محول شده است.
  • بازرسان باید حداقل ۵ سال سابقه کار داشته باشند.
  • بازرسان نباید به نمایندگی در مجلس شورای اسلامی اشتغال داشته باشند.
  • بازرسان نباید در شرکت‌ دیگری مدیر عامل باشند.

رتبه بندی پیمانکاران و اخذ گرید چگونه است؟

رتبه بندی به معنای بررسی میزان توانایی شرکت ها است که این توانایی را بر اساس نفرات، تحصیلات، سوابق کاری و توانایی مالی بررسی می نمایند.

این رتبه بندی برای رشته های کاری متعدد از جمله: نفت و گاز، ابنیه، راه، انفورماتیک، مشاور و… منظور می شود و شامل پنج (5-4-3-2-1) رتبه می باشد که رتبه 5 کمترین و رتبه 1 ممتاز ترین آنها است و محاسبه این امتیاز بر اساس پارامترهای مختلفی همچون سوابق فعالیت شرکت، میزان توانایی مالی شرکت، تعداد نفرات، مدارک تحصیلی و سوابق بیمه ای اعضاء امتیاز آور شرکت و سابقه اعضاء هیات مدیره صورت می گیرد.

هر یک از این گرید ها با توجه به ارزش یابی های صورت گرفته به شرکت اعطاء می شود و پس از ثبت شرکت، به عنوانی شرکت پیمانکار نسبت به اخذ رتبه مرتبط با موضوع و فعالیت های شرکت اقدام می شود.

اخذ رتبه 5 پیمانکاری

شرکت های پیمانکاری برحسب کیفیت و کمیت نیروهای متخصص، پروژه های انجام شده و… رتبه بندی می شوند. بهترین رتبه ای که به یک شرکت پیمانکار اختصاص داده می شود ۱ است و پایینترین رتبه ای که به یک شرکت پیمانکار نسبت داده می شود ۵ است. اخذ حداقل رتبه پیمانکاری مستلزم داشتن حداقل امکانات و شرایطی است . ابتدا خواهیم دید که هدف از رتبه بندی پیمانکاران چیست؛ سپس از شرایط اخذ رتبه پیمانکاری آگاه می شویم و در پایان با روند اخذ رتبه ۵ پیمانکاری آشنا خواهیم شد.

هدف از اخذ رتبه 5 پیمانکاری چیست؟

 معمولاً سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی برای اجرای پروژه ها، مناقصه برگزار می کنند و در نهایت شرکتی را به عنوان برنده معرفی می کنند که کمترین قیمت را پیشنهاد داده باشد و در عین حال از توان فنی و مالی قابل قبولی برخوردار باشد. رتبه یا گرید شرکت می تواند بیانگر سطح کیفیت فنی و مالی شرکت باشد. در واقع هدف اصلی سیستم رتبه بندی پیمانکاران نیز سروسامان بخشیدن به مناقصه های بزرگ دولتی و خصوصی است تا هم کار را به کاردان بسپارند و هم دست افراد سودجو را از روند برگزاری مناقصه ها کوتاه کنند. به همین دلیل اخذ رتبه پیمانکاری در تهران و شهرستان ها به عنوان مجوز شرکت در مناقصه های بزرگ نیز تلقی می شود. بنابراین شرکتی که فاقد رتبه است؛ اجازه مشارکت در مناقصه ها را ندارد. علاوه بر این، رتبه بندی شرکت های پیمانکار در تهران و شهرستان ها، مزایای دیگری نیز دارد. به عنوان مثال، شرکت ها بعد از اخذ رتبه 5 پیمانکاری در تهران می توانند نمایی کلی از جایگاه خود در بین شرکت های رقیب بدست بیاورند و سعی بر بهبود جایگاه خود کنند.

شرایط اخذ رتبه ۵ پیمانکاری

هدف از تشکیل شرکت های پیمانکاری، اجرای پروژه های مختلف دولتی و خصوصی است. همانطور که بیان شد معمولاً پروژه های دولتی و خصوصی به صورت مناقصه به پیمانکاران سپرده می شوند اما تنها پیمانکارانی می توانند در مناقصه های بزرگ شرکت کنند که دارای رتبه باشند.

