ثبت شرکت تعاونی چیست؟ | شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت

مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی

بسیاری از افرادی که به دنبال ثبت شرکت تعاونی هستند، در مورد شرایط و مدارک آن و نحوه انجام مراحل ثبت سؤال دارند. شرکت‌های تعاونی جزء متداول‌ترین انواع شرکت‌ها هستند که هدف آن‌ها ایجاد شرایط و امکانات مناسب برای همه است. در واقع این شرکت‌ها همان طور که از نام آن پیداست مبنای آن تعاون و همکاری می‌باشد.

روند تأیید شرکت تعاونی نسبت به ثبت شرکت‌های دیگر در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور آسان‌تر است. اما این بدین معنی نیست که انجام کار‌های ثبت آن نیز بدون چالش می‌باشد. در واقع برای این کار به کارشناسان مؤسسه حقوقی نیاز پیدا خواهید کرد. برای دریافت مشاوره از کارشناسان خبره ثبت خوارزمی، تنها کافیست فرم مشاوره زیر را تکمیل کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

شرکت تعاونی چیست؟

قبل از آنکه به نحوه ثبت شرکت تعاونی بپردازیم، می‌خواهیم مقداری شما را با این شرکت و سازوکار آن آشنا کنیم. شرکت تعاونی شرکتی است که به صورت مشارکتی میان چندین اعضاء به وجود می‌آید که از یک صنف خاص هستند.

در واقع این افراد دارای وجه مشترک‌هایی می‌باشند. هدف از ثبت این شرکت حل مشکلی خاص و یا ایجاد امکانات و دادن تسهیلات به افرادی خاص است. مثلاً این افراد می‌توانند کالا‌هایی را تهیه کرده و همان کالا را با سود کم به اعضا بفروشند. همچنین می‌توانند خدماتی را با هزینه کمتر به آن‌ها ارائه کنند.

هدف از ثبت شرکت تعاونی و تأسیس آن، بهبود وضعیت اجتماعی و رفاهی اعضاء و همچنین ارائه خدمات بهتر به آن‌ها است. این گونه تمرکز و تداول ثروت در دست برخی افراد باقی نمانده و عدالت اجتماعی بهتر رعایت می‌شود.

مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی

چه کسانی می‌توانند شرکت تعاونی ثبت کنند؟

کسانی می‌توانند جهت ثبت شرکت تعاونی و تأسیس آن اقدام کنند که در یک صنف خاص فعالیت داشته باشند. در واقع مؤسسان شرکت باید در صنف مورد فعالیت خود وجه تشابه‌هایی داشته تا بتوانند در جهت رسیدن به اهداف مشترک کار کنند.

مثلاً فرض کنید که تعدادی معلم جهت بهبود رفاه اجتماعی این قشر دست به تأسیس چنین شرکتی می‌زنند. البته داشتن مدرک تحصیلی مشخصی برای تأسیس و ثبت شرکت تعاونی لازم نیست. تنها فرد هیأت مؤسس باید کارت پایان خدمت یا معافیت داشته باشند.

ثبت شرکت تعاونی چگونه انجام می‌شود؟

اگر می‌خواهید نسبت به ثبت شرکت تعاونی اقدام کنید، باید به صورت دقیق طبق مراحل پیش بروید. در حین ثبت شرکت با اصطلاحات حقوقی مواجه می‌شوید که درک آن برای کسانی که دانش حقوقی ندارند سخت است. بنابراین اگر مایل هستید در مدت زمان بسیار کم درخواست ثبت شرکت شما تأیید شود، حتماً از کارشناسان ثبت خوارزمی مشاوره دریافت کنید. این گونه می‌توانید روند ثبت شرکت را به راحتی طی کنید. مراحل ثبت شرکت تعاونی به صورت زیر هستند.

۱) تنظیم و ارائه اساسنامه شرکت به اداره کل تعاون توسط هیأت مؤسس

۲) دریافت مجوز قانونی و افتتاح حساب در بانک توسعه تعاون

۳) دعوت از افراد واجد شرایط و تشریح کامل شرایط لازم برای عضویت

۴) بررسی شرایط داوطلبان و پذیرش داوطلبان واجد شرایط

۵) بررسی آورده‌های غیرنقدی داوطلبین توسط کارشناس دادگستری

۶) انتشار آگهی مربوط به اولین مجمع عمومی از ۴۵ روز قبل

۷) ارسال آگهی دعوت برای اداره کل تعاون جهت حضور ناظر در مجمع عمومی

۸) ثبت نام از نامزد‌ها و داوطلبان جهت حاضر شدن در سمت‌های مختلف

۹) انجام رای‌گیری و تعیین هیأت مؤسس

جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ثبت شرکت تعاونی می‌توانید فرم مشاوره کارشناسان ثبت خوارزمی را پر نمایید.