پیمانکارانی که قرار است برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری اقدام نمایند حتماً باید حداقل هایی را برآورده کنند. وقتی صحبت از شرایط اخذ رتبه ۵ پیمانکاری می شود؛ اولین شرطی که ذکر می شود؛ ثبت قانونی شرکت است. یکی دیگر از شرایط اخذ رتبه ۵ پیمانکاری، عدم سوپیشینه حرفه ای است. علاوه بر اینها، مدیر عامل و حداقل دو سوم اعضای هیئت شرکتی که قرار است برای اخذ رتبه درخواست دهد حتماً باید دارای حداقل مدرک لیسانس باشند.

همچنین یک نفر از مهندسین شرکت می بایست دارای ۷ سال سابقه کار مستند به بیمه باشد و یک نفر دیگر از اعضای شرکت می بایست مهندس اما بدون سابقه بیمه باشد؛ در غیر این صورت حتما باید دو نفر از مهندسین شرکت، ۳ سال سابقه کار مستند به بیمه داشته باشند. شایان ذکر است که اگر شرکت دارای یک مهندس با ۷ سال سابقه کار و یک مهندس بدون سابقه بیمه باشد؛ فقط می تواند در یک زمینه معین رتبه اخذ کند اما اگر شرکت دارای دو مهندس با ۳ سال سابقه کار باشد می تواند در ۲ رشته مختلف اقدام به اخذ رتبه کند.

مراحل اخذ رتبه ۵ پیمانکاری

پیمانکارانی که شرایط اخذ رتبه ۵ پیمانکاری را دارند می توانند از طریق سامانه ساجات برای دریافت رتبه تقاضا دهند. قبل از هر اقدامی، متقاضی باید مدارک مختلفی نظیر اساسنامه، فرم ۱۰۰، فرم ۲۰۰، اظهارنامه (برای شرکت سهامی خاص)، تقاضانامه (برای شرکت با مسئولیت محدود)، شرکت نامه (برای شرکت با مسئولیت محدود)، آگهی تاسیس، آگهی تغییرات، صورت جلسات مربوط به آخرین تغییرات، صورت جلسات مربوط به تغییر سهام، فرم قراردادهای شرکت، مدارک شناسایی و مدارک تحصیلی مدیرعامل و اعضای امتیازآور شرکت، کارت پایان خدمت و سوابق بیمه مدیرعامل و اعضای امتیازآور شرکت و آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت را فراهم کند.

بعد از فراهم کردن مدارک فوق الذکر، متقاضی باید در سامانه ساجات ثبتنام کند. در ثبتنام اولیه، یک نام کاربری و رمز عبور به متقاضی داده می شود که با استفاده از آنها باید وارد حساب کاربری خود شده و اطلاعات خواسته شده را درج کند. در مرحله بعد، کارشناسان مربوطه، اطلاعات ثبت شده را بررسی می کنند و در صورتی که نقص یا خطایی را مشاهده نکنند؛ نام کاربری و رمز عبور دیگری در اختیار متقاضی قرار می دهند. در این صورت، متقاضی باید با استفاده از نام کاربری و رمز عبور دوم وارد سامانه شود و مدارک خواسته شده را آپلود کند. بعد از مطالعه و تایید پرونده الکترونیکی شرکت توسط کارشناسان مربوطه، پرونده برای استانداری ارسال می شود. در این مرحله متقاضی باید مدارک را حضورا به استانداری تحویل دهد تا در صورت تایید استانداری، رتبه ۵ پیمانکاری را اخذ کند.

در پایان لازم به ذکر است که اگر متقاضی اقدام به ثبت اطلاعات نادرست یا ارائه مدارک جعلی کند؛ علاوه بر اینکه تقاضای وی رد خواهد شد؛ سه تا یک سال نیز از تشخیص صلاحیت محروم می شود.

خرید و فروش شرکت های پیمانکاری و مشاوره ای چیست؟

همانگونه که می دانید شرکت های پیمانکاری دارای رتبه ای بین 1 تا 5 هستند که 1 بالاترین رتبه و 5 کمترین رتبه است و این امتیاز برای شرکت های مشاوره ای بین 1 تا 3 است. این رتبه بر اساس سوابق کاری و تجربه به شرکت ها اعطا می شود. بنابراین برای افرادی که در بدو تاسیس شرکت پیمانکاری هستند، مسلما خرید یک شرکت پیمانکاری دارای رتبه بسیار مفید است. قیمت شرکت ها نیز بر اساس رتبه و زمینه کاری، گوناگون می باشد. خرید و فروش شرکت های پیمانکاری و مشاوره ای در زمینه های ذیل امکان پذیر است:

خرید و فروش شرکت های پیمانکاری در زمینه تاسیسات و تجهیزات، راه و ترابری، نفت و گاز، مرمت و آثار باستانی، ساختمان و ابنیه، صنعت و معدن، آب، کاوش های زمینی، نیرو، کشاورزی و ارتباطات.

  • خرید شرکت انبوه سازان
  • خرید و فروش شرکت های مشاوران
  • خرید شرکت انفورماتیک
  • خرید شرکت EPC

انواع شرکت های پیمانکاری

بر اساس کد شناسایی ( کد استاندارد بین المللی طبقه بندی صنعتی آیسیک ISIC) فعالیت ها شرکتهای پیمانکاری و مشاور و سایر فعالیت های اقتصادی طبقه بندی شده است و بر اساس آن ؛ مبنای تشخیص نوع فعالیت شرکت ها مشخص می گردد که شامل موارد زیر می باشد:

1-امور راه و ساختمان و تاسیسات فنی و تاسیساتی

2-امور راه و ساختمان و تاسیسات فنی و تاسیساتی (توسط پیمانکاران ایرانی که در خارج از کشور فعالیت دارند.)

3-معمار که فقط اجرات ساخت در یافت می دارد و مصالح به عهده کارفرما می باشد.

4-قالب بندی ساختمان

5-آیفالت کاری و ایزولاسیون انواع ساختمان و تاسیسات

6-سیم کشی الکترونیکی و برقکار ساختمان

7-نقاشی ، رنگ آمیزی و کف سابی انواع ساختمان

8-عملیات روسازی و بهسازی خطوط راه آهن

9-میخ کوبی ، نقشه کشی و خط کشی جاده و خیابان ، تعمیر ، بازسازی و نصب علائم رانندگی و گاردریل

10-آسفالت کاری ، تراش ، برش ، لایه برداری سطح آسفالت جاده و خیابان

11-آماده شازی اراضی (تهیه و اجرای طرح های شهرسازی ، معماری ، نقشه های تفکیکی و خیابان بندی)

12-تهیه طرح و بهره برداری از معادن و قبول مسئولیت فنی

13-حفاری ، آتشباری و انفجار معدن

14-حفر چاه های عمیق

15-لایروبی قنات ، رودخانه ، سد و نظایر آنها

16-لوله باز کنی فاضلاب و تخلیه چاه

17-نگهداری ، راه اندازی ، راهبری ، حفاظت ، خدمات رادیوگرافی و نشت یابی ،‌تست مخازن ، و تعمیرات تاسیسات مختلف نفتی ، گازی ، دستگاه های برقی و الکترونیکی سمعی و بصری مخابراتی طبی ،‌ آزمایشگاهی و بیمارستانی و امثال آنها

18-مؤسسات کاریابی و مشاوره در امور کاریابی

19-تامین نیروی انسانی (خدماتی ، پشتیبانی ، نگهبانی و غیره ) نظافت اماکن ، دفاتر کار و تاسیسات اداره امور مشترک مجتمع های ساختمانی و شهرک های صنعتی

20-جمع آوری زباله ، نماشویی ، شستن معابر ، ساختمان ها و جداول سطح شهر و سایر خدمات مشابه

21-خدمات چمن کاری ،‌درخت کاری ، بذر ، کود پاشی و سایر خدمات فضای سبز

22-برگزاری سمینار ، همایش ، کنفرانس ، مراسم جشن و مهمانی ، یادبود ، خدمات تدفین ، مراسم تشیع جنازه

23-برگزاری آزمون های استخدامی ،‌آزمایشی ، آموزشی و نظایر آنها

24-انجام سایر فعالیت های خدماتی و پیمانکاری و قراردادی غیر مذکور در این مجموعه

25-معاینه و بازرسی فنی و منترل کیفی تجهیزات ، ماشین آلات ، خودرو و سایر انواع کالا

تفاوت قرارداد کار با پیمانکاری

قرارداد کار معین یکی از انواع قرارداد کار است که برای انجام فعالیت و کارهای معین و مشخص منعقد می‌شود و با ایفای تعهدات طرفین قرارداد خاتمه می‌یابد. زمان در این‌گونه قراردادها تأثیری ندارد، مگر این‌که قرارداد تلفیقی از کار معین و زمان معین باشد.

مرز بین قراردادهای کار معین و قراردادهای پیمانکاری بسیار به هم نزدیک است، چراکه در پیمانکاری نیز انجام پروژه به صورت یکپارچه به پیمانکار محول می‌شود. تعهد به نتیجه همان‌گونه که در پیمانکاری مهم است در قرارداد کار معین نیز وجود دارد. با این حال این دو نوع قرارداد از جهاتی نیز با هم تفاوت دارند.

وجود معیاری برای تشخیص تفاوت قرارداد پیمانکاری و کار معین از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا قراردادهای پیمانکاری در چارچوب قراردادهای کار فردی در زمره قانون کار نیستند، براساس ماده ٣٨ قانون تامین‌اجتماعی مشمول مقررات تامین‌اجتماعی می‌شوند.

معیارهای تشخیص تفاوت

با توجه به شباهت های زیاد دو قرارداد پیمانکاری و کار معین، شناخت معیارهایی برای تمییز این دو قرارداد از این جهت دارای اهمیت است که مانع از تنظیم قرارداد پیمانکاری به نحوی می‌شود که مشمول قوانین کار قرار گیرد. این معیارها شامل موارد زیر است:

تبعیت حقوقی

تفاوت این نوع قرارداد با قرارداد پیمانکاری در این است که در قرارداد پیمانکاری، پیمانکار از کارفرما تبعیت نمی‌نماید و کار خود را که از سوی کارفرما به او محول شده است، مستقلاً انجام می‌دهد. در قرارداد کار معین، کاری که کارگر باید انجام دهد معین و مشخص است و بعد از انجام آن کار قرارداد خاتمه می یابد و از این جهت شبیه قرارداد پیمانکاری است. اما کارگر برخلاف پیمانکار در انجام کار مورد نظر از کارفرما تبعیت می‌کند.

بنابراین برای تشخیص کارگر از غیر کارگر معیار اصلی تبعیت حقوقی است. یعنی کارفرما بر کار طرف مقابل (کارگر) نظارت می‌نماید و کارگر تابع سازمان کارگاه است و به تبعیت از کارفرما می‌بایست کار معینی را انجام دهد. اما در قرارداد پیمانکاری خط مشی کلی کار توسط کارفرما مشخص می‌شود و در مورد نحوه انجام کار و راه‌های وصول به نتیجه مورد نظر پیمانکاران دارای آزادی عمل می‌باشند و تنها نتیجه مطلوب از پیمانکار مطالبه می‌شود. لذا معیار وابستگی در خصوص قرارداد پیمانکاری میان پیمانکار و کارفرما وجود ندارد.

در نتیجه شاید بتوان مهم‌ترین عامل خروج قراردادهای پیمانکاری از شمول قراردادهای مشمول قانون کار را عدم اعمال مدیریت مستقیم بر اجرای کار یا عدم مدیریت بر شرایط اجرای کار توسط کارفرما دانست. در نتیجه در قرارداد پیمانکاری این نکته باید به صراحت بیان شود.

تبعیت اقتصادی

تبعیت اقتصادی یعنی کارگر از لحاظ اقتصادی تابع کارفرما است و به حساب کارفرما کار می‌کند و در مقابل انجام کار شخصی، حقوق دریافت می‌کند. به همین دلیل در صورت وجود رابطه کارگری و کارفرمایی، سود و زیان کار مستقیماً به کارفرما بر می‌گردد. در واقع کارگر به مزدی که از کارفرما دریافت می‌کند و به استمرار و ادامه کاری که از سوی کارفرما به او ارجاع می‌شود، نیازمند می‌باشد. زیرا مزدی که کارگر دریافت می‌کند تمام یا بخش مهمی از درآمد او را تشکیل می‌دهد و به این درآمد نیاز دارد و سود یا زیان کارفرما تأثیر مستقیم در مزد کارگر ندارد و در هر صورت کارفرما مکلف به پرداخت مزد به کارگر در قبال انجام کار است. ولی در قرارداد پیمانکاری تحمل سود و زیان بر عهده پیمانکار است و این در حالی است که در مورد کارگر چنین امری مورد قبول نمی‌باشد. همچنین در قرارداد کار معین ابزار، لوازم و محل کار توسط کارفرما تأمین می‌شود ولی در پیمانکاری ابزار کار به عهده پیمانکار است.

دریافت حق السعی

در قرارداد پیمانکاری پرداخت مبلغ قرارداد به صورت مبلغی یک‌جا و مقطوع و یا در چندین قسط تعهد می‌شود. ولی در قرارداد کار معین، حقوق بر اساس کارکرد کارگر در بازه زمانی خاص هفتگی یا ماهانه محاسبه و پرداخت می‌شود.

همچنین معوض بودن رابطه کارگر و کارفرما یعنی دریافت مزد از سوی کارگر می‌تواند یکی از عوامل تشخیص کارگر از غیر کارگر باشد. عوضی که در قبال کار به کارگر داده می‌شود، باید مادی باشد. نقدی یا غیر نقدی بودن یا کم و زیاد بودن آن در تشخیص کارگر ملاک نیست، ولی عوض نباید غیرمادی باشد. اما در مورد قرارداد پیمان­کاری، دریافت عوض از نوع مادی شرط اساسی نمی‌باشد و عوض در این قراردادها تابع توافق طرفین است.

شرایط خرید و فروش شرکت پیمانکاری چگونه است؟

برای خرید و یا تاسیس این گونه شرکت ها ابتدا باید پوشه موردنظر از سوی انجمن صنفی پیمانکاران، گرفته شود تا صلاحیت لازم تایید شود. روزنامه تاسیس و اظهارنامه و اساسنامه و تقاضانامه مربوط به ثبت شرکت ارائه شود. سهامداران شرکت باید مدارک خود را ارائه داده و به امضای هیئت مدیره برسانند. مهمترین قسمت در ثبت شرکت های پیمانکاری، مدارک تحصیلی و سابقه ای کارکنان است که در صورت داشتن مدارج عملی بالاتر و سوابق بالا، می توان رتبه بهتری نیز برای شرکت اخذ نمود. برای شرکت های مهندسی، به یک نفر با مدرک مهندسی و 3 سال سابقه بیمه و یک نفر مهندس با مدرک تحصیلی مهندسی و بدون سابقه کاری نیاز است. سپس رتبه ای که از سوی موسسان شرکت درخواست شده است، به تایید معاونت فنی استانداری برسد. در نهایت با ارائه اسناد محل ثبت شرکت، کد اقتصادی گرفته و ارائه خواهد شد.

شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای سه

انواع شرکت‌های پیمانکاری

مقاله راهنمای دو

10 شرکت برتر پیمانکاری در ایران و جهان

مقاله راهنمای یک

ثبت شرکت خدماتی پیمانکاری

مقاله راهنمای چهار

مراحل ثبت شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای پنج

شرکت پیمانکاری چیست و هزینه های آن به چه صورت است؟

مقاله راهنمای ششم

مدارک ثبت شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای هفتم

شرکت پیمانکاری عمرانی چیست؟

مقاله راهنمای هشتم

شرایط ثبت شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای نهم

ثبت شرکت پیمانکاری برق

مقاله راهنمای دهم

موضوع فعالیت شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای یازدهم

شرکت پیمانکاری خدماتی

مقاله راهنمای دوازدهم

هزینه ثبت شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای سیزدهم

ثبت شرکت پیمانکاری شهرداری

مقاله راهنمای چهارده

راهنمای کامل ثبت شرکت پیمانکاری در ایران

مقاله راهنمای پانزده

سامانه ثبت شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای شانزدهم

کاربرد شرکت های پیمانکاری

مقاله راهنمای هفدهم

انواع شرکت پیمانکاری

مقاله راهنمای هجده
در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
مشاوره رایگان