شرایط لازم برای ثبت شرکت تعاونی

شرایط لازم برای ثبت شرکت تعاونی چیست؟

برای ثبت شرکت تعاونی هیأت مؤسس برای دارای شرایط خاصی باشند. همچنین برای تأیید ثبت این شرکت شرایط و ضوابط مشخصی حاکم است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • حضور ۷ نفر که دارای شرایط لازم باشند برای عضویت در شرکت تعاونی ضروری می‌باشد.
  • افراد عضو نباید ممنوعیت قانونی یا حجر داشته باشند.
  • هیأت مؤسس طرح و اساسنامه را باید تهیه و ارائه کند.
  • اعضاء باید دارای تابعیت ایرانی باشند.
  • هیأت مؤسس شرکت را تأسیس می‌کنند. بعد از تأسیس از افراد دیگر برای شرکت در مجموعه دعوت می‌کنند.
  • سرمایه‌ای که اعضاء برای تأسیس شرکت تأمین می‌کنند نباید کمتر از ۵۱ درصد کل سرمایه شرکت باشد.
  • اعضاء نباید در شرکت‌های تعاونی دیگری که مربوط به صنف‌های دیگر است عضو باشند.
  • یک سوم سرمایه شرکت باید به صورت نقدی پرداخت شود.
  • هیأت مؤسس حتماً باید در صنف مورد نظر با هم وجه مشترک داشته باشند.

در صورت داشتن هرگونه سؤال و ابهامی در مورد شرایط ثبت شرکت تعاونی حتماً با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.

برای ثبت شرکت تعاونی چه مدارکی لازم است؟

در طول روند ثبت شرکت تعاونی، ارائه برخی از مدارک و اسناد به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور لازم و ضروری است. بهتر است قبل از اقدام برای ثبت شرکت تمامی این مدارک را از قبل آماده کنید. این گونه می‌توانید با سرعت بیشتری روند ثبت شرکت را طی کنید. برای اطلاع از لیست کامل مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی می‌توانید از کارشناسان خبره شرکت ثبت خوارزمی کمک بگیرید.

  • اساسنامه تصویب شده توسط مجمع عمومی
  • صورتجلسه مجمع عمومی هیأت مؤسس
  • درخواست کتبی ثبت شرکت
  • تحویل رسید پرداخت مبالغ لازم
  • ارائه طرح پیشنهادی و دریافت مجوز از وزارت تعاون
  • ارائه موافقت نامه
  • مدارک دعوت برای اولین جلسه مجمع عمومی

تمامی مدارک گفته شده برای ثبت شرکت تعاونی باید در ۴ نسخه ارائه گردد.

شرکت تعاونی چیست

ثبت شرکت تعاونی چه مدت زمانی طول می‌کشد؟

مدت زمانی که برای ثبت شرکت تعاونی طول می‌کشد بستگی به روند ثبت شرکت دارد. اگر تمامی مدارک بدون نقض ارائه شوند و تمام مراحل ا دقت طی شوند، ثبت شرکت حداقل ۳ هفته طول می‌کشد. در واقع می‌توانید در کمتر از یک ماه شرکت تعاونی را ثبت کنید. اما روند ثبت شرکت به خوبی پیش نرود و کم و کاستی‌هایی وجود داشته باشد، این مدت زمان بسیار طولانی‌تر خواهد شد.

اگر قصد دارید ثبت شرکت تعاونی خود را در کمترین زمان ممکن انجام دهید، حتماً باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی با تمام قوانین و پیچ و خم‌های ثبت انواع شرکت آشنا هستند. بنابراین با راهنمایی‌های خود می‌توانند مدت زمان ثبت شرکت را به حداقل برسانند.

جمع‌بندی

در این مقاله به صورت کامل به نحوه ثبت شرکت تعاونی، شرایط، مدارک و مدت زمان مورد نیاز آن پرداختیم. کارشناسان ثبت خوارزمی در تمامی مراحل ثبت شرکت، از آماده کردن مدارک گرفته تا ثبت نهایی در کنار شما خواهند بود. تنها کافیست با کارشناسان این مجموعه تماس گرفته و درخواست خود را ثبت نمایید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان